Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szukanie sensu w tym hobby mija się z celem, podobnie jak szukanie sensu w bajerach. ;)

Poprzez zmodyfikowaną konstrukcję gearboxa i imitacji zamka ta cała rączka przeładowania wraz z atrapą zamka rusza się w rytm strzelania, bo jest przymocowana do tłoka albo cylindra (gdzieś tam - dokładnie to pewnie musi powiedzieć któryś z techników, ale w każdym razie do tego co się rusza, więc raczej tłoka). No i jak tłok lata, to rączka lata też.

Śmieszne takie.

Pozdrawiam

Kret

PS. A jeśli źle rozpiłujesz Gboxa, to nawet szkodliwe ;)

Posted

Ale przecież zgodnie z teorią Kreta kiedy dodatkowa część będzie podłączona do tłoka, siły tarcia i masa wzrosną. Sprężyna ma swoją siłe i wraz z masą i tarciem ta siła spadnie.

Żywotność baterii i silnika spadnie przez to że podczas napinania tłoka przyjdzie mu użyć większej siły.

Dobrze rozumuje ?

Posted

Najlepiej to jednak poszukać doświadczeń użytkowników. "Teoria Kreta" obejmuje tylko analizę instrukcji zamontowania tego bajeru do AK TMa (Guarderowskiej konwersji na AKM).

Pozdrawiam

Kret

Posted

A ja tylko z kronikarskiego obowiązku ;) napiszę, że w przypadku AEGów nazwa Blow Back jest raczej niepoprawna. Blow - dmuchać, Back - wstecz. W gaziakach to jest sensowne - działanie gazu powoduje cofnięcie zamka. W AEGach jest to sztywne mechaniczne połączenie z tłokiem czy innym elementem GB i nie ma to miejsca na "dmuchanie" 8)

Posted

Jak patrzylem na tlumaczenia terminow wojskowych, to Blowback, byl odrzutem zamka swobodnego(lól) ale sprytnie to rozlozyles i nie mam zadnych zastrzezen. Ale w gaziakach blowback jest tylko wizualny, pamietajmy ze to nie luska cofa zamek(pocisk) tylko jakis tam dynks.

Widzialem stronke na ktorej pokazano, ze AEGi z blowbackiem mozna recznie przeladowac i oddac strzal bez posrednictwa silnika(nie wiem czy to byl specjalny model czy tez w kazdym tak zrobionym karabinku sie tak da) ale jest to ciekawe, jest energia, seria, nie ma energi naciagnij/strzel/naciagnij/strzel...... :lol:

I dlaczego do diaska nie montuje sie silnikow spalinowych, moj wujek zrobil takowy karabin, i dobrze strzelal 35m :lol:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Rozpisze sie troche bo mam venę.......dokladnie nie wiem jak to wygladalo ale uzyl metalowego tloka, cylindra i swiecy(zapozyczonej z silnika spalinowego ze zdalnie sterowanego jepa) byla tez sprezarka paliwa(???)z zewnatrz wygladalo mi to na dwie rurkipolaczone z cylindrem, bateria(7,2V sanyo 2600) jakas gapka(prawdopodobnie filtr)

byla jeszcze jakas korbka ktora sie krecilo a wtedy przez gapke lecial dym :P(oczywiscie trzeba bylo pokrecic kabka zeby mozna bylo oddac kolejny strzal, nie strzela on seria ale mowil ze gfsdyby sie troche pobawil to by sie dalo i to w prosty sposob :wink: ) jak bede kiedys mial filmik lub zdjecia niezlwlocznie pokaze ;]

Posted

Nie trzeba tlumacza, ja podalem tylko jak on wyglada i co mi wiadomo. Zapewniam was kochani ze jesli sie dowiem jak wszystko dziala to wam napisze(jesli chcecie(a nie chcecie) i znajde dobry temat)

Ale w sumie, czytajac moj post, uwazam ze jest on w pelni zrozumialy(przynajmniej jego pierwsza czesc) czuje sie urazony :wink:

Posted

nawet gdyby pierwsza czesc byla czytelna to co z tego skoro nie ma tam zadnego sensu czy tez prawdy jesli chodzi o BB :?: :|

Chłopie wez Ty sobie lepiej poczytaj o zasadzie dzialania broni

• 1 month later...
Posted

Dobra to ja powiem tak: blow back sobie stworzyłem w mp5sd3 CA (co prawda nie występujący w ostrej wersji) rączka przeładowania poruszała się razem z tłoczkiem... GB rozszlifowany. Moc spadła, bo spring jeszcze musiał mi tę rączkę poruszać, bateria też się bardzo szybko rozładowywała. Efekt fajny... Aż do momentu w którym dostałem z urwanej rączki prosto w czoło :F . Co prawda była ona osadzona na sprężynie która miała ją amortyzować :|

Powiem tak: Nie warto się w to bawić... Chyba że zainwestuje się natychmiast w mocniejszą sprężynę większy akumulator i dobrze przerobi GB (bo może wtedy mocniejszej sprężyny nie wytrzymać...)

pozdrawiam

Cromat

Posted

Alias zapewniam Cię że czytając to co napisałes o tym czyms spalinowym za chiny nie da się tego zrozumieć. Skoro chwalimy się znajomościami :D to pochwalę się w związku z tym że mam dość pokaźną wiedzę z zakresu mechaniki, mechaniki precyzyjnej i przez cąłe życie bawię się w modelarstwo własnie z użyciem silników spalinowych i zaręczam że 8O

8O KOMPLETNIE NIE JESTEM W STANIE SOBIE NAWET SPRÓBOWAĆ WYOBRAZIĆ TEGO CO OPISAŁEŚ :) a jużo zrozumieniu działania to kompletnie moge zapomnieć)

Co do BB w AEGach to uważam że każdy bajerek który jeszcze bardziej zbliża wygląd replik i ich działanie do realnych modeli broni jest OK ale pod warunkiem że ktoś kto to robi naprawde się przyłoży i weźmie pod uwagę wszystkie "parametry". Bo faktycznei co mi po bajerku który pozwoli mi na wystrzelenie zamiast 1000 kulek tylko 100 albo zmasakruje mi czoło urwaną częścią ? :mrgreen:

Pozdrawiam

Posted

Nie rozumiecie?

Silnik odrzutowy napedza sprężynę co daje szybkostrzelność na poziomie 1000000 kulek na minutę. Jeżeli trzeba się szybko ewakuować rozkładasz skrzydła i lecisz.

Taki żarcik.

Teraz na poważnie. NIe jestem asem w tych tematach ale samo hasło o replice napędzanej silnikiem spalinowym jest dosyć odważne. Ja sobie tego nie wyobrażam i w ogóle nie czuję bluesa. Jak masz jakieś fotki to zapodaj.

BTW. Ile pali tak napedzany karabin?

Posted
to dopiero jest BLOW-BACK w ASG,nawet robi odżut

tylko że nie w AEG'u a w gaziaku (na filmie widać nawet wężyk z butli która znajduje sie w plecaku) A z tego co pamiętam to jest wątek o AEG'ach :D

Posted

Alias najpierw piszesz:

pamietajmy ze to nie luska cofa zamek(pocisk) tylko jakis tam dynks.

a pozniej :

ja sie znam baaardzo dobrze na broni palnej

wiecej chyba mowic nie musze :wink:

jesli dalej nie wiesz o co mi chodzi to polecam ta animacje AK47

http://www.pbase.com/the_kampfer/image/47449546

foka podawal podobna do glocka i chyba colta 1911 polecam poszukac

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...