Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Szukałem postów na ten temat, jeśli jakieś są, to przepraszam.

Czy ktoś ma styczność z karabinem sprężynowym Mp5 PWD za ok 40zł?

MOżna go kupić na taniemilitaria.pl, airsoftguns.pl i air-soft-gun.pl(ja kupiłem na airsoftguns.pl).

Jakie ma osiągi, czy jest trwały i czy te modele różnia się od modeli innych sklepów (np. taniemilitaria piszą : zasięg 30. a airdoftguns 15-20m).

Z góry dzięki!

Posted
bo najlepiej kupić na gwiazdkę, a ona już niedługo...

na pewno nie to gówno. Poczytaj na forum o tych ekhem..."replikach"

aha tak BTW to chyba PDW - personal defence weapon ale moglem cos pomieszac bo jestem jakby to ujac wczorajszy :D

Posted

Nie mylisz się - pDw - ale uznałem, że na air....pl wszystko jest możliwe :wink:

Po co komukolwiek polecasz replikę, której nie masz :?: I ponadto - skoro chcesz ją polecić swoim kumplom, to napisz im to na gadu-gadu :?

• 1 month later...
Posted

Kupilem ten moden na teniemilitaria.pl i jestem mile zaskoczony :)

Po kilku przeróbkach tzn: wymialnie lufy na aluminiową rurke 6 mm z obi(stara miale z 7 mm i byla z dwóch części) , nasmarowaniu tłoka dodanio podkladki pod sprezyne, mój moden osiągana kulkach 0.20 g dobre 40 m. a z kulek 0.12 g z 30 m bez problemu trafiam w czlowieka.

Poza tymi czynnosciamy mocno go dociążylem (cala kolba i część korpusu) po obiciazeniu waży ok3 kg!!!

dodatkowo szyne ris z boku przelozylem na góre i przywiercilem , gdyz nie moglem kozystac z kolimatora :)

Ogólnie polecam

Posted

Mam "to" od jakiegoś czasu, rok temu kupiłem do zabaw w taktykę. Jakiś czas temu zupełnie z nudów dorobiłem tam HU. jednak robiłem go na oko i wyszedł za mocny - kulki 0,20 leciały pionowo w górę kilka metrów za lufą. 0,25 leciały prosto ale tak powoli, że niemal można było przed nimi uciec :P Mój AEG miał wtedy awarię więc eksperymentalnie wstawiłem tam sprężynkę 150PDI. I wtedy strzelał ślicznie, z 25m można było spokojnie trafić stojącego człowieka. Gdybym jeszcze wymienił lufę na chociaż zbliżoną do 6mm i 2 razy dłuższą (ukryłbym ją w tłumiku) to osiągi byłyby lepsze niż w markowych sprężynkach. Jedno muszę w tej broni pochwalić - moje m4a1 z CyberGuna miało awarię na stockowej sprężynie - ułamał się ten ząbek od tłoka, za który łapie rączka przeładowania (w każdej replice ASG jaką w życiu posiadałem padał ten właśnie element). W tym WELLowskim MP5 nawet sprężyna 150PDI nie zniszczyła tego elementu. Jak ktoś nie ma kasy na lepszy sprzęt a ma małe zacięcie majsterkowicza to polecam tą broń.

Posted

U nas kiedys bylo takie jendo "cudo" i sie szybciutko rozlecialo.

moden osiągana kulkach 0.20 g dobre 40 m. a z kulek 0.12 g z 30 m bez problemu trafiam w czlowieka.

e mam pytanie - czy zmierzyłes to miarką ?? bo na oko to ja moge powiedziec ze glock26 CYMA ma na kulkach 0.12 zasieg 100m a po zamontowaniu lunety na kulkach z kisoku trafiam czlowieka z 80m :).

pozatym mi sie jeszcze nie udalo z niczego 0,12 trafic kogos z 30 m.

Poza tymi czynnosciamy mocno go dociążylem (cala kolba i część korpusu) po obiciazeniu waży ok3 kg!!!

I jeszcze sie nie polamal ?? :twisted:

dodatkowo szyne ris z boku przelozylem na góre i przywiercilem , gdyz nie moglem kozystac z kolimatora  

eee przepraszam czy "kolimator" masz na mysli to czarne walcowate pudlo z czerownym krzyzem na wampiry :F ?

Ogólnie polecam

a ja nie.

Posted

Zawsze myślałem, że lżejsza kulka poleci dalej z mniejszą celnością, niż ciężka, ale...

Około to wiesz... Zmierz zasięg miarką, zważ go na wadze i podaj nam konkretne, sprawdzone wyniki.

Posted
e mam pytanie - czy zmierzyłes to miarką ?? bo na oko to ja moge powiedziec ze glock26 CYMA ma na kulkach 0.12 zasieg 100m a po zamontowaniu lunety na kulkach z kisoku trafiam czlowieka z 80m

mierzylem to z kumplami na hali sportowej dlugosci 50 m strzelając w rozciągnietą foilie malarską.

pozatym mi sie jeszcze nie udalo z niczego 0,12 trafic kogos z 30 m.

Ważne jest to ze strzelalaem na hali na której nie ma przeciągów i innych ruchów powietrza

eee przepraszam czy "kolimator" masz na mysli to czarne walcowate pudlo z czerownym krzyzem na wampiry  ?

mój "kolimator" to dokladnie celownik laserowo-hologramowy Walthera o wartości 300 zl, a nie to co ty uważasz =]

Tak wogóle to nie wiem z kąd w tobie tyle ironi?

Posted

Hehe, kiedy padł mi jednoczeście AEG i sprężyna i został mu tylko zestaw gaziak + to "cudo" też zastosowałem patent z kolimatorem. Szyna boczna przykręcona do otworów wywierconych w górnej szynie. Miałem wtedy zestaw za niemal 250zł - 160zł kolimator, 45zł sprężyna i 40zł mp5 :lol:

Posted
Szyna boczna przykręcona do otworów wywierconych w górnej szynie.

Bo to jest bezsens dawac szyne na górze o szerokosci prawie 3,5 cm.

Jeszcze pozostał mankament "jeżdżącej szyny" ale ten problem rozwiązalem kilkoma kroplami silikonu :)

Pozdro dla javelin!

Posted
Tak wogóle to nie wiem z kąd w tobie tyle ironi?

Heh, czesto widze posty (które lubią znikać :wink: ) w stylu "wrzucilem 1gr do tloka w moim super karabinie za 20zł i z 40 m spokojnie idzie trafic w czlowieka, bo ostatnio trafilem Zenka jak sie chowal za drzewem.... bla bla bla" a wiele osob bierze te odleglosci na "oko" i takie "kfjatki" wychodzą :wink:

• 1 month later...
Posted

Witam

Jestem nie szczesliwym posiadaczem tej repliki(czyt. zabawki z biedronki) i pistolet jest wary 15zł nie wiecej, to tak od razu jak panowie profesjonalisci przysłali mi go ze sklepu airsoftguns.pl to od razu mi pekła kolba bo upadl z wysokosci 30cm.No dobra to skleilem kropelka przez pewnie czas trzemało sie ale wystarczyło mocniej docisnac pistolecik do ramienia i bylo słychac skrzypniecie(pekło).Chciałem zabrac sie za nie wielki tuning zrobiłem tak pod tłok wsadziłem dwie 2 groszówki i tylke skrecam,UWAGA PO JEDNO RAZOWYM ROZEBRANIU ROZJE.BAL SIE GWINT W KILKU SRuBKACH.Skrecam a tam nie moge naciagnac patrze co jest rozebrałem skrecam tak samo okazało sie ze obudowa nie dociskała tłoku do obudowy i cos chaczyło.Po tym skreceniu naciagam i nie moze złapac tłoku i znowu rozbieranie zpiłowalem troche ten pizdzik od spusty i działało.Po tygodniu złamała sie mi rączka od naładowywania, poprosiłem wojka o jej dorobienie zrobił mi nowa metalowa i przy okazji nowa lufe o srednicy 6mm(mimo ze panowie profesionalisci z airsoftguns.pl zapewniali ze lufa jest aluminiowa a była z plastyku).Teraz lezy on na szafie i zbieram na jakis krotki gnat TM czy CG.,a ten dam kolede ktory chce poszczelac troche.

Jezeli juz zdjecydujecie sie rozpoczac przygode z air softem błagam nie kupujcie nic z airsoftguns.pl, a lepiej kupcie sobie na poczatek(jezeli nie macie zbytnio funduszy )kupcie sobie któtki pistolet z TOKYO MARUI, CYBER GUN ...w ostatecznosci STTi, ale sklep airsoftguns.pl omijajcie z daleka

co do sklepu...

Przykro mi ze w taki sposob oszukujecie ludzi przekonałem sie o tym kupujac swoj mp5 np. z lufa ktora miała byc aluminiowa,i zasiecgiem 30m.Mysle ze wiele osob potwierdzi moje zdanie co do waszego sklepu bo w opisach broni piszecie wymyslone rzeczy ktore przychodza wam na mysl.

sory za błedy spieszyłem sie

pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

Ja mam ten pistolet i jeszcze mnie jakos nie zawiódł strzela na około 35m i dość celnie. Jak chcesz go kupić to znajdź wersje z HU. Ja taką mam nie z airsofta ani z allegro tylko od znajomego ktory ten HU dorobił :] Lufa aluminiowa jest. Tylko musiałem sobie uchwyt na kolbe przykleić bo szanowny 1 właściciel złamał. Na pewno gdzieś znajdziesz ten gun z HU. Polecam.

Posted

Bo trzeba wiedzieć co kupować w myśl zasady 20/80 jesli chodzi o chinole 80% to badziew ale te 20% to te które naprawde są warte swojej ceny: przykladowo ze sprezyn well m16 wykonanie srednie ale wali mocno, nowe wersje mp5 i ak47 cymy wykonie bez zastrzeżen, nawet zaryzykuje stwierdzenie ze bardzo dobre ( jak na chinole ) wali też dobrze - maja regulowane hopupy. No i elektryki cymy i wella z metalowym GB.

• 4 months later...
  • 3 months later...
Posted

Szczerze mówiąc o airsoftguns.pl lepiej nie wspominac ... Nie raz już się przejechałem na tym sklepie. Raz zamówiłem 3 shout guny i m4 a4, przysłano mi 3 inne niż zamówiłem shout guny i nie było m4 ... WIĘC nie kupujecie w tym sklepie ...

nie kupujcie* sorry za błąd :P