Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

m4 z src jest kompatybilne z czesciami od aeg'ow m4 z tm wiec body powinno pasowac . moze byc tylko problm z raczka tam masz demontowana a nie wiem ajk u ciebie jest jakeigo guna dokaldnie amsz czy amsz demontowana jak masz demontowana to nie ma rpoblemu powinno pasowac bez problemowo

pozdro

Posted
ajk u ciebie jest jakeigo guna dokaldnie amsz czy amsz demontowana jak masz demontowana to nie ma rpoblemu

Procent bp jak ąrczka się zdejmować to okrpus być kompatybilna, a ajk ąrczka się nie zedjmować to korpus niekompatybilna.

Następny analfabeta piszący posty żeby tylko coś napisać. :roll:

Broda, co do kompatybilności to z tego co wiem podchodzą w 100% do marui oraz (siłą rzeczy) do WELL'a :)

Pzdr

Posted

Do Wella R6 TYLKO wtedy, jak z R6 wykorzystujesz jedynie kompletny gear box, chwyt pistoletowy z deklem na silnik i sam silnik.

Edit:

Chwyt pistoletowy trzeba minimalnie przerobić. Otóż w części, którą chwyt styka się z body Well ma 2 skrzydełka/wypustki, które wchodzą do środka wellowskiego body. Żeby ten chwyt zastosować do body innego producenta (egal: TM, CA czy kogokolwiek) skrzydełka trzeba ściąć. To łatwe - do zrobienia zwykłym cutterem. Najważniejsze, że rozstaw otworów na śruby mocujące jest taki sam.

Reszta R6 w takim przypadku do wyrzucenia, albo dla "customowców" :). Nie pasuje lufa zewn., HU, kolba z rurą, magazynki.

Ściskam,

Czoper

Posted

No tak, zapędziłem się nieco z myśleniem :) Oczywiście Czoper ma rację, Tak jak pisałem w wątku o R6 przednia część lufy w WELLu to jedna zlewka z korpusem, a kolba jest na wstrętnym zatrzasku :)

Sorry za niezamierzoną dezinformację:)

Posted

Dzięki chłopaki za bardzo wyczerpującą odpowiedź. Jeśli chodzi o problemy z "rączką" to problem sam się rozwiązał bo generalnie potrzebuję tylko upper reciever z tego względy gdyż w moim body poszły już oba uszka a na metal mnie nie stać (jeszcze) :P .Więc póki co wolę to(a raczej musi mi wystarczyć). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Posted
Do Wella R6 TYLKO wtedy, jak z R6 wykorzystujesz jedynie kompletny gear box, chwyt pistoletowy z deklem na silnik i sam silnik.

Edit:

Chwyt pistoletowy trzeba minimalnie przerobić. Otóż w części, którą chwyt styka się z body Well ma 2 skrzydełka/wypustki, które wchodzą do środka wellowskiego body. Żeby ten chwyt zastosować do body innego producenta (egal: TM, CA czy kogokolwiek) skrzydełka trzeba ściąć. To łatwe - do zrobienia zwykłym cutterem. Najważniejsze, że rozstaw otworów na śruby mocujące jest taki sam.

Reszta R6 w takim przypadku do wyrzucenia, albo dla "customowców" :). Nie pasuje lufa zewn., HU, kolba z rurą, magazynki.

Ściskam,

Czoper

Sorki, nie zgodzę się że HU nie pasuje... kształt ma taki, jak normalna dwuczęściowa komora Marui/SRC. U mnie weszła bez problemu w body CA (wymagała tylko sklejenia obu części - takiej prostej przeróbki na jednoczęściową... Magazynek Wella też pracuje dobrze z tym body.

Generalnie wydaje mi się, że wszystko w okolicach samego body pasuje idealnie albo niemal idealnie. Za to im dalej od body, tym dalej od standardu... zabawkowa kolba to już ekstremum... Ale wracając do HU, powiedz w jaki sposób nie pasuje? Że brakuje tylko sprężynki dopychającej do GB? Zadnego problemu z moją komorą nie widzę, a cały GB i komora HU od R6 poszły w starego trupa M15A2...

Posted

Wiem, kosmiczne podejście ;) Ale jak by nie patrzeć - Wellowska komora powinna bez problemu pasować do body robionych pod dwuczęściową komorę - starsze Classic Army, SRC, Marui A2... Dopiero jak body jest robone do komory jednoczęściowej (nie ma płytki do której możnaby przykręcić dolną część) - wtedy dopiero nie podchodzi. Czy o to właśnie chodziło? :)

Tu była mowa o plastikowym body SRC - a podchodzi do niego komora dwuczęściowa, nieprawdaż? Więc problemu nie ma :)