Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

2 Dni temu przyszedł do mnie :

Para-Ordance P-14 Heavy Weight AUTO BACK Gas Pistol [KJW]

I Sprawa wygląda tak na dworze 0koło 0 C i nie wystrzelił ani jednej kulki bo wywala cały gaz za pierwszym strzałem , choć ruger mk1 kumpla strzela normalnie

Pomyślałem że za zimno może być . :?

Wiec Po 2h pistolet odstał w domu , po zejściu do piwnicy (15-17C) strzela normalnie z tym że ..... no wlasnie :roll:

Gdy naciskam spust jeden za drugim w szybkim tempie po wystrzeleniu z 10-12 kulek za kolejną znowu wywala cały gaz z maga , poprostu widać jak z lufy wylatuje chmura oparów. A po wyjęciu mag calutki zimny ..

Czy ktoś z was tak ma ??

Może to wina gazu kupiłem dla pistoletów z blow backiem , widze też cos na magazynku z tyłu do krecęnia imbusikiem choć nie wiem czy to tykać ...

Dzięki za czas poświecony mojej sprawie

Posted

koledzy z grupy maja 2sztuki p14. jeden syfonuje wciaz tak jak twoj, drugi strzela normalnie i syfonuje rzadziej (temp jakies -5*C)

nie przejmuj sie, przyjdzie lato i bedzie dobrze. gaziaki nie sa na zime.

Posted

Dzisiaj wystrzeliłem w temperaturze pokojowej 2 magi i przy pierwszym wywaliło gaz przy 10-15 kulce przy drugim przy 20 kulce , miedzy jednym a drugim magiem poczekałem 10 min zeby sie magazynek nagrzał..

NIe ma wyjścia musze odesłać replikę niech wymienią mi na inną. :?

• 3 weeks later...
Posted

no wlasnie kupilem uzywanego p14 i mam nieszczelny magazynek - konkretnie w miejscu gdzie laczy sie stopka magazynka ze zbiornikiem - jest jakis sposob aby to uszczelnic? na razie sprobowalem silikonu - ciekawe czy da rade

• 6 months later...
Guest MaszlinkoF
Posted

Mam identyczny problem z tym samym P14 :( (uciekanie gazu przez szpare pomiędzy "stopką" maga)

Z tym, że jeszcze jest na gwarancji.

Eksperyment z taśmą i silikonem powiódł się :?: Jaka medoda jest lepsza :?: Po zastosowaniu taśmy itp. to na ile to wystarczy :?:

pozdr.

Posted

PIP ,był kiedys taki sposób z kondomem i olejkiem silikonowym ,bodajze opisywał to ktoś z cannon fodder ,poszukam u nich na stronie to ci linka zapodam...ja tak miałem w Hi-capie We i trzymało bardzo długo i bardzo dobrze :wink:

Czasem zdarza się, że po naładowaniu magazynka słyszymy cichy ssssyk. Ten mrożący krew w żyłach odgłos to ulatniający się gaz.

Nieszczelość - czyli wyrobiona albo przesunięta gumka - może się zdarzyć na zaworku, albo na mechanicznym łączniku części składających się na magazynek

np. metalowa stopka w magazynku od Rugera (nity), miejsce łączenia części magazynka w Ingramie Maruzena (nity) czy też P226(śrubka)

Oto autorski przepis - jak uszczelnić magazynek za pomocą prezerwatywy przepis nie dotyczy rozkręcania zaworków

Przepis:

1.

Identyfikujemy miejsce/miejsca wycieku. Moja metoda w przypadku głośnego syku to psiknięcie silikonem na podejrzane miejsca.

Bąbelki i zmieniony odgłos ulatniającego się gazu wskażą winowajcę.

Druga metoda, którą stosuję przy wolnych wyciekach (np magazynek jest pusty po dwóch dniach od naładowania), to dokładne pokrycie silikonem całego magazynka

i zanurzenie go w wodzie - w ten sposób wykryjemy każdy, nawet minimalny wyciek

2.

Demontujemy opróżniony z gazu magazynek. Czasem trzeba wykręcić śrubkę, czasem wybić nity.

Uwaga na sprężynę podającą kulki, może gdzieś wyskoczyć razem z popychaczem

3.

Delikatnie zdejmujemy gumkę-uszczelkę.

W tym magazynku jest niesymetryczna ! Pamietamy jak była wsadzona

4.

Wycinamy z prezerwatywy prostokąt, z dużą dziurką po środku - gaz musi jakoś przepływać między częściami magazynka.

Zakładamy najpierw prostokąt, a potem gumkę-uszczelkę.

Przed założeniem gumki psikam silikonem na magazynek - bo wierzę że silikon wypełni nierówności i chropowatości

5.

Powtarzamy czynność, dorabiając drugą prostokątną uszczelkę, na górę.

6.

Składamy delikatnie magazynek, obficie silikonując jego wnętrze.

'Wewnętrzne' przesmarowanie magazynka to dobry pomysł - jak wiemy propan różni się od GG brakiem silikonu

7.

Po skręceniu magazynka - próba generalna: ładujemy gaz, i patrzymy czy nie przecieka.

8.

Jeśli źle przycięliśmy prezerwatywę, usuwamy wystające ze szczeliny prezerwatywowe farfocle i wycieramy magazynek.

Podsumowanie:

Możemy cieszyć się magazynkiem, który nie syczy jak wąż. Jeśli znów kiedyś zacznie 'robić bokami' - wracamy wesoło do punktu 1.

kamilo z CF