Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich posiadaczy agm 003

Mam dwa bardzo irytujące problemy z moją strzelbą (wersja long) i nie mam pojęcia co z nimi zrobić. 

1. Raz na jakiś czas po przeladowaniu, kulka wydostaje się gdzieś z mechanizmu i wpada do środka korpusu repliki i luźno sobie po nim lata. Powoduje to wkurzający dźwięk i nie wiem dlaczego tak jest. 

2. Po każdym przeladowaniu repliki kulka nie trzyma się lufy i kiedy chociaż lekko przechyle ja w dół kulka z niej wylatuje. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. 

Byłbym bardzo wdzięczny za precyzyjna i w miarę szybką odpowiedź kogoś kto miał podobny problem lub wie co z tym zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Posted

Ten shotgun to nie jest szczyt finezji wykonania, więc jakieś problemy zazwyczaj w niej występują ;)

Problem z wypadającymi lufą kulkami może być związany ze źle ustawionym hopkiem, na zero.

Przesuń suwak trochę, jak problem nie zniknie, to problem jest w komorze.

I prawdopodobnie tak jest, skoro kulki wpadają do środka.

Jakbyś rozbierał tą replikę, jeżeli tego nie robiłeś wcześniej, to obejrzyj jakiś filmik z rozbiórki AGM.

Zazwyczaj podczas rozbiórki wystrzeliwuje sprężyna i wypadają dźwigienki, jak źle ja z powrotem powkładasz, to lipa.

Komora w AGMie jest tragicznie wykonana, niestandardowa, jak jesteś techniczny to sobie poradzisz ze znalezieniem w niej błędu.

Jak nie jesteś, to sobie odpuść, szkoda nerwów przy składaniu ;)

Ewentualnie magazynek ma za mocną sprężynę i za mocno wpycha kulki do komory, warto to zweryfikować, zanim rozbierzesz strzelbę.

Posted

Jeśli chodzi o wpadanie kulki do obudowy - kiedyś temat przerabiałem, okazało się że w komorze jest taki wystający pin który odpowiada za blokowanie kulki przed wpadnieciem do obudowy podczas przeładowania, więc jak coś już tam grzebałeś to może to przegapiłeś.

Jeśli chodzi o wypadanie kulki z lufy - zwiększ hopka