Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Od dłuższego czasu posiadam mundur US wz.98. i mam zamiar w najbliższym czasie zakupić również mundur do terenów zurbanizowanych. Proszę wszystkich posiadających mundury miejskie o doradzenie w wyborze odpowiedniego.

Dziękuje i pozdrawiam. Oko.

Posted

Do terenów zurbanizowanych typu "stare, ceglane budownictwo" mogę polecić sprawdzony zestaw: bluza austriacka (nieużywany aktualnie wzór maskujący) i do tego szare spodnie bundeswehry (też stary wzór, ale produkowany nadal przez mil-tec). Zestaw stosunkowo tani; bluza ok 80 zł spodnie ok 100 zł (nie jestem pewny ceny spodni). Co do konkretnych wzorów "miejskich" to wielkiego wyboru w polskich sklepach nie ma: polski kombinezon AT albo BDU w maskowanie Metro; okazyjnie trafiają się różne inne "kwiatki" z Rosji. Szczerze polecam polskie maskowanie, ale trzeba sie za nim trochę nabiegać. Zapytaj w Big Red One na Swiętojańskiej w Gdyni, solidna firma :)

Posted

Jako alternatywe proponuje (z tych co mi są znane, może są jeszcze jakieś lepsze) BDU Grey oraz ten nowy miejski kamuflaż USMC (chyba tak się nazywa) tylko z tym drugim może być kłopot z dostaniem.

Niby też dobre są czarne kombinezony i BDU, ale ja mam mieszane zdanie, ponieważ nie raz lepiej widziałem gościa w czarnym (w nocy i w dzień) niż w Woodlandzie czy polskiej Panterze.

Posted

Rzeczywiście trochę przesadziłem ze stwierdzeniem że polskie kombinezony AT są w sklepach. Mogłoby z moich słów, że w byle Paragrafie czy innym sklepie mają zawsze pełną rozmiarówkę :lol:

Raz jeden znajomy zobaczył w sklepie (nie pytajcie w jakim bo tego nikt nie wie) w Warszawce, ale to było dawno temu. I uprzedzam ewentualne pytania ze strony mieszkańców Stolicy: znajomy wie co widział i nie pomylił tego z niczym innym :)

A co do Big Red One to spytać nie zawadzi, ale to nie będzie na zasadzie, że gość Ci skądś sprowadzi tylko może jakiś jego znajomy ma na zbyciu. Ludzie przynoszą też w komis dość dużo ciekawych rzeczy.

Posted
Raz jeden znajomy zobaczył w sklepie (nie pytajcie w jakim bo tego nikt nie wie) w Warszawce, ale to było dawno temu. I uprzedzam ewentualne pytania ze strony mieszkańców Stolicy: znajomy wie co widział i nie pomylił tego z niczym innym :)
fakt... było takie coś w jednym sklepie... wisiało sobie aż ktoś to kupił :) zdaje się że kosztowało w granicach 250zł :)
Posted

posiadam zbyteczny wzor szaroniebieski na bazie polskiego AT - calkiem dobry o zmierzchu, jednak nie tak dobry jak bialo szary polski AT

przymierzam sie do takiego wzoru - doskonaly na gruzy po poludniu / wieczorem

TACTIGERShirt1400.jpg

Posted

Alex, ile byś zawołał za ten mundur? Tylko że teraz za bardzo przy kasie nie jestem i wywiadówka nie długo :) Ale jak coś to byłbym zainteresowany. Podrzuć jakiś kontakt i jak będzie kasa to sie odezwe. Rozmawiałem dziś ze znajomym z AT Gdańsk i powiedział mi że tylko ludzie z AT Warszawa mają dużo mundurów i mogą sobie pozwolić na oddanie jakiegoś znajomym a w innych tego typu oddziałach w Polsce jest ściśle odliczona liczba uniformów.

Posted
Z wlasnego doswiadczenia moge dodac, ze polskie kombinezony AT sa praktycznie nie osiagalne... tak samo jak material :(
hmmm... w idzialem chyba w srode w Kirysie taki :P
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...