Świr Posted March 13, 2006 Report Posted March 13, 2006 Pytanie jak w temacie : Gdzie w POLSCE dostanę kulki 0.43 tylko nie te metalowe. Wiem że w wielu zagranicznych sklepach są te kulki : http://www.begadistore.com/catalog/product...products_id=305 Owszem 27zł za 500szt to tanio ale 60zł za przesyłkę.... Quote
Xie Posted March 13, 2006 Report Posted March 13, 2006 Z tego co wiem w Polsce raczej na zamówienie - np. FA kiedyś sprowadzało. Nie jest to powszechne, bo wiadomo: do użycia trzeba mieć odpowiedni sprzęt i wskazana jest zgoda uczestników strzelania (kto 3 razy dostał w kuper, wie dlaczego ;) ) Co rozumiesz przez "metalowe"? Z tego co wiem, wiele z "cięższych" modeli kulek nadal jest kompozytowa, ale ma domieszkę metali, aby uzyskać odpowiedni ciężar. Z ciekawości: z czego będziesz tym strzelał? Quote
Świr Posted March 14, 2006 Author Report Posted March 14, 2006 M700 KJW... Zastanawiam się nad tuningiem ale wtedy na 0.33 -0.36 kulki będe leciały troszkę chaotycznie. Jeszcze nie jestem wszystkiego pewien, więc nie chciałbym tyle kasy wydać na coś czego nie będe używał. Strzelam na 0.28 i mam ok 560fpsów, za parę dni powinny dojść o.33 i zobaczymy jak to będzie. Jeżeli nikt w Polsce nie sprowadza 0.43 to trzeba się będzie pytać kogoś kto do SM lub HK jedzie :) Quote
Krystek_92 Posted July 1, 2006 Report Posted July 1, 2006 jesli chcesz strzelac takimi kulkami to musisz miec mocny i stuningowany karabin!!!! moja beretta gaziak na takich kulkach strzelalaby na 10m hahahahaha :wink: Quote
l4m3r Posted July 1, 2006 Report Posted July 1, 2006 Krystek_92 napisz jeszcze w innych tematach o tej swojej berecie bo przy 5'ciu to ktos może nie zauważyc że taką sobie kupiłeś, a o gaziakach postów jest sporo pewnie znajdzie się jeszcze jakiś gdzie mógłbyś coś o niej napisać... kilka starszych tematów dało by się pewnie w ten sposób 'odświeżyć' :] Quote
kondi2002 Posted July 1, 2006 Report Posted July 1, 2006 hehehehehehe Ale przecież nie liczy się materiał, z jakiego wykonano kulkę tylko jego waga. Z 43 aluminiowej będzie tak samo bolało jak z kompozytowej i vice versa. Takie jest moje zdanie... Quote
Gecko Posted July 1, 2006 Report Posted July 1, 2006 Ale przecież nie liczy się materiał, z jakiego wykonano kulkę tylko jego waga. Z 43 aluminiowej będzie tak samo bolało jak z kompozytowej i vice versa. Takie jest moje zdanie... W sumie racja, wymiary te same, masa ta sama... ból ten sam. Z drugiej strony kulki plastikowe jakoś mniej groźnie wyglądają ;) Osobiście nie chciał bym wogóle oberwać z tak ciężkich kul, nieważne z czego by były... Quote
Recommended Posts