Dżądrek_753 Posted September 29, 2023 Report Posted September 29, 2023 Mam pytanie dotyczące replik dla początkujących, mam na myśli repliki Specny z serii Flex, oraz repliki Double eagle z mosfetem. Moje pytanie jest takie, czy replika Flex z mosfetem x-asr się lepiej sprawdzi niż to DE? Bo jak patrzyłem na recenzje, to wychodziło, że w gearboxach obu replik są podobne części. Więc tak naprawdę to moje pytanie odnosi się do mosfetu x-asr i F.C systems. Bo ogólnie to chyba są to repliki na podobnym poziomie wykonania i ceny. Quote
krobug Posted September 30, 2023 Report Posted September 30, 2023 Zacznij od tego czy chcesz replikę z kompozytu czy metalu. Flex to kompozyt, de jak dobrze kojarzę, są w obu opcjach. W mojej ocenie gate jest lepszej jakości i na tym polu bije fc, jednak oba są mosfetami niskobudżetowymi o podobnych możliwościach i przy głębszych modyfikacjach możesz stanąć przed decyzją o wrzuceniu lepszego mosfetu. Cała reszta jest, jak napisałeś, na podobnym poziomie wykonania. Quote
Huba_lbn Posted September 30, 2023 Report Posted September 30, 2023 Jaki masz budżet? Masz jakieś konkretne modele do porównania? Moim zdaniem Specna jest trochę lepsza w środku, ale DE ma sporo lepszy mosfet. Z zewnątrz to samo. Najtańsze DE to 600 zł. Jest w ogóle Specna Flex z mosfetem? Quote
Dżądrek_753 Posted September 30, 2023 Author Report Posted September 30, 2023 (edited) 32 minuty temu, Huba_lbn napisał: Jaki masz budżet? Masz jakieś konkretne modele do porównania? Moim zdaniem Specna jest trochę lepsza w środku, ale DE ma sporo lepszy mosfet. Z zewnątrz to samo. Najtańsze DE to 600 zł. Jest w ogóle Specna Flex z mosfetem? Jeżeli chodzi o budżet to do ok.700zł A modele no to jakiś z serii flex to np. F03 z M-lockiem, a z DE to spodobał mi się M916G z takim nowoczesnym designem. A z tym Mosfetem to miałem na myśli to że teraz gunfire ma taką ofertę, że do dowolnej zakupionej repliki montują układ x-asr który wtedy jest tańszy niż by go odzielnie kupić. No i w cenie tego układu jest zawarty montaż. Edited September 30, 2023 by Dżądrek_753 Quote
Recommended Posts