Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No luneta do "szybkiej" walki na małe odległości to raczej nie da rady ;) Dlatego do M4 sobie odpuściłem pomysły z lunetami ;) A założyłem tylko do M6 no i do M-14 tyż planuję

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Da radę, ale za pieniądze, których na celownik do repliki ASG bym nie wydał... (nawet gdybym je miał). Np. Leupold Mark 4 1-3x14 CQ/T za jakieś jedyne 4 tys. PLN :wink:

Można też pomyśleć o czymś tańszym w stylu Weaver V 3 1-3x20, albo Leupold VX-I 1-4x20 Shotgun. Oczywiście "tańsze" to rzecz względna, bo to nadal okolice ceny całego karabinka przyzwoitej firmy.

Tyle, że nie mam pojęcia jakby te sprzęta sprawdzały się w ASG. Raczej nie ma co liczyć na jakieś recenzje w sieci... Najtańsza zabawka tego typu to Bushnell Banner 1-4x32, ale ten sprzęt sam sprzedawca mi odradził...

Moja idea była taka, by mieć coś przydatnego do obserwacji jednocześnie nie przeszkadzającego w szybkim celowaniu na niewielkich odległościach. Bo nie ma się co oszukiwać, zabawa w ASG to walka na niewielkich odległościach.

Póki co, po przymierzaniu się do paru "lunetek" (tyle, że żadna nie była 1-...) raczej nie rozstanę się z kolimatorem.

-

Posted

ja mam tasco 4x42GD w zupelnosci wystarcza mi, dalem 140zl, generalnie sprawdza sie do obserwowania w lesie :-)

co do szkodliwosci lunet (ja tez racji zawodu, ale bardziej od medycznej strony) to mozna sobie przy naszej ilosci strzelania dyskusje calkowicie pominac, milczeniem.

Posted
M14 z tłumikiem wygląda jak kupa.

W zupełności się z tobą zgadzam , osobiście uważam , że większość karabinów z tłumikami wygląda jak kupa ale czy kupujemy i zakładamy dodatkowe elementy dla wyglądu ? Chodziło mi wyłączniee o ciekawość w użytkowaniu oraz klimacik .

Jaculo, czy luneta nie jest za wysoko ?

Jeśli chodzi o montaż to jest najniższy jaki dostałem a odległość między lunetą a celownikiem mechanicznym to zaledwie kilka milimetrów.

Posted
No luneta do "szybkiej" walki na małe odległości to raczej nie da rady Wink Dlatego do M4 sobie odpuściłem pomysły z lunetami Wink

Hehe, a widziałeś MP5 z optyką 3-9x40 ??:P

http://www.rezul.torun.com.pl/download/pho...hotos/43big.jpg

Czym smarujecie ruchome elementy metalowe w M14?

Pytanie do posiadaczy podkrętek M14 TM.

Jak wygląda sprawa wytrzymałości GB (przebieg/spręzyna/jakieś awarie?).

Posted

A co Wilku przeładowywujesz często swoją czternastkę? ;-)

No ja mysle, żeby to jakims smarem posmarowac, np ŁT. I tak to jest tylko bajer. Moze lepszy byłby smar grafitowy? Tak czy siak będzie się do tego syf czepiał po przesmarowaniu, wiec trzeba broń czyścić po każdej brudniejszej strzelance :-)

Posted

No właśnie, po ostatniej nocnej akcji pełno piachu i syfu w tym było. Wyczyszczone już ale nie miałem nic pod ręką, więc przesmarowałem smarem do zembatek CA. Poza tym, że jest biały, to przyciąga syf jak magnes.

Posted

No i Panowie, stało się

czas chyba najwyższy założyć klub posiadaczy M14 TM lub G&G :?

chińczyki kopiując wszystko co wpadnie w ręce, skopiowali i naszą Lady :cry:

toteż widok czternastki w najbliższym czasie pospolitym się stanie, a jej w ręku trzymanie nie będzie już tak chlubą napawać :cry:

a tak na 100% poważnie ... mnie się to nie podoba, nie z racji tego że dałem sporo, a teraz mi żal że jest taniej, bo nie o to chodzi.

po prostu zdaje mi się że każdy posiadacz M14 płacił dość sporą sumę nie za "stockową replikę" a co coś unikatowego, specjalnego, "nie masowego" a teraz to już nie będzie to samo ... :?

jak myślicie?

Posted

Dokladnie, wylozylem na cos co ma klimat i z czym nie lata kazdy zielony. A teraz co? Kazdy nowy kupi m14 i wiadomo. Tani aeg zawsze bedzie tanim aegiem ale to juz nie to samo. :(

Posted

Rai Wilku - nie zdziw się, z tego co się po forach orientuję, w ciągu najbliższych miesięcy ujrzymy newsy o M249 :?

a co do klubu... może po prostu wstawmy sobie ładnie w podpisie

Proud TM/G&G M14 user

potem tylko userbar, i jest pięknie ;)

Posted

no ale duża część osób kupuje go w tym celu aby zrobić z niego m21:) luneta oraz dwójnóg robią z niego cudowną broń szczególnie dla ludzi którzy robią za Marines

Posted

no ale duża część osób kupuje go w tym celu aby zrobić z niego m21:) luneta oraz dwójnóg robią z niego cudowną broń szczególnie dla ludzi którzy robią za Marines

Taa M21 i Marines pasuje jak pięść do nosa...

• 2 weeks later...
Posted

Takie pytanie - ile macie fps w swoich M14 i na jakich komponentach?

bo zastanawiam się nad FTK Guardera, ale 420fps to i tak ciut za mało jak na strzelca wyborowego, a cena tego zestawu i tak przyprawia o ból głowy

ps - dzisiaj po wymianie gumki HU zostałem bardzo mile zaskoczony przez zasięg na kulkach Xtreme Precision o,28, o dziwo, przy stocku, mogę spokojnie polecić te kulki :)

Posted

Panowie mam pytanie do tych z Was którzy rozgrzebywali swoje eMki.

Przy zdjejmowaniu z GB góry (pokrywy zamka) wypadła mi wygięta w "krzywy" półokrąg blacha z otworem z jednej strony i zagiętym "rantem". No i mam z tym problem nie wiem gdzie i jak to zamocować przy składaniu. Na instrukcji TM ta część ma symbol "M14-7"

Bardzo PLS o pomoc bo mam pól pokoju zawalone częsciami i jak jeszcze raz w to wparuje mój półtoraroczny syn to chyba sę kupię nowego M-14 :(

Pytanie nie aktualne już wiem i wszystko poskładane do kupy. :D