Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie. Gdzieś słyszałem czy widziałem kopię spodni w kamuflażu Tiger-Stripes (wersja z okresu wojny wietnamskiej) chyba (?) od Helikon-a. Słyszał ktoś o czymś takim? A tak w ogóle to gdzie można by dostać jakieś sensowne kopie? :|

Posted
ja sobie kupilem taki zestaw u tego pana:http://www.allegro.pl/item96088913_vietnam_kurtki_tiger_stripe_i_olive_styl_us_army.html

Świetnie.

Teraz pytanie: co on ma wspólnego z oryginałem w czasów wojny w Wietnamie?

Posted

:? Ludziska , mnie chodziło o możliwie najdokładniejszą kopię (krój i wzór kamuflażu a nie jakieś niewiadomo co uszyte wg tego co się komuś wydawało. I w dodatku upstrzone naszywkami. O ile mi wiadomo to ruszali do akcji bez jakichkolwiek naszywek. Spodnie , patka od kieszeni z niezakrytymi guzikami , bluza dwie kieszenie na piersiach , guziki tak samo niezakryte no i te czarne pasy w kamuflażu znacznie szerzej umieszczone. Chyba to się nazywało Advisor jacket, pants hat .Niestety nie stać mnie na kopię z TigerStripeProducts :ściana: dlatego pytam.

Posted

Słucham???......jak bede nazista to ci powiem.

A wracając do krzyża...czy wogole wiesz ze to krzyz maltanski...i niemożna go tylko kokarzyć z nazizmem.

a pozatym....ja to jestem inny tak?......a wy jestescie tacy sami.atak klonów czy jak?

a pozatym jesli masz jakies sugestie na moj temat wogole mnie nieznając to moze najpierw byś zapytal czemu mam taki symbol w podpisie a nie odrazu wymyslał oskarżenia ktore nawet prawdą niesą..........

Posted

Uspokój się, bo znowu zrobisz z siebie "debila" i napiszesz za dużo. A ten krzyż jakoś tak podobny jest do tego nazistowskiego i dlatego to napisałem żebyś zmienił baner (jeszcze jakiś pismak to zobaczy i zaczną nas utożsamiać z Nazistami albo Młodzieżą wszechpolską). Ty nie jesteś inny tylko popełniasz błędy na forum, za które cała społeczność będzie (nie daj Boże) musiała odpowiadać. A do Szczepa to raczej podobny nie jestem :D

Posted

Pisze bo kazdy by pisal jak sie kogoś o coś oskarża...a jesli uważasz że robie z siebie debila to sam sie nad sobą zastanów......

chyba nie rozróżniasz pojęcia "identyczny" od "podobny"....wiesz gdyby ten krzyżyk mial w srodku swastyke to rozumiem ze możesz sie pszyczepić..ale jej niema.co znaczy że niejest identyczny z "krzyzem żelaznym"

jesli pszyczepisz znak mercedesa do malucha to czy ten maluch bedzie identyczny z mercedesem tylko dlatego ze mu pszyczepiłes znak mercedesa?

a i jak zobaczysz taki krzyz czteroramienny na jakichś pokazach bractw rycerskich lub w logo klubu motocyklistów to się niezdziw........

Mam nadzieje że wiesz że i sama swastyka która jest uważana za symbol nazizmu nawet niejest wytworem Hitlera...on ja tylko skopiowal i nadał jej inne znaczenie....

ps.każdy jest inny,różnica polega na tym ze jedni się to tego pszyznają inni nie....

Posted
Mam nadzieje że wiesz że i sama swastyka która jest uważana za symbol nazizmu nawet niejest wytworem Hitlera...on ja tylko skopiowal i nadał jej inne znaczenie....

Wiem, wiem, ale skoro użył jej Hitler to tak jak byś ją naznaczył i od tej pory już zawsze będzie kojarzyła się ludziom z Nazizmem.

Doradzam zmianę baner’u i to tyle(choćby koloru żeby podkreślić odmienność od niemieckiego symbolu)

Tak wiem ze każdy jest inny i dobrze, że się do tego przyznajesz

p.s. sory za tak dużego offtopa

Posted

Wiesz też myslalem o kolrystyce..ale tego wziąłem z jednej ze stron internetowych bo innych nieznalazlem a jak wiesz niechcialem wklejać foty kzyza zelaznego(tego ze swastyką)...

A pozatym czarny z biala lub srebrną obwódka jak mowilem jest też wykorzystywany przez motocyklistów i wlasnie między innymi mam go w podpisie.

