mig Posted July 10, 2006 Report Posted July 10, 2006 Shotguny M3000 (ta licencja jest za przeproszeniem z d... bo te shotguny nijak się mają do S&W), Mossberg tactical (tu z licencją podobnie), FA-MAS, AK Black i najprawdopodobniej M6, ale o tym juz było na forum :) Quote
SNAFU Posted July 11, 2006 Report Posted July 11, 2006 Co do Kałacha Black to też coś moge napisać. Jak przedstawił Cerber kulki lecą wolno. Porównałem tą prędkość z moją klamką Colt Delta Elite HPA. Strzelaliśmy do tablicy odległej o jakieś 30m (kolega mierzył krokami - wyszło mu 32m.). Mimo tego że obsaługiwacz AK Black wystrzelił troszeczkę wcześniej, to jednak kulka z mojego pistoletu doleciała do talicy jako pierwsza (tablica rozmiary 50x50 cm). Celność była podobna w obu przypadkach. Ale trzeba przyznać, że obydwa guny dostaliśmy w dzień tych prób. Może dlatego AK lekko odstawał, że nie był przestrzelany. Quote
Bubi Posted July 12, 2006 Report Posted July 12, 2006 wnetrznościami c.g. i cm. sie nie roznia tylko mocniejsza sprezyna przez co cyma ma ok 45m skutecznie:D Quote
kaimada Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 takie dość głupie pytanie. W instrukcji polskiej od military.pl o magazynku: "aby naładować otwórz właż magazynka i wsyp kulki", a w "obrazkowej" instrukcji po angielsku każą wsypać kulki szybkoładowarką tams kąd wystaje końcówka takiej sprężynki. 2. sposób działa bez problemu, ale spróbowałem 1.. Odklejamy nalepkę otwieramy właz i siuuuup sprężynka wyleciała z magazynka oO Nie było kłopotów z jej włożeniem z powrotem, ale może ktoś wytłumaczyć oco chodziło gościom z military.pl ?? oO Quote
Emam Posted December 31, 2007 Report Posted December 31, 2007 Miałem w łapach oba ak47 i powiem że przy CG cyma to troche porażka: -zasięg mniejszy -wygląd obrzydliwie "plastikowy" -lżejszy niż CG -mała trwałość(8 strzelanek około 12 godzin czynnego strzelania) Quote
Fboardpro Posted April 12, 2008 Report Posted April 12, 2008 Ostatnio nabyłem wersję drewnianą, która oprócz hi-cap'a i okładzin raczje niczym się nie różni. I tu mam do Was pytanie, czy da się wpiąć metalowy mag od AEG'a ? np. low-cap Maruja albo CA ? Próbował ktoś ? Z góry dzięki za odp. *sory za odgrzanie topicu. 4 miesiące to lajt, są tacy, którzy odgrzewają po 4 latach ;). /Medi. Postanowiłem zaryzykować, zamówiłem low-cap CA i ... Pasuje ! :) Wpina się elegancko jak oryginal CG ! Ma minimalnie większe luzy ale dopiero jak chwycimy maga i poruszamy nim na boki. Na dodatek bez problemów podaje kulki pojedyńczo (w magu CG czasem się zdarzy, że poda dwie). Estetyka jak i waga guna również zyskała dzięki temu, że mag jest metalowy. Ogólnie same plusy, pozostaje polecić :) *wycior z real AK już czeka na montaż, jak się z tym uporam to zamieszczę pare fotek w odpiwednim dziale. Quote
generalsimus Posted April 8, 2009 Report Posted April 8, 2009 Odnośnie magów to te od Cyberguna pasują nawet w AEG Cyma. Ostatnio nabyłem wersję drewnianą, która oprócz hi-cap'a i okładzin raczje niczym się nie różni. Moim zdaniem rożni się osiągami. Aha, jeszcze jedno. Karabiny AK od Cyberguna cierpią na wrodzoną łamliwość lufy. Zarówno wersja drewnopodobna jak i black. Powodem jest brak lufy wewnętrznej i osadzenie zewnętrznej w plastiku. Sorki za odgrzanie Quote
Recommended Posts