Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
zasięg niezły, na oko będzie z 40 metów, potem zaczyna lecieć w dół (bez hopsiupa), z hopkiem na full po 30 metrach wylatuje w kosmos.

Mierzyłeś miarą?

Z nastawionym HU leci najdalej na 35m (zasięg skuteczny).

• 4 months later...
Posted

Wiem, że to może głupie, ale chce się upewnić, żeby później nie odstrzelić focha:

Chcę zakupić zwykły kolimator do Shotgun Long i pytam się czy te kolimatory powinny być na szynę 22 mm?

Z góry dziękuje :).

• 2 weeks later...
Posted (edited)

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=221 a ten shotgun jest dobry. Lepszy od shotguna Long? Long to chyba chodzi o tego prawda? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=211 nie jestem znawcą w shotgunach a kumpel chce kupić może ktoś odpisać jakiego najlepiej wybrać? ;-) Dzięki z góry. :uśmiech:

Piszemy po polsku, a nie po "ziomalsku", słowa "qmpel" nie ma w Słowniku Języka Polskiego. // Medi.

Edited by Paramedic
Posted

Wszystko w szotganach DE oprócz chwytów i czółenek jest identyczne i z tej samej taśmy! Ewentualne różnice w mocy, zasięgu wynikają z braku kontroli co przekłada się na cenę w postaci pięćdziesięciu złotych!

Ludzie! To, że mój shotgun long ma krzywą lufę nie znaczy, że wszystkie mają!

Posted

A ja tego nie wiem co oni pisza ale napewno ten shotgun nie ma 310 fps tylko 245 fps ale i tak jest bardzo dobry jak na ta cene i na poczatek trudno o lepsza broń :wink:

Pozdro

Posted
To dlaczego wszędzie podają, że wersja short jest mocniejsza?? Czyżby chwyt marketingowy ?

A dlaczego często repliki u Krakmana często w magiczny sposób zyskują podane FPS w miarę leżenia u nich? Poza tym mierzony "drewniak" u Krakmana mógł być tą lepszą sztuką, a mierzony long tą gorszą.

Posted

Kulki strasznie mi skręcają w lewo przy strzelaniu. Czy ktoś próbował korygować ich lot modyfikując (skracając), któryś z "zębów" mechanizmu hop-up?

Posted

Dla potomnych - problem skręcającej kulki można rozwiązać wkładając "płatki" z taśmy izolacyjnej pod zęby mechanizmu hop-upa. Położyłem dwie warstwy pod oba (bo słabo podkręcał), a potem pół płatka pod prawy ząb. Dopiero wtedy przestało znosić kulki na lewo.

Posted

Dokładnie, ja raz jak mi krzywo podkręcał HU to spiłowałem 1 ząbek niestety za bardzo i podłożyłem najzwyklejszy, malutki kawałeczek papieru. Nic się nie zsuwa, działa już tak z 2 miesiące.

Posted

1. Ten shotgun nie ma gumki HU bezpośrednio w lufie, jest ona umieszczona w komorze HU.

2. Nawet jakby gumka wychodziła klasycznie dziurką w lufie to przekręcenie i tak by nic nie dało - shotgun ma system BAX.

Więc jak nie znasz sprzętu to z łaski swojej nie pisz bzdur.

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...