Pozdrawiam. i Wesołych Świąt !

Posted
Wiesz też myslalem o kolrystyce..ale tego wziąłem z jednej ze stron internetowych bo innych nieznalazlem a jak wiesz niechcialem wklejać foty kzyza zelaznego(tego ze swastyką)...

A pozatym czarny z biala lub srebrną obwódka jak mowilem jest też wykorzystywany przez motocyklistów i wlasnie między innymi mam go w podpisie.

Pozdrawiam. i Wesołych Świąt !

west coast choppers

http://www.chopperwire.com/westcoastchoppe...wcc_tshirts.jpg

fe faszyści amerykańscy :roll: dyskusja bez sensu...

Posted

Miedzy innymi WCC ma w znaku krzyza .....zresztą Orange County Choppers też ma ciuch z taki m krzyżem i wiele innych..

poprostu krzyż ten zwiazal sie już z motocyklistami..;)

A co do faszystów.......no moze i niektórzy są bo swiat jest wielki ale napewno niewszyscy..........różne poglądy,różni ludzie......

Posted

paint'a nie masz lub corel'a :?:

A co do faszystów.......no moze i niektórzy są bo swiat jest wielki ale napewno niewszyscy

większość z WCC

I to by było na tyle w tem temacie :D

Posted

A mnie się to z dupą kojarzy. Bo mnie się prosze państwa ostatnio wszystko z dupą kojarzy. Wytłumaczono mi, że to zdrowsze od kojarzenia faktów na podstawie rzetelnej wiedzy, której przeciętny bohater powieści Orwella i tak nie posiada.

Tak mu się spodobało to sobie przypiął...

Suchajcie, to może sobie jakis mały zlocik urządzimy. Wiecie żwawa słowiańska piosenka, na nutę "Sztadary w górę", ćwiczenia w zamawianiu piwa, konkursy tematyczne jakieś... 20 kwietnia Wam pasuje?

Pozdrawiam

KZ

Posted

Mam programy graficzne i interesuje sie grafiką więc zrobic sam obrazek to żaden problem...broblem go wstawić bo nieznam sie na programowaniu i takich tam...

a wracając do podpisu...w "FAQ" wyczytalem że w podpisie może byc tylko grafika która juz jest na jakies stronie w necie.. a tak z wlasnego kompa niemozna wstawic. Jesli wiesz jak wstawić taki obrazek z mego kompa to mnie oswieć.bo ja niewiem.

Posted

a wracając do tematu...

Jeśli chodzi o dobrego TS to bardzo o niego cięzko w Polsce - tak na allegro, jak i poza. jeśli już, polecam TS Products lub dobre kopie w USA lub w Europie Zachodniej. W USA polecam np. Treya Moora : http://www.mooremilitaria.com/prod02.htm - kupiłem u gościa swego czasu sporo towaru i nigdy nie żałowałem. W linku macie dwa najbardziej powszechne typy TS w NAMie, noszone przez ARVN, CIDG, 5SFG, SOG i kogo tam jeszcze... To jest oferta dla tych, którym zależy na wierności oryginałowi. Cała reszta bowiem, przede wszystkim w kroju BDU ale i kolorystyce, nijak do NAMu nie pasuje. Co prawda jeden mój znajomy nakłonił pewną krawcową do przeróbek BDU na krój TS, ale co się kobieta na tym naklęła to jej :-) Juz lepiej byłoby uszyć od podstaw.

Tak więc - miłośnicy TS (i ja do nich należę btw :-) z NAMu ,,skazani'' są na zagraniczne repliki. Jeśli zaś komuś nie zależy na płaskich kieszeniach, zwykłych guzikach etc, polecam linki z allegro wyżej

pozdr

w

• 2 weeks later...
Posted
:? Ludziska ' date=' mnie chodziło o możliwie najdokładniejszą kopię (krój i wzór kamuflażu a nie jakieś niewiadomo co uszyte wg tego co się komuś wydawało. I w dodatku upstrzone naszywkami. O ile mi wiadomo to ruszali do akcji bez jakichkolwiek naszywek. Spodnie , patka od kieszeni z niezakrytymi guzikami , bluza dwie kieszenie na piersiach , guziki tak samo niezakryte no i te czarne pasy w kamuflażu znacznie szerzej umieszczone. Chyba to się nazywało Advisor jacket, pants hat .Niestety nie stać mnie na kopię z TigerStripeProducts :ściana: dlatego pytam.[/quote']

naszywki na tigerach też nosili, często także kolorowe :?

obecne kopie TSP są kiepskie, niestety :(