Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema

Szukałem w komisie, opcji szukaj też użyłem ale nie znalazłem nic interesującego więc pisze tutaj..

Otóż odłamała mi się ta blokadka/ścianka (nie wiem jak to sie nazywa, pewnie niektórzy mają teraz ze mnie niezły polew więc prosze mi powiedzieć jak to się zwie :lol: ) przy lufie zewnętrznej w Glocku 17 STTi (spring). Próbowałem kleić kropelką.. Trzymało się tydzień.. Potem wpadłem na pomysł roztopienia odrobiny plastiku i nałożenia go jak spaw dookoła tego *czegoś* ;) ... Wytrzymało wystrzelenie dwóch kulek... no i skończyły mi się pomysły.. Szukałem w sklepach lufy zewnętrznej do glocka 17 ale znalazłem tylko od KSC itp do tego metalowe za 165zł (za tyle moge sobie kupić 4 takie glocki :P) Więc jeśli ktoś zna jakiś sposób żeby to naprawić lub wie gdzie można kupić lub nawet ma do sprzedania *LUFE ZEWNĘTRZNĄ DO GLOCKA 17 STTI* to bardzo prosze o kontakt bo to pilna sprawa :) Rysunek może mało proporcjonalny ale robiony w pośpiechu ;) M.in po to żeby było wiadomo o co chodzi jako że nie znam zanazewnictwa :)

mini_1140037451.jpg

Tu w temacie

PW

GG 3011661 (zawsze niewidoczny)

mail johny_mtb@o2.pl

Pozdro

Johny

Posted

Chodzi o taka nakładkę u wylotu lufy?

W zasadzie co by to nie było :P spróbuj jeszcze skleić poxipolem lub innym 2 składnikowym klejem epoksydowym np. distalem.

Pozdrawiam!

Posted

Nie wim czy o to chodzi ale ja w P99 HPF mialem cos podobnego. Mianowicie metalowa prowadnica spręzyny powrotnej wyskoczyła ze swojego mocowania wyłamując je. I przy kazdym sczale bolec wylatywal. Prowadnice zamontowalem na stale poxipolem :) i sie super trzyma. Tera tylko skleic cylinder :F

P.S. Ma ktos pomysł jak skleic cylinder w p99 HFC ?? peklo mniejwecej tak -

_| - ten dekielek mi zostal osobno :) od reczty cylindra

_

x|

Posted

Mi również poszła ta część, każdemu idzie... nazywa się zaczep zespołu lufy, czy jakoś tak.

Możesz sam bawić się w klejenie, lub oddać do serwisu. W Krakmanie Ci tego nie naprawią, mi napisali, że nie umieją ( :lol: ), najlepiej oddać do Military.

Wprawdze serwisant nie daje gwarancji, że będzie długo sie trzymać, ale oprócz klejenia wstawia jakieś wzmocnienie.

Koszt? Ok. 5-10 zł.

Pozdrawiam.

Posted

BobSopot: No oddałbym gdyby nie to, że nei kupowałem tego na military :P A chyba by mnie wyśmiali jakby zobaczyli co ja z tym zrobiłem :lol: Nawet napisałem do nich meila czy nie mają lufy zewnętrznej do tego Glocka i mogliby mi podesłać przy najbliższym zamówieniu to stwierdzili, że nie mają w ogóle tej części:

Witam, niestety u nas Pan też niec nie wskura, niestety nie mamy takiej  

części, w serwisie nie wszystkie części dostajemy od producenta jakie byśmy  

chcieli.

Pozdrawiam

Dzisiaj idę po poxipol ;) Ale tak w ogóle, może ma jednak ktoś do sprzedania tą lufę zewnętrzną co? :P Bo tak tam napaskudziłem tym roztopionym plastikiem że nawet jak się będzie trzymało to mam wrażenie, że zaraz coś się zatnie :|

Pozdrawiam

Posted

W Military jest serwis zarówno gwarancyjny, jak i pogwarancyjny. Znaczy to, że możesz oddać do nich każdą uszkodzoną replikę, pod warunkiem, że będą chcieli ją naprawiać.

Na Twoim miejscu wysłałbym jeszcze jednego maila do Military, tym razem z zapytaniem czy naprawiliby Ci urwany zaczep zespołu lufy.

No, chyba, że już sam skleiłeś.

Posted

No właśnie chciałem napisać że naprawiłem...tylko taki mały szkopuł że poxipol puścił :? spróbuje znowu ale kurde nich mi ktoś sprzeda tą lufe zewnętrzną :mrgreen: bo to długo nie pociągnie :| A tak jak mówiłeś Bob zaraz napisze maila do military..

Pozdro

Posted

Mam Glocka 17 i 19 od STTi. W 19 - stce "ujebało" sie to samo. Skleiłem SUPER GLUE (oryginalny tylko z gwiazdką :P) i trzyma jak nowe...naprawde.

A 19 i 17 maja taka sama budowę.

Posted

szmaki: ja już to mocowanie tego zaczepu jak i sam zaczep tak zmasakrowałem wszelkimi próbami naprawczymi że nie masz pojęcia :P

A nie wiecie może czy lufa zew. od G19 KSC będzie pasowała do 17-stki STTi?

Posted

ja kleilem kropelka to tez pusclilo, potem probowlaem patex super fix - tez nie pomoglo, ale poxipol to polaczen elastycznych byl strzalem w dziesiatke, moze trzeba przestudiowac doglebnie technike klejenia :) - porzadnie wyczyscic powierzchnie, ktore chce sie kleic,

tak jak mowie u mnie ten sam element sie zlamal, udalo mi sie go skleic i jakies 2 miesiace sie trzyma

Posted

teraz to problem już nie leży w klejeniu :( ten element tak sie zdeformowal że za żadne skarby nie chce wejść w prowadnice :| prółbwałem topić itd ale cóż... chyba już mi się nie przyda tak jest rozwalony... więc za wszelkie rady dziękuje itd i teraz tylko czekam na oferty:

kto mi sprzeda lufe zewnętrznąod glocka 17 STTi......... ? :)

Pozdro

Napisz o tym w komisie, pamiętaj, że forum to nie komis :!: - Medi.

Posted

Ja ci sprzedam JOHNY WRO...całego glocka przy okazji, jako uszkodzony:

- pękła sprężynka od spustu, ale to nic. Nie wiem dlaczego ale mój glock nie strzela, nie wiem dlaczego ale nie strzela, tobie chodzi o lufe a lufa jest cała.

• 1 month later...
  • 4 months later...