Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Za to ich podziwiam - rżną wszystko bez skrupułów, jak leci. :)

Coć akurat w tym systemie chyba udało im się wyeliminować wadę FLC - odstające górne części paneli.

Posted

Wczoraj w głównym wydaniu widomości na kanale OPT pokazywali nowe umundurowanie armii rosyjskiej - reforma umundurowania stała się faktem. Najbardziej mnie rozśmieszyła wypowiedź w kwestii onuc które pozostają, ale cóż co kraj to obyczaj.

Jako ciekawostka zimowy mundur żołnierza Specnazu to koszt rzędu 700 USD (cenę podano w rublach, ale moja żona szybko przeliczyła na USD) i wykonany jest w technologiach które dziennikarz skomentował, że i tak są niezrozumiałe (uśmiechnąłem się słysząc słowo zaczynające się na gor i kończące na tex) i brzmią jak z chińskiego.

Pokaz nowych mundurów był zorganizowany w Muzeum Umundurowania - też ciekawostka.

Pozdrawiam

Medium

Posted
Wiadomo na jakiej szerokosci taśm to działa?

Proponuję spojrzeć na fastexy i regulatory (zwłaszcza te ostatnie, metalowe kopie tych znanych ze starych oporządzeń US). Widać okiem nieuzbrojonym że to 25mm.

• 2 weeks later...
Posted

Okazało się, że oporządzenie to nie jest tak nowe jak mogłoby sie wydawać po wystawieniu go w październiku 2005 na INTERPOLITEX 2005 (gdzieś na rosyjskojęzycznej stronie była wzmianka o nim jako o nowości). MOLLE-podobne cóś było już pokazywane rok wcześniej na edycji tej imprezy w 2004.

Fotki z RussianArms.info:

mini_1142254709.jpg

mini_1142254711.jpg

mini_1142254713.jpg

mini_1142254715.jpg