Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

zastanawiam sie nad kupnem tej broni czy ma ktos replikę tej firmy??Jaką kolwiek z serii mp5.Zastanawia mnie jak jest rozwiązany hop-up(regulacja) i czy magazynki od normlanych aeg pasują

Posted

Miał to FFOX i sklął na czym świat stoi. Magazynki niby pasują, ale hi-capy czasem nie podają. Szkielet z kosmosu, silnik kaszlak, w kolbie zaklejony wielki puc metalu, więc zapomnij o większej baterii. Generalnie skucha - lepiej kupić Wella i choćby przód od starego SD'ka JG/Kingbowa (tego plastikowego).

Posted

Witam

Sam jestem posiadaczem MP5 SD6 JG

Z broni jestem w miarę zadowolony strzela nieźle, awarie które w niej wystepowały udało mi się naprawić.

Miałem fabrycznie nadłamaną komorę HopUp - Wymieniłem komore na classic army.

Próbowałam dopasować magazynek classic army - nadłamałem kołek mocujący komorę HopUp - distal i działa dalej.

GaerBox zacina się czasami i strzela ogniem ciągłym nie zwracając uwagi na spust - rozkręciłem i mu przeszło (prawdopodobnie jedna źle dokręcona śruba - na forum ktoś inny miał identyczny problem)

Body zaczyna pękać w 2 miejscach - distal czeka w pogotowiu.

Ma trochę wiecej fpsów niż Well (ponoć).

Porównywałem ze starą serią MP5 CA - kulki sporo wolniejsze,

strzela DUŻO wolniej

Wella w rękach nie miałem

Chcesz mieć zabawkę która da ci 101 powodów do rozkręcania, klecenia, sklejania i kombinowania to kup JG i szykuj sie na niespodzianki.

Na trzy zamówienia wysłane przez moich znajomych do airsoftguns.pl w żadnym nie było tego co zostało zamówione !!!

Chcesz postrzelać to kup Wella na taiwangun.com

Jak brakuje ci kasy to pomyśl o używanym sprzęcie.

Ja zbieram na coś z Classic Army :P

• 1 year later...
Posted

Po pierwsze chciałbym się przywitać, tak więc witam. :)

Ja również zastanawiam się nad kupnem MP5 JG z tym że SD6. Słyszałem o tym, że są repliki I i II generacji (jeśli chodzi o JG) i patrząc na daty tych postów nieśmiało wnioskuję, że chodzi o pierwszą generację (oczywiście mogę się mylić). Czy miał ktoś może styczność z MP5 drugiej generacji?

Tutaj link: http://gunfire.pl/product-yid-1152189530-M...7MG-NOWOSC.html

Jest tu napisane, że jest to nowość i jest podkreślone, że jest to JG II generacji. Czy warto się w ogóle zastanawiać nad tym?

-----------------------------

Jeśli temat o tym istnieje to bardzo przepraszam, używałem opcji szukaj dla wielu nazw i wiele razy, ale nic nie znajdywało (może ja nie umiem).

Pozdrawiam

Posted

Hmm, jest gdzieś temat na temat, ale na krótkie słowa wyszukiwarka się obraża. Tak, to już druga generacja - mocniejsza sprężyna, kolba japonka, standardowy gearbox, działający hi-cap.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Guest kakol555
Posted

A jeżeli porównać MP5 SD5 [JG] II Generacji z Ak-47 Cyma?

Co lepiej wypada kupić ?

I co lepiej wypada jeżeli chodzi o GB, body, awaryjność i osiągi ?

Z gory dzięki za odp. :)

Posted

Hmm jezeli chodzi o zasieg to mp5 wypada troche lepiej niz ak-47 wiadomo mp-piatka ma 370 fpsow ale nie wiele wiekszy te zasieg. Jezeli chodzi o gb ciezko mi okreslic nie rozbieralem gb ale wywalilem juz ok 9500 kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze nie powinno sie sypnac. Body hmm zrobione bardzo przyzwoicie i bardzo podobnie do Ca ( juz z 5osob mylilo moja piatke z piatka ca) body jest plastik ale naprawde dobze zrobione. Osiagi; piatka trafialem w znak drogowy z 50m gdzie ok 0,5metra na 0,5m mial znak.

Porownywalem na sotanim zlocie akurat kalacha z piatka i mowie troche lepiej wypada mp5. A co lepiej wybrac hmm ciezki wybur . To zalezy jaki masz mudur i jaka grupe zamierzasz odtwarzac. Mysle ze moge polecic z czystym sumieniem obydwa guny:)