Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Żeby odciąć ,trzeba by wiedzieć ile ma każdy z celi, bo po grzyba odpinać pakiet jak zejdzie poniżej 9-9.6v, jeśli jedno z ogniw już dawno mogło przekroczyć wartość 3v, tak jak pisałem wcześniej. Najlepiej gdyby był to układ monitorujący każdy z celi przez łącze serwisowe i jednocześnie był połączony z łączem zasilający, aby odpiąć zasilanie ;D Ale tego chyba jeszcze nie wymyślono :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam

Mógłby ktoś podać linka do taniego i dobrego pakieciku. Najlepiej 11.1, nie znam się na tym kompletnie, a nie chcę strzelić gafy, i wydać pieniędzy w błoto. Bardzo bym prosił o radę.

• 2 weeks later...
Posted

Witam.

Z góry chciałbym przeprosić, że się wtryniam na ostatnią stronę, ale niedługo jadę do speca i chciałbym się zapytać czy to brać:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4881

lub to:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4652

do tego taka ładowarka:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4649

Będzie pędzić MP5 PDW na M100 z podwójnym MOSFETem i kondensatorami niskoimpendacyjnymi 10V [muszę zmienić na 16V].

Mam pytanie, czy to będzie dobrze chodzić, w sensie czy będzie współgrało z MOSFETem i kondensatorami?

Wymagam tylko dobrego ROFa i reakcji na spust.

Zazwyczaj wywalam na bocznej około 300-800 kulek więc 1kkkk Ah mi nie jest potrzebne.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

PS: I jeszcze raz przepraszam za burdel.

PS.1: Czy to jest potrzebne aby nie zjechać Lipola? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2766

Posted

Sądzę że mają słabą wydajność prądową, KA ok 20A a FF nie ma podanego współczynnika rozładowania ale sądzę że przy tej pojemności i jakości max 15C.

Posted

@KicpA - Czyli lepiej KA, tak?

@wally - nawet nie zauważyłem [niedługo czyli w tym tygodniu]. Dzięki, bo bym pojechał i nie ma. Albo wezmę w ASGshopie.

A to coś przeciw rozładowaniu to też jest potrzebne. Czy samemu też se można zlutować :D

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

Grzechotnik:

Ta Li-Po stick King Arms'a nie pasuje do mp5 PDW, przynajmniej tego od Galaxy.

Mam, próbowałem i nic się nie da wykombinować.

Jest poprostu zbyt "gruba".

Posted

Grzechotnik:

Ta Li-Po stick King Arms'a nie pasuje do mp5 PDW, przynajmniej tego od Galaxy.

Mam, próbowałem i nic się nie da wykombinować.

Jest po prostu zbyt "gruba".

A o ile jest zbyt gruba? Hmmm? Pokrywę można trochę odchudzić i będzie. Dremel w łapy i po problemie.

@michalll - A sticki dostanę? W tym sęk, że nie chodzi mi o kosmiczny ROF, bo spotkałem się z przypadkami burstu na singlu przy słabych sprężynach.

Oba akumulatory mają 11.1V, uważałbym z tymi kondensatorami na takich aku.

...kondensatorami niskoimpendacyjnymi 10V [muszę zmienić na 16V]...

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, koledzy.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Posted

Michał to gdzie mam kupić? Na bazarze :F ;)

W modelarskich, w modelarskich ;) Ale z kolei zasilacz do e-sky mam już z bazaru :F

Grzechotnik - a poszukaj sobie, może znajdziesz coś dobrego. Kombinować trzeba.

Posted

No to ja mam chyba szczęście bo mój 11,1V 2800mAh, ładuje się prawie do 3000mAh....

Ciężko mówić tutaj o szczęściu kiedy pakiet 15C dawał 20A. Zobacz sobie czy nie puchnie Ci przypadkiem. Na forach co się naczytałem, żenada wręcz, wielkie oszustwo.
Posted

Chciałbym zamontować tą baterię w TLF'ie i używać tej ładowarki. Szukałem po necie i nie mogę znaleźć odpowiedniego układu zabezpieczającego przed rozładowaniem przeznaczonego do asg, na asgshopie był King Armsa ale do innego napięcia i jest obecnie niedostępny. Wie może ktoś gdzie kupić taki układ i czy wybrana bateria nie jest jakoś tragicznie lipna ?

Posted
A o ile jest zbyt gruba? Hmmm? Pokrywę można trochę odchudzić i będzie. Dremel w łapy i po problemie.

Trudno powiedzieć, trudno zmierzyć.kawałek da się wepchnąć, ale dalej już "rozsadza body". Próbowałem rozcalić trochę korpus repliki i wtedy włożyć ... nic z tego.

Sądzę jednak, że dużo nie brakuje.

Trudno mi sobie jednak wyobrazić poszerzenie przestrzeni na baterię na takiej długości, czy to dremelem czy pilnikiem.

To w końcu tylko cienki, kiepski plastik.

Jeśli ci się jednak uda, pochwal się ;)

Ja mam nadzieję, że w nadchodzących metalowych kurzach cymy będzie tam więcej miejsca :wink: