Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Powiem krótko i na temat.

Strzelałem z Wella mp5 i z CYMY mp5. To jak dzień do nocy.

Well ma dzwięk jakby zaraz miał się rozpaść, kulki jakkolwiek by się nie strzelało lobują,lecą w bok i inne, samo urzytkowanie przypomina bardziej Tanie ShitAEGi , ogólnie jest bardzo słabo w Stoku..nie wiem jak tam po jakiś Upgrejdach.

Cyma w porównaniu z powyższym od razu zadziwia przyjemną dla ucha pracą silnika, prościutkim torem lotu, i przyzwoitym zasięgiem porównywalnym z innymi AEGami (TM i CA) ogólnie jest dobrze, powiem więcej zadziwiająco dobrze.

Z tąd moja opinia. Mimo iż well jest tańszy zakup go jest całkowicie bezsensowny... no chyba że za okazyjną cene np.250zł. :wink:

Jak czytałem co ludzie piszą w tym wątku wydawało mi się że Well to coś dobrego ale zaraz po wystrzeleniu z niego 250 kulek zmieniłem zdanie.

Po wystrzelneniu ok 100 kulek z Cymy od razu było widac że to ma prawo się zwać AEGiem.

P.S. jeżeli to było napisane gdzieś powyżej to sorx za powtórkę... nie miałem czasu przeczytać wszytkiego.

***BaUEr*** 8)

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z CYMY nie strzelalem wiec nie moge sie wypowiedziec jak ona dziala.

Sam mam MP WELL'a i koles nie pisz glupot. Chyba strzelales z niej kulkami typu 0.12 Allegro :F

Na strzelankach u mnie sa m.in. MP5 TM i AK 47 Beta Specnaz TM - z tymi dwoma gunami porownywalem osiagi mojej MP5 Well'a i sa praktycznie takie same. Kulki leca moze tylko 2 metry krocej.

Mozliwe, ze masz takie odczucia z uzywania tej MP5 bo zostala ona kupiona w airshicie, a ja mam z taiwangun, gdzie zrobili przeglad zerowy i zmienili uszczelke. A jak ktos nie wierzy w osiagi tego karabinu to zapraszam do Lodzi :twisted:

Posted

napisze podobnie.

chwile wyzej masz moje porownanie do stockowego p90 od marui...

wielkiej roznicy nie ma. (generalnie o 10% mniejsze skupienie i o 20% mniejszy zasieg)

a odnosnie dzwieku ?

wali glosniej i jakos tak bardziej karabinowo-maszynowo niz wyzej wspomniane p90..

moze trafila ci sie jakas padaka ?

Posted

Co do patentu matthew'a destroyer'a na hi-cap'a to u mnie działa (chyba :?: ) Ja u siebie wyjąłem tą zębatkę co jest przyczepiona do tej od podawania kulek (ta taka która jest przyczepiona do tej co ją widać jak się patrzy przez wlot kulek i ma sprężynę.Mam nadzieję, że wszystcy zrozumieją o co mi chodzi :D ) i kulki lecą bez przerw.

• 2 weeks later...
Posted

radze wyjąć kółeczko kleszczami-krokodylkami

za trzpień od wewnątrz i tylko je odwrócić karbowaną stroną

mieszającą kulki w stronę plastikowej osłony/obudowy.

czyli prosto mówiąc 'odwacamy kółko'

(oczywiście trzpień należy przełożyć na 2 strone kółeczka)

dzieki temu nie blokuje się tak często ruch tego kółeczka,

które jest bezpośrednio powiązane z podajnikiem kulek.

to prosty błąd technologiczny... kazdemu sie moze zdarzyc :)

chcieli lepiej a wyszło nienajlepiej :)

i tak warto kupic magazynek niepodkręcalny na 100 kulek

i ładownice do niego i osmolić te lipne hi-capy.

• 4 weeks later...
Posted

Czy wam też kulki lecą na 15-20 metrów ? :? Czy może to być spowodowane tym, że po każdym strzale dźwigienka od HU przesuwa się do pozycji środkowej? Nawet jak ją trzymam w dobrym miejscu to osiągi nie są zadowalające :? Lepiej strzela kałaszek cymy? :>

Posted

Mam tą mp5 i moge powiedziec ze jestem z niej bardzo zadowolony :) na 0.25g i wyregulowanym hop-up moge spokojnie człowieka z 40 m trafic ;) co do dzwigni hopka to i owszem, czasami lubi sie przesunac, ale zeby za kazdym strzałem ?? moze spróbuj przesmarowac karabinek, to bedzie lepiej działac... a jak dalej bedzie zasieg na 20m to wyślij do servisu (o ile jeszcze na gwarancji jest)

Posted

Zrobiłem lepiej :P sklepiłem taśmą bezbarwną HU :P ale i tak odeśle na gware, bo zdaje mi się, że jest coś tam jeszcze nie tak, dlatego ten mały zasięg ;)

Posted

U mnie po przestrzeleniu 1000 kulek... na 0.12 HU zaczol tak krecic kulki ze lataly w gore... pomino wyregulowania :P, teraz wlozylem 0.2 i strzela ladnie i prosto na 40m ! w sob. zmieniam sprezyne na 300 FPS z CA wiec dam znac jakie osiagi beda :twisted:

No wiec wlozylem 300 FPS wiadomo spadla szybkostrzelnosc... ale za to osiagi lepsze :D... jak ktos chce zobaczyc fotki co well ma za zebatki i gb to zapraszam

http://krim.trynek.gliwice.pl/gb1.JPG

http://krim.trynek.gliwice.pl/gb2.JPG

POZDRAWIAM !

Posted

Mam mały problem z moim Well’em – strzela podwójna kulką albo „na sucho”. Podejrzewam zużycie gumki Hop-up. Ma ktoś jakiś pomysł?? :roll:

Posted

Panowie Well i jego markowo wypisane FPS to jedna wielka Ściema ! POWTARZAM JEDNA WIELKA ŚCIEMA ! Strzelaliśmy z Sztoka przez CHRONOMETR Prędkość wylotowa kulki wynosi od 190-205 fps (zalezy czy z HU czy bez) strzelane przy tem. +20oC To że Well ma 250 FPS to Kłamstwo ! ! ! Aha i jeszcze OFF TOPIC DO WELLA MAchinegun robi jeden wielki przekret nie polecam kupna zadnej tuninngowanej u nich repliki Kolega Kupil tunningowane G36 na 370 FPS okazalo sie ze posiada jedyne 280 FPS LUDZIE CO SIE DZIEJE Z POLSKIM AIRSOFTEM :/ ???

Posted
Mam zielone pytanie: gdzie i w jaki sposób mogę wyregulować HOP-UP?
Lewarek przy końcu foregripa - do przodu więcej hopa, do tyłu - mniej hopa.
Panowie Well i jego markowo wypisane FPS to jedna wielka Ściema ! POWTARZAM JEDNA WIELKA ŚCIEMA ! Strzelaliśmy z Sztoka przez CHRONOMETR Prędkość wylotowa kulki wynosi od 190-205 fps (zalezy czy z HU czy bez) strzelane przy tem. +20oC To że Well ma 250 FPS to Kłamstwo ! ! ! Aha i jeszcze OFF TOPIC DO WELLA MAchinegun robi jeden wielki przekret nie polecam kupna zadnej tuninngowanej u nich repliki Kolega Kupil tunningowane G36 na 370 FPS okazalo sie ze posiada jedyne 280 FPS
U nas na chrono też wychodziły dzisiaj jakieś koszmarne idiotyzmy. G36 Marui w stocku pokazało chyba 240-260 fps, Well jakieś 220, tuningowane guny też jakieś śmiesznie niskie wyniki miały...
Posted

Ja tam na moją mp5 nie narzekam... prekości nie mierzyłem ale w porównaniu do innych karabinków drużynowych to będzie włąsnie około 250 fps... Pojade do Kraka to zmierze jeszcze ;) I nie odradzaj az tak Wella bo ich ostatnie repliki (mp5a5, M4 i G3) są bardzo dobre jak za tę cene....

Posted

na 0,2 w tej mp5 praktycznie nie da sie hopka wyregulowac dobrze (przynajmniej u mnie ;) ) na 0,25 lata o wiele celniej i dalej :P osobiście do tej repliki używam dwóch rodzajów : 0,12 do CQB (bo schodzą w masakrycznej ilości a są najtańsze ;) of coz bezszwówki :) ) i 0,25g na teren leśny. Jak na 0,25 hopka ustawisz mniej więcej pośrodku to powinno dobrze latac ;) Musze jeszcze 0,33 wypróbowac na max hopku, a nuż będzie dobrze ;)