Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A widzisz taka sprawa, zapomniałem, że Aug ma v.3 :| skleroza nie boli . Jeśli chodzi o zamawianie z kocashop to dziewczyna mojego brata jest chinką poprosiłem ją, żeby wszystko przeczytała co i jak, sklep jest koło jej miasta i wygląda to w ten sposób, że podobno za granicę i w granicach kraju nie można przesyłać niczego przypominającego broń po za tym pisało, że ma być zakaz sprzedaży ASG w Chinach. Jeśli będę miał tylko fundusz to dołącze się do zamówienia, jak będe wiedział z czym stoje to dam Ci znac na pm.

pozdrawiam

chapi

Posted
podobno za granicę i w granicach kraju nie można przesyłać niczego przypominającego broń
Za granicę faktycznie nie można, ale sam gearbox broni nie przypomina ;). Poza tym i tak ludzie omijają ten zakaz wysyłając repliki przez Hong Kong.
  • 2 weeks later...
Posted

Coś mi się zdaje, że sprawa zamawiania gearbox-ów jakoś zamarła co?

Może w między czasie trochę zamieszam.. :)

znalazłem coś takiego:

link do M8-1

na stronie z "metalowymi" wellami typu R6 itd.

Czyżby coś nowego, czy może chinczyki wciskają both-słoniątko jako metalowy? :)

Posted

Westi to może od razu spróbowac sciągnąć coś takiego? :) Sądząc z twojej wypowiedzi o Hong Kongu coś tam już wczesniej sie zetknołeś z handlem ze wschodu.. :)

Warto z tymi misiami gadać?

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?

• 4 weeks later...
Posted

mini_1148324120.jpg

To jeszcze rzecz bardzo sexy, a mianowicie słoniowy AUG z metalowym gearboxem w wersji compact.

Komorę HU od Marui da się wstawić - okno wyrzutnika łusek się otwiera:

mini_1148324127.jpg

Posted

To że się okno wyrzutnika łusek otwiera to nic jeszcze nie znaczy.

Nawet jeśli nie otwierałaby się to tylko lekkie utrunienie w regulacji hopup.

Otóż komora hopup w AUG jest częścią lufy zewnętrznej i jej montarz do niej jest dosyć powiedziałbym "charakterystyczny".

Radzę obejrzeć u kogoś konstrukcję lufy, zobaczyć wszystkie śrubki i części składowe lufy zewnętrznej. Dzięki sprężynie w komorze hopup, lufa wewnętrzna wraz z komorą hopup może poruszać się w zakresie 3mm względem lufy zewnętrznej. Dzięki takiemu rozwiązaniu, wszelkie niedopasowania między GB, dyszą GB a komorą hopup są niwelowane.

Nie widziałem replik Elephanta, widziałem za to wiele innych replik TM i CA i w żadnej z nich nie było takiego rozwiązania.

Posted

Nie zakombinowali, tylko poradzili sobie z zapewnieniem szczelności układu lufa-GB i zachowali możliwość szybkiego wyciągnięcia samej lufy tak jak w oryginale.

Kto miał choć raz zacięcie "w polu" docenia to rozwiązanie w AUGu.

Chińczycy w swoich replikach oczywiście nie będą się tak wyrafinowanie zabawiać. Życie.

-