Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!! Chciałem zakupić AK-47 i odrazu go lekko podrasować. Zastanawiam się czy upgrade na www.asg.com.pl jest coś warte, czy lepiej naprzykład na www.machinegun.pl. Dodam że cena na www.asg.com.pl jest dość kusząca zwłaszcza przy upgrade AK-47 do 400fps.

http://asg.com.pl/upgrade.php

Doradźcie coś bo jestem skołowany. :|

Posted

ja bym osobiscie zamawiał na asg.com z 2 powodów:

1)piszą co wymieniaja dokładnie(żeby niebyło akcji jak na MG)

2)broń jest upgradowana bezposrednio u dystrybutora co zminiejsza prawdopodobieństwo bycia oszukanym

szkoda tylko że niepisza na jakich cześciach sa owe modele upgradowane :wink:

Posted

Nie znam cen, ale brzmi bardzo zachęcająco. Pytanie tylko, kto jest gwarantem. Z opisu wynika, że modyfikacje robione są w HK - żeby nie okazało się przypadkiem, że serwis gwarancyjny trwa pół roku (statek do HK - naprawa - statek do Polski).

Ponadto do 400fps włącznie w zakres nie wchodzi wymiana zębatek - rozumiem, że sprężynę rzędu PDI 170 / CA 190 obsługują aluminiowe zębatki TM?! Przez rok?

Dalej - nigdzie, nawet przy 450fps nie ma mowy o wymianie gear boxa. Znam z doświadczenia wytrzymałość gear boxów TM - sam chcąc dać gwarancję nikomu nie zapakowałbym nawet PDI 150.

Ale oczywiście nie znaczy to wcale, że to jest niemożliwe. Cuda się przecież zdarzają. To ja bym nie zaryzykował - Ty zrobisz jak zechcesz.

Ściskam,

Czoper

Posted
Nie znam cen, ale brzmi bardzo zachęcająco. Pytanie tylko, kto jest gwarantem. Z opisu wynika, że modyfikacje robione są w HK - żeby nie okazało się przypadkiem, że serwis gwarancyjny trwa pół roku (statek do HK - naprawa - statek do Polski).

Ponadto do 400fps włącznie w zakres nie wchodzi wymiana zębatek - rozumiem, że sprężynę rzędu PDI 170 / CA 190 obsługują aluminiowe zębatki TM?! Przez rok?

Dalej - nigdzie, nawet przy 450fps nie ma mowy o wymianie gear boxa. Znam z doświadczenia wytrzymałość gear boxów TM - sam chcąc dać gwarancję nikomu nie zapakowałbym nawet PDI 150.

Ale oczywiście nie znaczy to wcale, że to jest niemożliwe. Cuda się przecież zdarzają. To ja bym nie zaryzykował - Ty zrobisz jak zechcesz.

Ściskam,

Czoper

do v2 tez bym nigdy nie wlozyl/nie dal sobie wlozyc niczego powyzej 130, ale v3 tm doskonale wytrzymuje moja 170tke juz dobre kilkadziesiat tysiecy kulek , jedyne co poszlo w okresie +/- roku to tlok.

Posted

Juzek:

piszesz v3 TM - wytrzymuje szkielet czy aluminiowe zębatki TM? O wartości szkieletu v3 TM nie trzeba mnie przekonywać - mój G36 chodzi na 460fps bezawaryjnie (nic nie poszło) od dwóch lat. Ale w zasadzie tylko szkielet jest TM. W zębatki trudno będzie mi uwierzyć.

Edit:

Sorry, uciekło mi, że Człowiek chce kupić AK - faktycznie; myślę, że o szkielet można być spokojnym. Wygłupiłem się.

Kozi:

Z całym szacunkiem :D - piszesz "jedna z moich..." Doprecyzuj proszę, jak często jej używasz? Co tydzień? Przez cały dzień? Chodzi mi o wyłapanie jednej rzeczy. Ja mam 3 karabinki, wszystkie mocno wypasione. Ale np. mój M4A1 przez pół roku był "w lesie" może 4 razy. A M14 przez 2 czy 3 m-ce tylko raz. O M14 mógłbym chyba wręcz powiedzieć, że bateria starcza mi na 3 miesiące :D . Wiesz, o co mi chodzi :D ?

Ściskam,

Czoper

Posted

Wygląda na to, że taki upgrade moze popracować długo ale oczywiście nie musi. Z drugiej strony dealer z HK nie może sobie pozwolić na wypuszczanie lipnego, nie do końca przetestowanego towaru. A cena jest atrakcyjna (AK47 - 1200zł - 400fps) więcy chyba się zdecyduje. No chyba że ktoś ma jeszcze inne propozycje. :) :)