Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chwalicie WGC i chwalicie na zmiane, ale czy to prawda, że prześlą mi to M14 G&G z hong Kongu za darmochę??? To jest kawałek drogi i coś kiepsko by na tym wyszli...

I ktoś tu napisał, że do G&G dają od razu preclufke ... i kolimator...??? Chyba zmęczony jestem i nie zrozumiałem, bo na stronie WGC nic o preclufce i kolimatorze nie piszą...

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w mojej M14 mam 420 FPS. Oprócz FTK mam jeszcze prec lufę 6.03. Powiedział bym, że wynik średni. Strzela ładnie i daleko, ale karabinem snajperskim bym tego nie nazwał. Jeśli ktoś chce z tego zrobić M21 to raczej próbował bym wycisnąć coś w okolicach 500FPS. Z tym, że może być mały problem bo nie wiadomo czy GB wytrzyma. Na WGC co prawda mieli ofertę upgrade do 450fps. Różnca polegała tylko na wstawieniu mocniejszego springa niż w jest w zestawie Guardera.

Posted

Nie no w capri kolo mówił, że jak wyjdą zębacisza Torque Up to będą z niego wyciskać ponad 450fps. A jak myślicie - czy po wsadzeniu bateryji 10.8V nawet taki wzmocniony M14 zachowa szybkostrzelność sięgającą 12 strz./s?

Aha, i jeszcze jedno... jaka jest odległość od końca lufy wewn. do końca tłumika ognia? Bo może preclufę można wstawić troszkę dłuższą...

[ Dodano: Sun 15 Oct, 2006 ]

Strzela ładnie i daleko, ale karabinem snajperskim bym tego nie nazwał. Jeśli ktoś chce z tego zrobić M21 to raczej próbował bym wycisnąć coś w okolicach 500FPS.

Powiem, że moje M6 przy mocy ok. 400fps znakomicie sprawdzało się jako snajperka. No to 450, i jeszcze AEG... styknęłoby :wink:

Posted

bonesapper:

Jeśli będziesz chciał strzelać seriami z guna kręconego do 450fps to długo Ci nie pociągnie! GB pęknie jak by był z porcelany! W żadnym gunie kręconym do 450 i więcej fps nie jest zalecane strzelanie serią. Żyłuje to GB w makabrycznym stopniu, a jeśli chcesz mieć jeszcze taką szybkostrzelność to powodzenia życzę...

Poza tym jak ma się szybkostrzelność do snajpienia? Przecież w tym fachu 1 celna kulka ma większe znaczenie niż całą chmurka. To jest właśnie urok tego fachu.

co do preclufy: pasują 509mm od M16/AUG, całość mieści się w tłumiku płomienia i jeszcze troszkę miejsca zostaje. pisałem o tym już wcześniej.

Pozdrawiam

Kakaroth

Posted
Jeśli będziesz chciał strzelać seriami z guna kręconego do 450fps to długo Ci nie pociągnie!

Mistrzu! Na wlasnym podwórku masz takiego SLr-a i RPK które strzelają wyłącznie seriami. Juz ponad pół roku i nic. A kulki idą tysiącami. GB są standardowe.

Posted

chcesz montować lunete na risie? pozatym nie wiem czy gdziekolwiek znajdziesz risa do m14 za mniej niż 200zł ;)

lepiej kup montaż pod lunete za 120-130zł ... jest tego trochę w sklepach :P

Posted

Do Marui odrazu pasuje ten montaż. A i dowiedzialem sie ostatnio ze to niczego replika :P jakos kolo 200zl jest montaż jak do prawdziwka, charakterystyczne duze sruby z boku. Ja sam mam ten tanszy i jest spoko, zreszta mało kto zwraca uwage na takie szczegóły.

- Przy okazji ponawiam pytanie- czy drewno firmowe od G&G bedzie pasowac do Marui? (moze ktos wie?)

• 2 weeks later...
Posted

Frugo czy u Ciebie tez zacina sie magazynek od SOC16 z G&G, jaka masz lufe? przycinaja mi sie czesto kulki 0,28 z TM. Moze jakas wadliwa seria??

Kupilem w CAMO, moze ktos jeszcze w CAMO kupowal soca, niech sie zglosi na prv.

Posted

U mnie sie mid przycina, ale z tego co wiem to w pierwszych seriach i wiekszosci tak jest.

Co do lufy u mnie jest wszystko ok, nawet na excelach.

Spytaj kogos kto moze jeszcze kupil w camo, moze macie walnieta partie.

ale bedziecie miec niezly problem z gwarancja bo CAMO Doesn't exist anymore.

Moze najpierw to ty przeczysc lufe, zapaćkałeś to i sie ci tna kulki.

Posted

Jak znajdę to sam sobie browca postawię ;)

Btw, Trael, jak Ci się tam FTK sprawuje?

bo ja wciąż się nie dorobiłem, a innych opcji upg nie widzę, więc chyba trzeba będzie ciułać ...

Posted

No nie narzekam. Jak na razie śmiga a i zasięg jest przyzwoity.

Niestety ostatnio coś mi się M14 popsuło i mam cały czas auto. Nie wiem czy to selektor, styki czy może coś jeszcze innego. Trzeba będzie zainwestować i wymienić wszystkie części produkcji TM na jakąś inną firmę :)