Rupi Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Zakupilem 2 low`y z KA (KA-MAG-02) do M15A4 z Classic Army. (gun po upie- bateria 9,6 RC 2400 wiec rof dosc przyzwoity przy pdi 170) Problem-> gun nie strzela na auto(nie "wypluwa" ammo); w trybie single kulki sa podawane prawidłowo ;przy przełaczeniu na auto wylatuje 1 kulka, czasem 2 a potem puste strzały; po powrocie na single strzela dalej normalnie. Sybkie naciskanie spustu na single- normalnie podaje kulki. Magi wygladaja na dopasowane, siedza w gnieździe dobrze z delikatnym luzem. (tak jak inne moje magi) Hi z CA i dwa Midy z G&P podaja kulki prawidłowo na single i auto. Pytanie: Co jest przyczyną i jak to usunąć zeby było ok :D Wszelka pomoc mile widziana. Quote
Rupi Posted May 3, 2006 Author Report Posted May 3, 2006 Smarowanie to juz było. Bez urazy Inferono ale licze na ambitniejsze pomysły. PS: Spręzyny są mocne, duzo mocniejsze niz w midach G&P Quote
Inferno Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Sorka że nie doceniłem :wink: Jedyne co mi przychodzi do głowy to za słabe sprężyny... Quote
Wukasz Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Rozkręcić i przesmarować, nie tylko wpryskać. Mam/miałem to samo. W trakcie szybkiego strzelania na singlu slychac jak spreżyna przesuwa się skokowo. Quote
NAT_Mastah Posted May 6, 2006 Report Posted May 6, 2006 Strzelając na semi tappet plate ma dużo czasu na działanie. W trybie auto lekko pęknięty tappet (nie musi tak być) zderza się z rozpędzonym sector gearem i odgina się jego skrzydełko o które zahacza pin na sector gear. Co sprawia że tappet nie cofa dyszy do końca i nie podaje kulek. Strzelam, ale sprawdź. Quote
woma Posted May 6, 2006 Report Posted May 6, 2006 mastah a nie uwazasz ze na innych magach byloby to samo ROF sie nie zmienia wiec i tapet plate ma tyle samo czasu na dzialanie Quote
Rupi Posted May 7, 2006 Author Report Posted May 7, 2006 Zgodnie z zaleceniem postarałem sie alby biel uczynić jeszcze bielszą i rozebralem magi ponownie, wyspikałem, wysmarwalem no i... bez rezultatów. (Metodyka smarowania-> rozkrecilem; miejsca w których sa kuleczki wypsikałem parokrotnie silikonem w sprayu i to samo uczynielm ze sprezyną którą wysmarowalem silikonowym smarem TF dodatkowo lekko upłynnionym odrobina silikonu sprayu.) mastach- tappet wyglada ok, zreszta skoro na innych magach strzela a na tych nie to jakos nie bardzo dostrzegam korelacje tego elementu z zaistnialym problemem. Quote
NAT_Mastah Posted May 10, 2006 Report Posted May 10, 2006 Nie doczytałem z ena innych magach jest ok. Sorka :P. Chciałem tylko pomóc. Quote
Wukasz Posted May 12, 2006 Report Posted May 12, 2006 No to jeszcze trzy patenty: a) nie dokrecaj śrubek na maks. b)weź rure do lowcapów, kulki, załatw duzo wolnego czasu i... ładuj - rozładuj-ładuj-rozładuj... c) załaduj i zostaw na jedną noc Quote
Recommended Posts