luk Posted January 22, 2006 Report Posted January 22, 2006 Więc mam zamiar kupić troche rzeczy do renowacji GB który się rozpadł, i najprzystępniejsze ceny ma chyba Hurricane. Mówimy o tlokach,springach zebatkach glowicach tlokow cylindrach itd.. innym slowem o wysztkim co siedzi w GB. I pytanko mam takie czy ktoś używa części Hurricanea ? Czy pasują do gearboxow innych firm jak CA np. I czy są .. :-) porządnie wykonane. Z góry dzieks za all info. Quote
Rollkin666 Posted January 23, 2006 Report Posted January 23, 2006 Z Hurricane'a to kup szkielet. Reszte z systemy. Quote
Ritter Posted January 23, 2006 Report Posted January 23, 2006 Z Hurricane'a to kup szkielet. Reszte z systemy. A można wiedzieć, skąd ta opinia? Poparta jakimiś konkretami? Mam w dwóch replikach zestawy FTK Hurricane. W skład zestawu wchodzi polerowany cylinder, głowica cylindra, uszczelniona dysza, łożyskowana prowadnica sprężyny i łożyskowana głowica tłoka, stalowe łożyska oraz sprężyna. Części są moim zdaniem bardzo dobrej jakości. Szczególnie gdy weźmie się pod uwage ich cenę. Osoby mające styczność z częściami Systemy (osobiście nie jestem megałupgrejdowcem, nie znam się na wszystkim), twierdzą że wymienione elementy nie są w niczym gorsze. A zdecydowanie tańsze. Kupiłem również zębatki hi-speed Hurricane. Są bardzo przyzwoicie wykonane i działają ciszej niż stockowe Marui. Nie używam ich jednak (ktoś chce kupić za niewielkie pieniądze?) - nadają się tylko do słabych sprężyn, lub do giwer z mocnymi silnikami i bateriami (zestaw 8,4V 1100mAh, EG700 i PDI120% na tych zębatkach nie poszedł). Kłopotem może być jedynie spasowanie stalowych łożysk z zębatkami innymi niż Hurricane. W jednej z replik mam te łożyska z zębatkami Marui i tu problemu zdaje się nie było (nie ja składałem gearbox - Kmieciu, musiałeś coś szlifować?). Podsumowując - jak dla mnie, są to wysokiej jakości części. Szkoda tylko, że zębatki torque-up mają wyłącznie helikalne. Ale pewnie to kwestia czasu gdy pojawią się "flat". Quote
pidzejfat Posted January 23, 2006 Report Posted January 23, 2006 Na asgshop.pl za 279zł- bardzo przytępna cena!! Quote
Recommended Posts