Bart[bs] Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Narazie tylko w L85 ale kto wie czy star nie wymysli jakiegos zmodyfikowanego GB v.3/2 który bedzie umozliwial Blow Back w innych replikach 8O link http://starairsoft.com/S_L85_03.htm filmik http://www.starairsoft.com/Video/L85_Blow_...Back_System.mpg Quote
Small_Hunter Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Widziałem jeszcze taki bajer do AK. Można go kupić chyba tylko w komplecie z całą konwersją i kosztuje jakieś chore pieniądze... Quote
Pikace Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Na wgc 48USD ( http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...C-AK23B_srch_AK ), to nie majatek... Ale trzeba wyciac dziure w gearboxie, tak wiec blow back + mocniejsza sprezyna raczej nie pojdzie w parze. Quote
Small_Hunter Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 480$ (ok- 48$- źle spojżałem....) Quote
Bart[bs] Posted February 3, 2006 Author Report Posted February 3, 2006 jak dla mnie to tam jest napisane 48$ a nie 480$ o ile wiem z wgc mozna jakos zamawiac za posrednictwem machinegun, ktos ma moze pojecie ile by to kosztowalo? Quote
Pikace Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Wg opisu z ulotki musisz jeszcze wstawic Gurderowska glowice i cylinder. Co do ceny naszych sklepow, to biora mniej-wiecej 5 pln za dolara w towarze... Quote
javelin Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 YuriK80 z allegro sprowadza sprzęt z WGC - jak zamawia jakiś grubszy sprzęt, to za takie drobiazgi weźmie tylko mały % z kosztów przesyłki. Quote
barbie Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Ej Panowie zawalista sprawa do kalaszka, ile by kosztowala wysylka z WGC? A moze jak ktos by mi zamawial to by mi zamowil i bym pol na pol z kims zaplacil za przesylke? Quote
rosomaczysko Posted February 4, 2006 Report Posted February 4, 2006 Tak się zastanawiam... Czy nie skraca to żywotności repliki? Quote
Bart[bs] Posted February 4, 2006 Author Report Posted February 4, 2006 sorry ze odswiezam, ale czy ktos wie czy ten zestaw do kalasza pasuje do Bety? A czemu niby nie?? mialem oba: ak-47 i ak-beta, budowa zamka(tak sie to nazywa?) w niczym sie nie rozni wiec musi pasowac. Tak się zastanawiam... Czy nie skraca to żywotności repliki? napewno... ale w jakim stopniu? nie mam pojecia, mysle ze przy stocku z TM niebedzie to robilo wiekszej roznicy w zywotnosci. Quote
Ritter Posted February 5, 2006 Report Posted February 5, 2006 Zapewne obniży szybkostrzelność oraz przyspieszy zużycie akumulatora. Dodatkowo trzeba uważać, żeby nie przyhaczyć o nic rączką przeładowywania. Wyrzezanie dziury w gearboxie nie wzmocni go... Ale oczywiście klimat-gigant 8) Quote
Wochu Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 Nie wiem jak sie ma sprawa w konwersji AK i L85 (z tego co wiem to w obu wypadkach body jest stalowe) ale widziałem blow-back w PSG-1 i szczerze mówiąc jakoś mnie to nie przekonuje. Pistolety gazowe są mniejsze, zamek stanowi większą część modelu i jest on poruszany przez gaz dzięki czemu " Gas blow-back'i " przyjemnie kopią. W AEGu zamek będzie poruszany elektrycznie przez co (tak mi sie wydaje) będzie on chodził raczej łagodnie a nie szarpał a co za tym idzie - blow-back nie będzie sprawiał takiej radochy i będzie mniej wyczuwalny. Swoją opinię opieram na (krótkich) obserwacjach PSG-1 i niekoniecznie muszę mieć rację. Zdaje sobie sprawe że nie da rady uzyskać odrzutu broni palnej w replikach, ale po strzelance z tą giwerką i porównaniu choćby do Glocka KSC IMHO blow-back w AEGach nie ma sensu. Pozdrawiam Quote
Saillupus Posted July 5, 2007 Report Posted July 5, 2007 chciałbym troche odnowić temat sprzed ponad roku czy ktoś już próbował robić blow-back w AEG jaki jest koszt i kłopotliwość zrobienia czegoś takiego czy można dostać taki zestaw BB do Ak47 już w Polsce pozdro Quote
Recommended Posts