Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] Swiss Arms Black Eagle M6 [CG] / M50 [DE] / Master Sniper M324 [UTG] / Steyr SSG69 P2 [ASG-DK]

Recommended Posts

Posted

Drodzy Panowie,

strzelam z APS2 kulkami guarder 0,28g gdyż na lżejszych trzeba skręceć hopa na normal, bo w niebo idą pięknym lobem. Zasięg skuteczny w korpus człowieka mam 45m (hu podkręcony na połowe), oczywiście replika strzela dalej, czasami na około 60m ale to już jest loteria.....

Wpadły mi w łapki ostatnio kulki Extreme Precission 0,30g i musze przyznać że jestem nimi bardzo mile zaskoczony. Póki co w moim APS mam lufe stockową 6,08 509mm CA, precka jest w planach na przyszłość. W mojej replice mogłem podkręcić hu na max, cięższe kulki poprawiły celność bez wyraźnego spadku zasięgu!

Dodam jeszcze że te kulki 0,30g były używane w replikach z preckami systema i nie było zacięć.

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak przy okazji, psikanie w szczeline magazynka uważam za pomysł poroniony ;/

Moim zdaniem aby prawidłowo przesmarowac i zakonserwować replike trzeba włożyć w to troche wysiłku:

-rozkręcić śruby i oddzielić mechanizm od łoża,

-odrecić śrube mocującą lufe zewn. i odłączyć od mechanizmu,

-wybić pin i wyjąć zespół tłoka.

Następnie wszystko przetrzeć szmatką by usunąć zabrudzenia, w razie czego użyć benzyny. Sprężynę najlepiej pokryć smarem molibdenowym - wystarczy odrobina a zniweluje to brzęczenie po strzale. Do cylindra przez otwór proponuje wstrzyknąć troszkę smaru silikonowego lub teflonowego (najlepiej w sprayu).

Po nasmarowaniu włożyć zespół spustu na miejsce (można przed tym psiknąć te plastikowe uszczelki wewnątrz prowadnicy sprayem), założyć pin i postrzelać około 15 razy. Zapyta ktoś po co? A po to żeby hu nie zapaćkać! Przy strzale wydostaje się nadmiar smaru. Gdy już nie widać chmurki smaru, można przykręcić lufe i składać reszte w całość. Niby dużo roboty, ale w praktyce 15 min i gotowe.

Dla upartych: jeśli ktoś chce pokryć lufe wewnątrz teflonem lub silikonem to proponuje ją wyciągnąć z karabinu i odłączyć od hu a dopiero poźniej smarować. Patent z psikaniem do lufy złożonego karabinu i czekanie aż ścieknie też uważam za poroniony....

DO ADMINA: Wiem że to raczej do działu tuning lub konserwacja jest, w razie zamętu jakiegoś proszę przenieść post w odpowiednie miejsce i przepraszam za bałagan :D

Posted

Słuchajcie ja mam dziwny problem innego typu... nie wiem na czym to polega ale po podkręceniu hopa hulki nie lecą w góre...

a właściwie nie tylko w góre... mianowcie po pewnym dystansie skręcają ostro w prawo... naprawde ostro... na strzelance nie stanowi problemu, bo dzieje się to pow. zas. 50 m. ale dziwnie to wyglądało jak przestrzeliwywałem w ogrodzie... boje, się czy to nie jakś usterka hopa, która się potem może zemścić...

P.

Posted

Powyżej 50m kulka ma prawo lecieć sobie gdzie chce. U mnie najczęściej leci w prawo. Ale panowie, nie oszukujmy sie, to replika ASG a nie broń ostra! Skuteczny strzał jest w granicach 50m lub mniej, to że kulka leci dalej i frunie sobie gdzie wiatr zawieje to fakt, replika za 300zł nawet z prec lufą nie zapewni wam 100m skuteczności :D

Posted

Na lunecie nie chcę oszczędzać... po prostu zanim ją kupie, chcę mieć jakiś sposób na celowanie.

Problem w tym, że ja umiem sobie poradzić szyną i końcem lufy, ale kiedy zakładam na karabin ubranko, uniemożliwia to celowanie... dlatego myślałem o jakiejś tęgiej muszce.

Można dorobić jakąkolwiek, nawet z jakiegoś ming xinga.

Posted
Czy te magi beda pasowaly do m6 z CG

A po co więcej magów do M6/APS2 ???

Ludzie kupujecie M6/APS2 bo jest tanią repliką ASG ?? Czy dlatego że to jest Bolt-Action snajperka ???

Jeżeli to pierwsze to sory za moje pytanie i więcej sie nie będę dziwił pytaniom typu "kiedy do M6/APS2 będą HiCapy na 400 kulek??" ........

A jeżeli dlatego że to drugie to sorka ale dwa magi po 25 kulek to i tak za dużo jeżeli chodzi o specyfikę użycia tego typu repliki.

Posted

Jak ci dam pytanie o tuning to Twój profil orzełka wywinie :!:

Ostatni raz czyściłem ten temat, nastepnym razem zamykam w cholere i każdy temat o m6 bede kasował, zrozumiano :?: :evil: :evil:

Posted

A ja mam takie małe pytanko: jak wasze M6/APS2 strzela kulkami 0,2g ? Moje po przejściach wyciąga maks 60-65m, skutecznie maks 50. Nie mam kulek 0,25g i nei wiem czy jest już jest wszystko ok, a nie chciałbym sie zdziwić jak na 0,25g bedzie waliło na 30m

Posted

Mam problem z M6.

Jak dostałem moją M6 to zasięg był normalny (50m). Po miesiącu Zasięg nagle spadł do 30 metrów. Jaka może być tego przyczyna? Co zrobić żeby wszystko było dobrze? Proszę o pomoc :ściana:

Posted

Jedna rzecz mnie zastanawia... :mrgreen: ja do dziś nawet kropli nie wpuściłem w żadne miejsce mojej M6 :shock:

[ Dodano: Czw 24 Sie, 2006 ]

Spoko jak potradfisz posługiwac się śrubokrętem to spoko otwieraj tylko uważaj na 2 (DWIE) spreżynki i jeden mały "pypeć" bo lubią ginąć ;)

Posted

Najpierw nasmaruj jak pisał Michu jak po tym nie zmieni sie nic in plus to rozłóż komorę Hu i sprawdź czy wszystko ok z gumką czy nie jest przecięta, poszarpana, zawinięta itp. A przy okazji możesz uszczelnić komore przed złożeniem spowrotem (chyba że już to robiłes ale raczej nie ;) )