Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wpadłem na pomysł coby do swojego M4 ICS'a dołożyć zabytek czyli wymontowany z M16A1 Academy (rocznik około 1990) granatnik M203. Wygląda to tak:

m4012wi.th.jpg

m4021qr.th.jpg

kwestia dziwnego koloru do pomalowania bo poprzednia broń czyli

M16A1&M203 była w takim właśnie "stalowoszarym" kolorze

m4035aw.th.jpg

m4041pl.th.jpg

Problem zrobił się natomiast z baterią :( Bo nie bardzo jest gdzie ją upchnąć :( Wpadłem na pomysł że skoro granatnik ma tylko "wyglądać" to może wsadzić baterię do granatnika? można by odrazu "zbudować" większą baterię bo jest tam trochę miejsca :)

Jakieś może inne pomysły??

Posted

"Granatnik" to najtańszy i najszybszy sposób.

Inne:

- ready mag z baterią z "zapasowym" magazynku - moim zdaniem nie ma zalet, same wady;

- puszka AN/PEQ - musiałbyś i tak dokupić krótką szynę i przykręcić ją do gripa - nie byłoby to stabilne;

- kolba "special forces" Star lub CA - najlepsze, ale najdroższe rozwiązanie - wchodzi bateria large - musiałbyś kupić kolbę i baterię - razem pewnie z 500,- PLN;

- kolba "tactical" SRC (z taiwangun) - podobna do "special forces", ale na wąskie ogniwa - powinno wystarczyć przelutowanie baterii, której używałeś dotychczas. Do tego na pewno znacznie tańsza.

Ściskam,

Czoper

Posted
- puszka AN/PEQ - musiałbyś i tak dokupić krótką szynę i przykręcić ją do gripa - nie byłoby to stabilne;

system RIS + puszka AN/PEQ z baterią + granatnik i wszystko pieknie powinno wyglądać (a przynajmniej bardziej SF)

Posted

Chyba zostanę przy koncepcji granatnika. Wczoraj wieczorem siedząc "na tronie" (tam zawsze się najwydajniej myśli :P )wpadłem na następny pomysł:

Bateria w granatnik, ale najpierw w piankową "rurę/owijkę" taką jakimi się izoluje rury CO zaślepiona z obu końców i dodatkowo bateria zawinięta w folię ALu. Myślę że takie "opatulenie" baterii w granatniku pozwoli na spokojne strzelanie w mrozach. Jak się zbuduje i przetestuje (chyba dopiero na Labianie) nie omieszkam opisać co i jak :)

Dzięki za podpowiedzi myślę nad puszką AN/APQ ale narazie tylko myślę może kiedyś :)

Pozdrawiam

Posted

A propo M4 i M203 ;) - posiada ktos moze fotki M4S S-sytem + M203 ? Albo ma ktos mozliwość zamonotowania do SIR'a granatnika i cyknięciu paru fotek? byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam