Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na razie jestem bez broni, no ale popatrzmy.

zbrojownia0011pl.th.jpg

1. Buty - wiem tylko tyle, że dostałam je od żołnierza, który sam służył w woju brytyjskim przez 25 lat i schodził kawał świata. Na wkladkach do butów była data produkcji - 1985 rok. Nie wiem, czy faktycznie używał je od tamtego roku, ale to chyba wątpliwe...?

2. Siatka maskująca w roli "legalnego szalika" - innymi słowy, nie czepiają się o to.

3. Beret szkocki wraz z aluminiową oznaką mojego batalionu - The Black Watch. Jeśli kiedyś wam wpadnie w ręce - to kupujcie używany, bo nowy to tragedia. Po założeniu go na głowę wygląda się jak grzybek - dużo starań kosztuje "ułożenie go regulaminowo".

4. Bluza - nosimy tylko w jesień i zimię.

5. Soldier 95 Combat Jacket Rip-stop. Dobra kurta.

6. T-shirt oliwkowy.

7. Manierka US - jakaś podróba. O ile pokrowiec jest jak nowy, o tyle sama aluminiowa manierka jest strasznie zdezelowana - ale nadaje się do użytku. Kupiłam ją w Anglii na carboot'dzie za 50 pensów. Kobieta, która to sprzedawała, nawet nie wiedziała, ile za nią za wołać :)

8. Soldier 95 Combat Trouser - najwygodniejsze spodnie, jakie miałam okazję nosić. Świetne kieszenie.

9. Pistol Belt oliwkowy - firmy Web-tex . Kupiłam na carboot'dzie za Ł5 - oczywiście przepłaciłam, w sklepie był o połowę tańszy.

10. I znowu - Soldier 95 Combat Jacket Rip-stop - tym razem w desert camo.

11. Soldier 95 Shirt. Jedyne, co można uznać za wadę to fakt, iż koszulę tą [tak samo, jak t-shirt] trzeba wpuszczać w "spodnie". Czyli, zanim przejdzie się do załatwiania potrzeby fizjologicznej, czeka wszystkich cała procedura "ściągania gaci" - a gdy już się skończy to, co chce - czeka następna procedura "ubierania się". Jest to trochę upierdliwe.

Wszystko oprócz pasa pokazanego na zdjęciu [dali mi inny, ale ja wolę swój - o to też mordy nie prują], manierki i "szalika" - to własność Armii Brytoli, która wspaniałomyślnie obdarowała mnie tym wygodnym wdziankiem.  :)

Posted

m15a4ris9eb.th.jpg

- CA M15A4 R.I.S.

- Kolimator Waltera - na zdjęciu nieco przekombinowałem :) chciałem zaburzyć trochę geometrię montażu

- puszkę noszę podpiętą z drugiej strony karabinka, bo brzydka jest na maksa

- dla klimatu foty wrzucone jakieś graty: kopia hełmu PASGT, bolle x500, nakolanniki Strike Systems, kominiarka i rękawice nomexowe

Posted

Mój może wygląda na pierwszy rzut oka bardzo niepozonie... ot M15A4 Rifle... nic bardziej mylnego...

Replika nie była kupiona gotowa tylko została zbudowana od zera z kupionych luzem części.

Body pochodzi od M15A2 Carbine - lufa ma dokręcaną mosiężną przedłużkę, mam też zarówno krótkie jak i długie łoże i moge w kazdej chwili przeroboć go na Carbine jeśli w planie jest dużo CQB :) Oczywiście do tego tez druga lufa wewnętrzna :)

Aha, "rączka transportowa" potraktowana została kątówką, w jej miejsce przyśrubowany został RIS od M4A1.

Na drugim zdjęciu widać trademarki Diemaco - zostaną jeszcze poprawione u fachwego grawera - sprawa jest już umówiona :) Rączka zamkowa ma tez kanadyjską wersjęzatrzasku (z C7A2) - dwustronną, z długą zakrzywioną wajchą. Wybrałem Diemaco C7A1 ze wględu na to, iż jest to replika dla mojej żony, która jest Kanadyjką... jak tylko uciułam trochę gotówki zrobię sobie Beryla ;)

Jeszcze jeden szczegół - wywaliłem tą typową dla CA imitację zamka typu "chiński Rolex ze stadionu dziesięciolecia" i zamontowałem imitacjęruchomego zamka, analogiczną jak w Marui z tą różnicą, że jest przyśrubowana na stałe do rączki zamkowej. Odciągnięcie rączki zamkowej otwiera okno wyrzutnika i odciąga zamek, odsłaniając HU. Nie wraca jednak samoczynnie, więc regulacja HU jest wygodna i łatwa. Moim skromnym zdaniem idealne rozwiązanie - mamy i realizm (ruchomy zamek), i wygodę (nie przycina palców).

Z klapki wyrzutnika oraz "zamka" usunąłem tą wstrętną czarną farbę - obie te części są teraz oksydowane.

Ot, i tyle... Mam nadzieję że się podoba. Jakieś uwagi może? :)

EDIT: Widzę że jakiś mod się tu straszliwie kaleczy próbując zrobić miniaturki zdjęć, więc wyręczam :twisted:

dsc00021il.th.jpg

dsc00036pm.th.jpg

A co do uwagi że A2 byłoby ciekawsze... byłoby, ale po tym jak pociąłem sobie kable rozkładając i składając zapragnąłem baterię w kolbię i stanęło na A1. Nigdy więcej baterii w foregripie...

