Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio jeden z forumowiczów zapytał mnie jak zrobić HOP-UP do m16 WELL'a. Oto mój konkretny pomysł, przetestowany, działający w 100 procentach :) Weźcie tez pod uwagę, że zrobiłem go konkretnie pod m16 WELLA. Aha, na obrazkach brakuje wzmianki, że należy też przewiercić wiertarką , zrobić od góry małą dziurkę na śrubkę :twisted:, w tej metalowej, czarnej, zewnętrznej lufie, najlepiej tuż na początku tejże lufy, od strony magazynka (mam nadzieję że wyrazilem sie dość jasno :) )

Miłej lektury:

mini_1142204080.jpg

mini_1142204080.jpg

Posted

Zdjęcia zamieszczę trochę później. Na razie mogę powiedzieć, że wygląda to bardzo estetycznie, przynajmniej dla mnie :) Nie widac nic poza główką śrubki. Szybki dostęp, szybka regulacja, nic dodać nic ująć :)

Posted

Myslałem że hop up ma za zadanie podkrecic kulke tak żeby miała wyzszą parabole lotu.

[ Dodano: 17 Mar 2006 20:37 ]

czy mozna zrobic hop up z gumki która trzyma kulki? Podłozyc coś pos nią, lub zrobić dziórkę na śróbkę? Czy hop up musi byc pare cm od wlotu?

Posted

wlaśnie skorzystalem ze tego przepisu w mojej m16 :D wyszło w 100%, włożyłem do tłoka kawałek sprężyny i wiecie co ??

TA M16 po tym strzela LEPIEJ OD MP5SD3 UHC !! ja w to sam nie wierze ale tak jest... dzisiaj sprawdzałem , pomimo to ze mp5 tez przesla tuning...

bardzo sie ciesze że mi to wyszło .. podziękowania dla projektanta.. :)) (należy Ci sie nagroda Nobla :P ) :D

Posted
wlaśnie skorzystalem ze tego przepisu w mojej m16 :D wyszło w 100%, włożyłem do tłoka kawałek sprężyny i wiecie co ??

TA M16 po tym strzela LEPIEJ OD MP5SD3 UHC !! ja w to sam nie wierze ale tak jest... dzisiaj sprawdzałem , pomimo to ze mp5 tez przesla tuning...

bardzo sie ciesze że mi to wyszło .. podziękowania dla projektanta.. :)) (należy Ci sie nagroda Nobla :P ) :D

ale Twoja m16 długo nie pożyje , jeśli włozyłeś coś do tłoka ;)

Posted

Zrobiłem coś na kształt prymitywnego hop up. Przy przeładowaniu wypadała mi kulka z lufy więc pomyslałem, że można w pod górna częć gumki podłozyc kawałek papierka. Kulka nie wypada, ale karabinek jest o wiele celniejszy, niestety trochę spadła moc. Jak założę lepszą lufę to powinien być mocniejszy(lufa bedzie szczelniejsza).

Posted

HOP-UP zwieksza zasieg, a celnosc?? hmm trudno powiedziec, ale napewno celnosc sie nie pogarsza, chyba ze w montazu lub produkcji HU cos bedzie nie tak :).... chociaz, celnosc tez mialem lepsza gdy zamontowalem sobie ta samorobke :) a oto obiecane fotki:

KOMORA Hop-Up:

mini_1142690530.jpg

mini_1142690532.jpg

mini_1142690534.jpg

WYGLĄD PO ZŁOŻENIU:

mini_1142690537.jpg

mini_1142690539.jpg

Posted

zapomniałem dodać że wzmocniłem tłok więc nic nie powinno sie stać złego i nawet sie na to nie zanosi... : ))

i moje wykonanie hu bylo duzo inne niz bisquidera.. bez poxipolu nie było by szans :D

• 1 month later...
Posted

też robiłem hopka w emce wella, ale wykombinowałem to trochę inaczej. Użyłem gumki od smoczka, śrubki o średnicy 3mm i wiertła 2mm.

Przypiłowałem lufę tak żeby założyć tam gumkę, okolice gumki uszczelem przy pomocy silikonu do akwariów, następnie przewierciłem się przez lufę zewnętrzną i zrobiłem dziurkę do regulacji pomiędzy pierścieniem mocującym fore-gripa a rączką transportową. Dziurka jest mała i prawie jej nie widać a aby wyregulowac hopka po prostu wkładam śrubokręt w dziurkę i kręcę :)

Śrubka nie wystaje poza body, trzyma się na lufie zewn. i wystaje z niej na parę milimetrów.

Było trochę problemów przy robocie, bo za cholerę nie da się wkręcić 3mm śrubki w 2mm otwór, ale się udało :) cięzko było ale zwyciężyłem

Posted

no mój z dołożoną polową sprężyny do tłoka trzyma sie juuż baaardzo długo a co najmniej raz w tygodniu wystrzeliwuje okolo 1000 kulek więc w czym problem ?? :P:P :D:D:D