pirat Posted January 13, 2006 Report Posted January 13, 2006 Witam mam taki problem cos mi sie zablokowalo w magu i rozkrecilem go i tareaz zeczely sie schody bo nie umiem go skrecic zwracam sie teraz do tych co juz rozkrecali magazynek w MP5 A3 Tokyo marui ze jesli moga to niech opisza to krok po kroku bo sa tam np. 2 spraezynki i nie wiem jak je wsadzic :/ z gory dzieki Pozdrawiam Pirat :ok: Quote
RED (Lone Wolf) Posted January 13, 2006 Report Posted January 13, 2006 kiedyś był o tym osobny temat ale niestety został pewnie omyłkowo usunięty. -> http://img400.imageshack.us/my.php?image=m...skadanie6hq.gif , http://img384.imageshack.us/my.php?image=magmp53yr.gif . Co prawda w paincie ale większości znajomym to pomogło ;). Quote
tresor Posted January 15, 2006 Report Posted January 15, 2006 NO ja z magiem do swojej męczyłem się dwa dni temu i co chwilę te sprężyny latały po całym pokoju radośnie, więc wiem co przeżywasz :wink: Jeśli dobrze zrozumiałem to podstawowym problemem jest u ciebie włożenie spowrotem sprężyn? Ja z tym poradziłem sobie w taki sposób, że najpierw ułożyłem same sprężyny w połówce maga w której jest szczelina prowadnicy bolca, polożyłem na nich kartonik wycięty w kształt maga ( zostawiając trochę miejsca u góry na włożenie bolców). W drugim etapie przykleiłem kartonik po obu stronach maga izolacją, dość mocno dociskając nim sprężyny, własnie po to żeby się nie kiełczyły :D i wtedy ściśnąłem je wsuwając pod kartonik (przyklejony izolacją dociskał sprężyny i te się nie wyginały). Jak juz były pod kartonikiem, to włożyłem bolce i też przykleiłem do maga w poprzek, żeby już trzymały sprężyny. W ten sposób sprężyny i bolce były ułożone w jednej połówce i przytrzymywane tylko przez kartonik i poprzyklejane poprzecznie paski izolacji. Następnie przykręciłem drugą połowkę na dwie skrajne śróbki, zostawiając ok milimetra luzu, to znaczy tyle żeby dało się wysunąć kartonik i paski izolacji ale żeby sprężynynie miały już miejsca na wypaczenie i bolce były zblokowane w prowadnicach. Wtedy pozostaje już odkleić izolacje, wysunąć ją z maga razem z kartonikiem i skręcić maga do końca. Mam nadzieję że to ci pomoże, chyba że ktoś zna lepszy pomysł to sam chętnie go poznam :) Quote
pirat Posted January 15, 2006 Author Report Posted January 15, 2006 ooooo dzieki za te ilustracje Wolf jestem naprawde wdzieczny sposub juz podzialal a mam pytanie do Tresora ty wycioles caly mag z kartonu czy tylko tom czesc gdzie sa sprerzynki ?? Dzieki Wielkie Pozdrawiam :ok: Quote
tresor Posted January 16, 2006 Report Posted January 16, 2006 Na szerokość, tak żeby nie wystawał poza krawędzie maga, coby się dało go izolacją przykleić i docisnąć nim sprężynki. A na wysokość, tak żeby można było ścisnąć pod nim sprężyny, ale zostawiając miejsce na ułożenie bolców w prowadnicach. Quote
pirat Posted January 16, 2006 Author Report Posted January 16, 2006 aha dobra dziekuje wam bardzo juz Maga zlozylem :mrgreen: Pozdrawiam I Dziekuje Quote
czarek46 Posted March 7, 2006 Report Posted March 7, 2006 Witam. Jest prostszy sposób na złożenie magazynka:) Ja sobie poradziłem z tym w 10 min. otóż sprężyne drugiego rzędu nakładamy na ten szpikulec, a jego blokujemy w otworze, w którym powinien sie znajdować po naciągnięciu magazynka. Nastepnie druga spręzyne ustawiamy normalnie , ale pozwalamy jej spokojnie wystawać poza mag u dołu. składamy całość, a w momencie, kiedy juz mest mag złożony(wystaje tylko ta sprężynka wciskamy ja do srodka delikatnie rozkładając obudowę i skręcamy. Tyle całej zabawy. pozdrawiam Paweł www.asg-kozienice.prv.pl Quote
Recommended Posts