EDIT: jeśli czyta to Trael, niech się bardzo uważnie przyjży zdjęciom... A nuż pozna starego znajomego ;)

• 2 weeks later...
Posted

< Przegląda > M-ka,, M-ka <ziew> M-ka... oo, jakie śliczne Diemaco :D. NIby to samo, a jednak cieplejsze skojarzenia wywołuje :D. Częćś gratów ( darowałem sobie pustynny DPM, kombinezonik AT, kominiarki,gogle, Mp5 SD3 UHC itp ). Poniżej ( chyba każdy wie co jest co :D :

mini_1147709307.jpg

mini_1147709310.jpg

mini_1147709319.jpg

A to i tak tylko tło dla mojej ukochanej Dominisi :

Dominika

G3 SG/1 Tokyo Marui

+ Full metal ( body, szyny RAS itp )

+ Bipod CA

+ wysoki montaż TM

+ Puszka CA

+ Tłumik dźwięku 40 na 290mm KA

+ Zestaw cylindra o powiększonej średnicy

+ Gearbox V.2 wzmocniony HurricanE

+ prec lufa 6.04 650 mm od PSG-1

mini_1147709321.jpg

mini_1147709324.jpg

mini_1147708740.jpg

W planach jeszcze kilka dodatków :D.

• 2 weeks later...
Posted

Moja Emka:

15ki1.th.jpg 21lq1.th.jpg

37ht.th.jpg 46bc.th.jpg

59nj1.th.jpg 60ql.th.jpg

Co my tu mamy...

- M15A4 SPC od Classic Army

- Latarka taktyczna od Walthera (z flip-up-coverem zdjętym z drugiego kolimatora coby się nie brudziła i w lesie nie świeciła za bardzo)

- Replika Aimpointa od Guardera

- Green Laser Pointer (35mw) kopia Surefire chyba od G&P (na zdjęciu zaklejony okular ze względów bezpieczeństwa, do tego rozkręcony pressure switch, sam laser to raczej dla wyglądu, mówiąc delikatnie nie wypada tego używać na szczelankach)

- Zespół szczerbinki CQB chyba od Classica

Posted

Witam wszystkich. A oto moje zabawki

http://www.ja-zz.neostrada.pl/gear.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/pat.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/doav_front_side.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/doav_right_side.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/doav_left_side.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/doav_back_side.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/spr1.jpg

http://www.ja-zz.neostrada.pl/spr2.jpg

Co się na zdjęciach znajduje:

Umundurowanie:

--------------

Buty - BW

Bluza Woodland BDU

Spodnie Woodland BDU

Arafatka Olive

Wyposażenie:

------------

Gogle bolle X800

Nakolanniki Czarne - Hatch

rękawice Nomex Olive

Pas LC-2 Oliv

Kabura udowa Olive

Camelbak - Woodland

Smycz do Pistoletu (własnej produkcji)

Dump Pouch - by SUPER

Black Hawk S.T.R.I.K.E. DOAV Vest - Olive Drab (sprowadzony z USA przez Szaszłyka)

Panel udowy mały (MIWO)

Ładownice 1 mag. beryl - 2szt. (MIWO)

kieszenie na latarkę takt. - 2szt. (MIWO)

Ład. pistoletowa 2mag (MIWO)

Kieszeń na opatrunek (MIWO)

kieszeń na radio (MIWO)

Cargo małe (MIWO)

5.56 Double Magazine Pocket - 4szt. (SDS)

100 Rund Magazine Pocket - 1szt. (SDS)

Handgrenade Pocket - 2szt. (SDS)

Waist Pack (SDS)

Medic Pocket (SDS)

Pistol ammo pocket 2szt. (SDS)

Replika Granatu dymnego (RED SMOKE)

Radiotelefon TC-1

Uzbrojenie:

-----------

M15A2 Tactical Carabine SPR MK12 Mod1

glock 19 KSC

• 2 weeks later...
Posted

Sprzęt do czarnej:

s60002546yr.th.jpg

-Czarny kombinezon MAG + naszywka ekipy

-Kamizelka taktyczna MK

-Gogle Bolle X800

-Ładownica udowa na 4 magazynki do MP5 (made by Kthulhu)

-Pasek taktyczny

-Kominiarka bawełniana

-Kabura udowa Strike System średnia (lekko brudna po ostatniej strzelance) a w niej Glock17 STTi (spring)

-MP5A2 TLF CA + pasek trzypunktowy + niska szyna CA

A tak to wygląda w praktyce:

czarna0jf.th.jpg

Posted

Moja eMka zmieniła nieco wygląd :)

img35928yf.th.jpg

img35932mr.th.jpg

Na zdjęciu M4A1 ICSa, Ka-Bar, WinGun 101b. Zdjąłem ACOGa, bo nie jest pomalowany i przyrodzeniowo wygląda :( (jest pokryty warstewką gumy, więc farba nie będzie się trzymać :/). Na karabinku założona latarka Surefire Centurion 2. Pas własnego pomysłu (można stosować jak 1-, 2- lub 3-punktowy).

W rzeczywistości nie odstaje tak bardzo od munduru - zieleń jest prawie identyczna z tą z MARPATa. Tylko inny materiał więc swiatło inaczej się odbija.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...