pati445 Posted January 10, 2006 Report Posted January 10, 2006 witam bardzo serdecznie mam 23 lata i interesuje sie asg od 2 lat . w mojej kolekcji znajduja sie juz (mp5a3 tokyo marui , ka 47s aeg tokyo marui, stinger r36 crosman, uzi hfc, desert eagle hfc, walther p99 z kompensatorem hfc m16a2 xinda. kazdego guna rozkrecalem i modowalem przy kazdym siedzialem ok 1 tygodnia zmienialem lufy smarowalem dawalem uszczelki i tak dalej i tak dalej . pierwsza giwere jaka rozkrecilem to byla moja mp5 moze wydac sie wam to smieszne i nierealne ale wykrecialem na niej 52metry co moge powiedziec ze elektryki z tokyo marui maja podobny zasieg. pierwsze co zrobilem to wymienilem lyfe na precyzyjna ktora mozna kupic na allegro za smieszne pieniadze a jesli komus sie niechce czekac na paczke to niech skoczy do sklepu i napsika w lufe spreyem na jedno wychodzi bo dodatkowa warstwa farby zmniejsza objetosc lyfy. 2 rzecza za ktora sie zabralem to tlok w wersji stokowej chodzil bardzo ciezko co zwalnialo troszke spręzyne wiec wzialem kawalek pamieru sciernego i troszke zeszlifowalem bo bokach co sprawilo ze zmniejszylem troszke jego obietosc tak aby chodzil bardzo luzno. 3 rzecza wsadzilem kilka podkladke za sprezyne. nie uzywalem zadnego smaru wazeliny czy oleju sylikonowego wpadlem na genialny pomysl przetestowac plak do czyszczenia tapicery w samochodzi kazdy wie ze ze jak sie psiknie plakiem i chwilke poczeka pozniej sie szmatka wyfroteruje powloka robi sie bardzo sliska . popsikalem w lufe i do tloka i sie udalo i to wszystko wydalem ok 20 zł na lufe + przesylka. zrobilem to samo z kazdym swoim gunem i praktycznie kazdy strzela na podobna odleglosc procz mojego ak bo po wymianie lufy i zmianie sprezyny wyciagam na nim ok 70 metro .
Westie Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 Oho, nastukał się i bajki opowiada... Rebe Cyniku, gdzieżeś jest? :roll:
sebas Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 Jak ak niesie na 70 metrow to powimiem miec okolo 440 fps.... A w to ze sprezyna niesie tyle co aeg Tm-a to za hu** nie uwierze.... :lol:
Medi Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 '70 my ass... Jak potwierdzi to "dziadek", to dam wiarę...
Guto_Bandito Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 LOL 70 metrów :wink: strzelałem z mp 5 tm i to tak niesie na 30 m max :P a tu gość wyskakuje ze mu 70 metrów :D i precyzyjna lufa z farba w środku ...
makos87 Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 Mi się wydaje, że większość ludzi po prostu nie zdaje sobie sprawy z tego ile to jest te 50 czy 70 metrów, mierzą odległości na oko i im wychodzą takie bzdury... A poza tym pati to nie wiem czy wiesz ale 70 metrów to strzelają karabiny wyborowe (zresztą nawet nie wszystkie), a nie podrasowane kosztem 20 złotych elektryki (nawet TM). Pozdrawiam!
sebas Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 moja mp5 moze wydac sie wam to smieszne i nierealne ale wykrecialem na niej 52metry LoL...70 metrow to drogi pan mowi ze na AK 47 TM wycisnął a nie z mp5.. LOL 70 metrów Hahaha strzelałem z mp 5 tm i to tak niesie na 30 m max Czytaj czytaj czytaj procz mojego ak bo po wymianie lufy i zmianie sprezyny wyciagam na nim ok 70 metro . :lol: 8)
indy Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 Niewiem czemu Pati pisze o replikach z TM w tanich replikach.
xxxFENCExxx Posted January 11, 2006 Report Posted January 11, 2006 A ja znam tani sposób na to żeby kulka - ba cała seria - przeleciała jakieś setki metrów :!: I to wystrzelona z takiego elektryka z allegro. Nawet bez grzebania w środku. Normalnie taniocha ... i przełom w upgreadzie, bez zmiany praw fizyki :!: :!: :!: I zdradzę wam to ZA DARMO!!! Trzeba wjechać na najwyższą możliwą kondygnację wieżowca (najlepszy chyba byłby Pałac Kultury) i pociągnąć serią , pionowo w glebę! Swoją drogą - może to tak ustalają zasięg tanich replik :?:
sebas Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 Tyyyyyyy sprzedaj ten patent do Marui zarobisz miliony :D !! :lol:
fiedotow Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 To ja jadę na Rysy, ale najpierw kupię sobie jakąś cinciznę (Boże - żona by mnie wyśmiała) to dopiero będzie zasięg. Na Mont Everest z tym nie wpuszczają :wink:
sebas Posted January 12, 2006 Report Posted January 12, 2006 No co ty...lepiej wydac pare milionow $$ poleciec w kosmos i strzelic w proznie :D To dopiero bedzie zasieg !! :F :lol:
fiedotow Posted January 14, 2006 Report Posted January 14, 2006 Poddaję się! Przebiłeś mnie. Tylko brak mi tych paru milionów$ :lol:
macgyver Posted January 14, 2006 Report Posted January 14, 2006 Ale trzeba zwróciż uwagę na stan nieważkości... :lol: Kulka się zatrzyma...
Medi Posted January 14, 2006 Report Posted January 14, 2006 Chuck Norris fishes by cutting himself and then jumping into shark-infested waters. Sharpek nie będę kwestionował Twojej decyzji, ale ten temat taki troche 4fun był...
Recommended Posts