Ukesu Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 Mam pytanie mianowicie o akumulatorze cr 123 li-jon, - czy żeby ładować go trzeba używać specjalnej ładowarki ? takiej jak na machinegun.pl - jaki jest czas ładowania - czy posiadacie shemat takowej ładowarki (jestem elektronikiem więc moge sobie złożyć) - czy po użyciu trzeba rozładowywać do końca itp. - jaka jest trwałość akumulatorków P.S. Jakbyście coś więcej wiedzieli o tym rodzaju akumulatora to prosze pisać. P.S. 2 Won ze zbędnymi komentarzami (nic sie niedowiadujesz a tylko denerwujesz) Quote
izi Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 -trzeba używać specjalnej ładowarki do tego typu akumulatorów. -zależy od pojemności -nie posiadam takiego schematu, ale ładowarkę można kupić na allegro. -ten akumulator nie ma efektu pamięci -nie wiem. PS. CR123 to bateria. CR123A to akumulator ;) Do czego Ty go chcesz używać? Jeżeli do AEG, to najpierw sprawdź sobie jaki te ogniwa mogą dać prąd ;) Quote
mantiz Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 Izi tego typu baterie/aku sa uzywane do oswietlenia w mp5*tlf Jesli ktos czesto i gesto uzywa tej latareczki to naprawde oplaca sie kupic aku niz kazdorazowo wymieniac baterie. Quote
Procent Posted January 1, 2006 Report Posted January 1, 2006 Pytanie tylko, czy są one w stanie dać tyle samo energii przez taki czas jak baterie. Wiem, ze istnieją specjalne akumulatory do Sure-fire, jednak są one wieksze wymiearowo od standardowych CR123. Quote
Stolar Posted December 9, 2006 Report Posted December 9, 2006 OK minął prawie rok... Ktoś używał tych akumulatorków z MG: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1030 lub innego producenta(robi je np. Forever)? Były wystarczająco wydajne żeby zasilić latarkę? Na jak długo starczały oraz czy nie było problemów z eksploatacją(np. nadmiernym rozładowaniem a w konsekwencji „śmiercią” akumulatorka) Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts