Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

hej,

dawno nie pisałem, ale znalazłem coś ciekawego:

gazeta.pl:

"Lecą w kulki"? Policję szkolili paintballiści:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,5...00,3157035.html

moje obserwacje:

1. gazeta schodzi na psy, jakość artykułu jest żenująca, podane informacje zupełnie niesprawdzone

2. do GDL: z osobistego doświadczenia wiem, że kontakty z 'prasą' powinny być BARDZO ostrożne

- nikt z prasy nie jest zainteresowany AIRSOFTEM (dla nich to i tak paintball)

- żeby coś napisać, trzeba mieć 'sensację'

- mam osobiste podejrzenia, kto to nakręcił od strony gazety

(metody i sformułowania 'policyjnego specjalisty' są mi znane)

3. kontakty z prasą

- ostatnia moja rozmowa z prasą (materiał przygotowywany wspólnie z Regdornem jakiś czas temu) wyglądała tak, że gość ciągle się pytał:

a) a ile osób się zraniło

B) a ile mieliście problemów

c) a komu stała się krzywda

d) a robicie coś nielegalnie

4. uważajcie na siebie

[zmienione, żeby było jaśniej]

- należy uważać, żeby nie zostać wplątanym w rozgrywki między różnymi ludźmi (mi się to zdarzyło, że zostałem wykorzystany przez przeciwników fundacji w trochę analogiczny sposóB)

- chodzi mi o to, że możecie stać się narzędziem w rozgrywce między różnymi stronami, stracicie znajomych i pozostanie wam niesmak, że zostaliście wykorzystani przez innych 'podobno' przyjaciół

- osobiście miałem przypadek, że wielki hiper-super ex-gromowiec wobec mnie zastosował typową SB-kowską prowokację, żeby zaszkodzić innym.

Prawdopodobnie teraz Leszek Drewniak jest wściekły na GDL, a oni nie bardzo wiedzą, jak się w to wplątali

Ku uważnej przestrodze na przyszłość.

Artur (Jeżyk)

Posted

hmm... z podpunktu 4 nie zrozumiałem wiele :D

ale co do artykułu to...ee... przeciętny.

pozatym na dole napisane:

ŹRÓDŁO: m3013425.gif

Czytalem tez gdzies ze paintballisci zrobili sobie pojedynek bodajze albo z antyterrorystką albo wojskiem.

i chyba paintballisci wygrali :|

Posted

jeśli chodzi o pojedynek, to nie ma co porównywać i dokładnie nic z tego nie wynika poza faktem, że w rozgrywce paintballowej painballiści wygrali.

tylko tyle i dokładnie nic więcej.

Artur

Posted
jeśli chodzi o pojedynek, to nie ma co porównywać i dokładnie nic z tego nie wynika poza faktem, że w rozgrywce paintballowej painballiści wygrali.

Dokładnie...
Posted

Jak dla mnie - trzymać się jak najdalej z dala od wszelkich pismaków i potworów telewizyjnych.

I piszę to z własnych doświadczeń z zupełnie innego hobby. Jak nie przekręcą, to nakłamią. Zawsze zrobią z człowieka/grupy przygłupa/ów, a z informacji sensację. Trafić na rzetelnego dziennikarza w temacie "jakiekolwiek hobby" to praktycznie niemożliwość. Ci "lepsi" nie zajmują się tak "niepoważnymi" tematami, reszta musi walczyć sensacyjką o czytalność/oglądalność.

Apage pismakas... :wink:

Im mniej rozgłosu wokół naszego hobby, tym lepiej dla nas.

Posted

jedyna gazeta jak zauwazylem co pisze niecos o ASG to Broń i Amunicja ale oni pisza na temat pneumatykow oraz zastosowania i nic wiecej.

a jak Jezyk napisal to ma Racje im dalej od pismaków ( przepraszam za kolokwializm) tym lepiej.

I dziekuje za przestroge zawsze sie przyda:]

Posted

Artur

No prosze... widać pojedynki są popularne. Ja z kolei słysząłam o odwrotnej sytuacji, przy czym paintballiści się podobno przed rozgrywką chwalili (moze mało powiedziane) umiejętnościami ;P

Co do prasy.... szkoda, że nie FAKT to pisał... byłoby jeszcze więcej "sensacji" :roll: ... podchodzę sceptycznie, ale ciekawa jestem jak wyglądała prawda

Posted

A najbardziej to trzeba uwazać właśnie na pismaków brukowca "NOWY DZIEŃ". Ich artykuły należy traktować z dużą dozą rezerwy. Potrafią po mistrzowsku wszystko powykręcać.

Niedawno czytałem artykuł jak to z ofiary zrobili groźnego przestepcę.

Posted

Witam ,

Poziom tego artykułu jest tak niski , że mi się to w głowie nie mieści podejrzewam , że gościu chciał (mówie tu o autorze ) iść do wojska i go nie przyjeli więc pisze głupoty :ściana: co za cieć :!:

Pozdrawiam ,

Fizia

Posted

Jezusmaria... Sen wariata nadmiar wódki...

Tego pismaka powinno się staropolskim zwyczajem zagonić pod stół, żeby odszczekał. Jest dla mnie niepojęte, jak w ogóle mogło dojść do cyrków opisanych w artykule - ani chybi ktoś coś pięć razy przekręcił po drodze i z już przekręconą wersją poczłapał do Dziewulskiego i innych pożalsieboże ekspierdów. I dlatego takie bzdety wyszły.

Posted
Hehe- a jak ci sami kolesie piszą o Rydzyku, dzielnicowym ......(wstawić co kto chce)....... i innych to w to wierzycie.

Dlatego nie czytuję z zasady gazet :) Wolę wierzyć w to że mimo zaawansowanej technologii video w wiadomościach TV raczej nie montują wszystkich informacji ze scen w 3DMax-ie czy innym LightWave-ie :) :mrgreen:

Posted
Chłopacy mają swoją zbrojownię,

Merytorycznie ok, ale... patrz wyżej.

coz jakos nalezy dotrzec do potencjalnych hobbystow i lepiej ich zrzeszyc w jakas grupe niz by mieli sie sami gdzies szwedac. co do sensacji to jak niema tematu to znajda ja wszedzie, ale pamietajmy ze sa tez i rzetelni dziennikarze i mimo szczerych checi musza pisac prawde bo jak inaczej nazwac zbior sprzetu - jak nie zbrojownia - a moze lepiej kacik z zabawkami?? 8) kazdy chlopiec duzy i maly ma kacik z zabawkami...

Posted
ale moja tez (i przypuszczalnie nas tu wszystkich rowniez) wiec odnosze sie z szacunkiem

Troszeczkę przesadzasz :mrgreen: ale cóż każdy ma prawo poprzesadzać :mrgreen:

Pozdrawiam

Posted
xxxFENCExxx napisał:

Cytat:

Chłopacy mają swoją zbrojownię,

Merytorycznie ok, ale... patrz wyżej.

coz jakos nalezy dotrzec do potencjalnych hobbystow i lepiej ich zrzeszyc w jakas grupe niz by mieli sie sami gdzies szwedac. co do sensacji to jak niema tematu to znajda ja wszedzie, ale pamietajmy ze sa tez i rzetelni dziennikarze i mimo szczerych checi musza pisac prawde bo jak inaczej nazwac zbior sprzetu - jak nie zbrojownia - a moze lepiej kacik z zabawkami?? kazdy chlopiec duzy i maly ma kacik z zabawkami

Ale mi chodzilo o CHŁOPACY..... :(