skorek Posted March 8, 2006 Report Posted March 8, 2006 Witam Mam pistolet H&K Mk23 Socom High-Grade Hop-Up Tokyo Marui. Chcailbym sie dowiedziec jak go mozna bezpiecznie stuningowac tzn. wymienic sprezyna, uszczelnic tlok i inne, tak aby wytrzymaly seryjne "bebechy". Ostatnio strzelalem sie w pomieszczeniu zamknietym i strzlilem koledze w twarz (pod okulary ochronne) i ma straszna rane oraz "bombla" chce go tak stuningowac aby nie zrobic komus krzywdy. Ps.W temacie tuningu jestem zielony prosze o wytlumaczenie mi co to jest lufa wewnetrzna i zewnetrzna oraz inne pojecia, albo podac jakis link z gory dziekuje :wink: Pozdrawiam Skorek Quote
_Misza_ Posted March 8, 2006 Report Posted March 8, 2006 Guny produkcji TM są bardzo precyzyjne. Soccom TM ma bardzo duży zasięg z tego co wiem. Kumpel nim strzelał przez jakiś czas i naprawde zadziwiał zasięgiem. 45 metrów dla tego pistoletu to nie problem. Moim zdaniem powinieneś odpuścić sobie ten tuning z kilku powodów: - zwiększysz siłe to napewno zrobisz kumplowi krzywde - pistolet jest trudny do złożenia po uprzednim rozłożeniu. U nas był z tym duży problem ;) - dlatego że są bardzo precyzyjne , te pistolety są tak wytrzymałe, zmieniając w nich cokolwiek poprostu narazisz je na uszkodzenie. - nawet jeżeli uda ci się zwiększyć zasięg, skupienie to i tak moim zdaniem trafienie kogoś z pistoletu na odległość 40 metrów jest nie lada wyczynem. Mówie tutaj o 40 metrach bo najwyraźniej chcesz uzyskac możliwość prowadzenia skutecznego ognia na tą odległość , a na bliższe odległości spokojnie starczy ci wersja stockowa. - nie wiem skąd można dostać sprężyne do pistoletu :). Quote
Recommended Posts