Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Czy wie ktoś może jak w oznaczeniach G&G nazywa się model MP5SD6? ( chodzi mi o to że np. M4 firmy G&G to GR16 itp. ;) )

Wiem że jest on niedostępny jeszcze w Polsce, a nigdzie na zagranicznych portalach nie mogę znaleźć jego danych technicznych. Ktoś coś wie? ;)

Pozdro

Posted
G&G nierobi mp5sd6 :wink:

Jesteś pewien na 100%? ;| A znajomy chce mi właśnie takiego sprzedać! Hmm widziałem karabin - faktycznie jest metalowy, tylko rączka uchwytu jest z kompozytu. A jak mam sprawdzić, jakiej firmy jest ten karabin? Gdzie szukać oznaczeń? W bebechach?

Posted

Jak dotąd nie spotkałem się w żadnym sklepie, z modelami z rozsówaną kolbą i selektorem ognia typu "navy". Prawdopodobnie jeszcze ich Ca na rynek nie wpuściło.

Posted

Własnie, napisalem przecież, ze podobny do tego od ICS'a, tylko że sie rozni kilkoma bajerkami. A czy jakbym dostarczyl Wam szczegolowe zdjecia tego modelu ktory posiadam to czy bedziecie w stanie okreslic jego producenta? Bardzo mi na tym zależy. Model jest fullmetalowy, jest niedostępny w Polsce. Prosze o odpowiedz, to zrobie fotki.

Pzdr

Posted

OK, szczegolowe fotki wysle, jak je zrobie, co nastąpi w piątek okolo wieczora ;) Wydaje mi sie ze to nie jest CA, bo w ten moj model różni się od modelu MP5SD6 CA kilkoma detalami.

Posted

Noo na szczerbince są 4 otwory, ale nie jest to model Classic Army! Modele CA mają takie czerwone oznaczenia przy mechaniźmie zmiany trybu ognia, a na tym moim karabinku są 3 literki jedna pod drugą : białe S, czerwone S i F ( licząc od góry ) :( Kurde załamany jestem, fatalnie jest nie wiedzieć jakiego ma się AEGa :PP Fotki beda jutro rano, dzisiaj nie mam jeszcze aparatu.

Pozdrawiam

Posted

Dokladnei sfotografuj wszelkie oznaczenia na BODY. Niewazne, czy pochodza z broni ostrej czy sa sygnaturami producenta - znacznie ulatwi to identyfikacje! Napisz tez czy bron jest cala metalowa, a jesli nie, to ktore jej elementy sa metalowe!

Posted

Ehhh, jeszcze trzy rzeczy mi się przypomniały :lol:

:arrow: W ICSie pokrywa silnika jest żebrowana, w CA - płaska.

:arrow: Na spodzie rączki ładowania, napinacza zamka czy jak kolwiek by to inaczej nazywać jest mały napis ICS (w ICSie oczywiście ;) ).

:arrow: Dźwigienka regulacji hopupa w ICSie wystaje ok 10mm nad chwyt, a w CA tylko 2-3mm.

Posted

No to już się okazało jaki mam karabin :) A wlasnie z tego powodu co się okazało to go nie biorę :| Bo wyszło, że to jest nie G&G, tylko CA, nie MP5SD6, tylko MP5SD3 ;/ Gdybym nie sprawdził to bym zapłacił za tą replikę więcej niż kosztuje nowa w sklepie ;/ Wielkie dzieki dla Stypa i 0l0, bardzo mi pomogliście ;) SOG duchowy :)

• 2 weeks later...