Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zakładam ankiete na temat tych baterii (od Well R 5 i 6 Stock) bo z nimi jest loteria i chce się dowiedzieć ile wam wytrzymują!

Proszę zaznaczać taką ilość jaką wystrzeliwuje na stockowych częściach!

Posted

U mnie to różnie z nią bywa. Na początku jak ją kupiłem to wywaliłem jakieś 2000 kulek i karabinek dalej chulał. Pozniej była taka akcja że wziołem karabin na wypad wystrzeliłem może magazynek poleżał tydzień biore za tydzien jeden magazynek i buuu i zdechł. A teraz trzyma mi już prawie miesiąc co prawda prawie nie strzelałem ale te 300-400kulek w miedzyczasie z okna poszło :P. Ale ogolnie na bateri wystrzelałem jakieś 4000-5000 kulek i jam jest z niej zadowolony.

Posted

po dobrym sformatowaniu kilka razy bateria na spokojnie uciąga dwie długie strzelanki (po 1000+ kulek na kazdej). Po dwoch strzelankach podlaczam do rozldowarki (żarówka samochodowa+dwa kabelki:P) i swieci zarowka przez 15-20 minut i pada, wiec sadze ze trwalosc to nieco ponad 2000 kulek :D

Posted

Mi tez trafila sie zadziwiajaco dobra bateria, nigdy nie rozladowuje jej do konca (nie posiadam rozladowywarki) Nigdy tez nie siadla mi przy strzelaniu, na strzelance wystrzeliwuje okolo 1000 kulek a bateria spokojnie starcza na dwa spotkania, lezy tydzien i jeszcze jest power. Potem ja znow doladowywuje i tak ja uzytkuje. A wystrzelilem z tego guna ponad 9 tys kulasow. Teraz ja przeciagne az gun przestanie dzialac i przekonam sie wreszcie ile wytrzymuje =] Wiem na pewno ze 2500 to dla niej zaden problem.

Pozdrawiam

Posted

Ja przed zakupem poprosiłem sklep o sformatowanie mi baterii, bateria przyszła sformatowana i naładowana (podziędzkowania dla taiwangun :D ). Bateria wytrzymała jedną strzelankę w dość niskiej temperaturze i bardzo dużo strzałów testowych w domu po czym padła. Jestem z niej zadowolony.

PS. Wiecie może czy gdzieś jest możliwośc dokupienia takiej baterii ?

Posted

Ja niestety miałem pecha i sobie źle sformatowałem, więc trzyma mi około 1 mazgazynek :? Co do możliwości dokupienia to również zastanawiam się czy pasowały by baterie o przekroju poprzecznym w kształecie litery ,,U" do M4 :?: Oczywiście bez żadnych modyfikacji ze strony karabinu.

Posted

Jest za ciasno bo ogólnie chwyt jest mały, przeszkadza lufa zew. :?: (to było do Frostu).

Co rozumiesz przez ,,lekką dozę techniki" :?: (to do hellmansa). Pytam ponieważ jak już mówiłem źle sobie sformatowałem swoją i muszę zainwestować w nową. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Posted

Kolega ma m4 Wella, próbowaliśmy tam wsadzić moją baterię 9,6V V-shape. Nie dało się ale prawdopodobnie TYLKO z po wodu kabli przymocowanych do lufy zew. za pomocą zacisków. Gdyby je poprzecinać to NAJPRAWDOPODOBNIEJ baeria by wlazła.

Posted

Well ma w porównaniu do m15a4 CA okładziny dłuższe i ciaśniejsze.

Ja mam przecięte te zatrzaski, bo tak one kable napinały, że przy łamaniu jeden pękł wzdłuż.

Według mnie bateria się poprostu nie zmieści. Tutaj trzeba iść w stronę stałej kolby, albo pojemnika na szynę RIS..

Posted

a wracając do głównego wątku to bateria trzyma mi ponad 2,5 tys. kulek, dłuższe strzelanki mam co sobote,a w między czasie krótsze w tygodniu i na 2 dłuższe strzelanki i 2 krótsze moge bateri nie ładować bo strzela po prostu pięknie ( dobry właściciel=dobra bateria :P)

Posted

Sorki za drobne wprowadzenie w błąd.

Bateria typu U nie pasuje do R6.

Bateria typu V (taka jak do mp5 na np. machinegun) bez problemu się mieści. Dzisiaj próbowałem z 1100 mAh 9,6 V, a szybkostrzelność (na 130 PDI) była taka: 8O .

Jak mi nie wyjdzie eksperyment z bateria od wiertarki odkupię ją od kolegi.

• 1 month later...
Posted

Mi bateria od Wella wytrzymuje na 2000+ kulek (w wellowskiej MP5ce).

Warto by zaznaczyć, że MP5tka Wella ma bardzo małe wymagania jeżeli chodzi o prąd. Po około 1500 wystrzelonych kulek bateria nie daje rady ze stokowymi Mkami CA, a Wella napędza bez zauważalnego spadku szybkostrzelności.

Posted

moja bateria sie po prostu zjarala. teraz mam sanyo large 8.4v i wytrzymuje naprawde dlugo, a najwazniejsze ze tak strasznie wzrosla mi szybkostrzelnosc. bron strzela naprawde szybko.

• 9 months later...
Posted

Witam mam pytanie gdzieś kiedyś słyszałem , że można zrobić rozładowywarke z wiatraczka do komputera... czy to rozwiązanie sprawdzi sie w wellu??

Pozdrawiam