Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Borne Sulinowo/Kłomino (3 edycja) 18 - 20.08.2006 informacje

Recommended Posts

Posted

Przy okazji załatwiania ostatnich formalności w Bornem pomyślałem, że zajadę do Kłomina i narobię Wam smaku... A sporo się zmieniło...

Sami zobaczcie:

dsc01618it6.th.jpg

dsc01620pl3.th.jpg

dsc01619xu0.th.jpg

dsc01621cl0.th.jpg

dsc01630hw5.th.jpg

Baza główna sił NATO:

dsc01636aj9.th.jpg

Ładna nieprawdaż?

A to... To nie wiem skąd się wzięło w moim aparacie :lol:

dsc01599ym6.th.jpg

Mam nadzieję, że rozumiecie naszą decyzję o zakazie wstępu do większości budynków. Wyznaczymy kilka, które są zdatne do użytku. Pozostałymi jak widzicie zajęły się już Polskie Siły Specjalne, które tak właśnie trenowały :wink:

Krótko ujmując: W Kłominie panuje klimat jak ch..!

Jeśli ubiegłe edycje były dobre to ta Was urzeknie :wink:

Bardzo dużo poniszczonych budynków poza uliczkami prawdziwa dżungla - bardzo gęsto i bardzo zielono. Baza główna sił NATO oddalona od miasteczka o kilkaset metrów (ok 300) czyli udzieli nam się klimat bazy na stadionie (Mogadishu, Somalia)

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
... Za to Na gwał poszukujemy ochotników do wstąpienia w szeregi Koalicji Bliskowschodniej. Zatem wszystkie europejskie mundury oraz arafatki są mile widziane.

Na zlocie przeiwdujemy w sumie ciut mniej niż 200os...

mundur szwajcarski TASS57 (raczej nie wyglada zbyt schludnie... w porownaniu z marpatem czy woodlandem) + kominiarka... czy to spelnia w/w wymogi?? :D

pzdr

Posted

sprawa z nazwiskami na liście wygląda następująco: usiedliśmy kiedyś z QBS i zadecydowaliśmy, że nad nazwiskami łatwiej nam będzie zapanować, maile które dostawaliśmy podpisane są z reguły imieniem i nazwiskiem, to samo wpłaty za zlot

jeśli komuś nie odpowiada taki stan rzeczy bardzo proszę o maila na priv, w zasadzie nie ma z tym większego problemu, no chyba że teraz 200 osób zawali mnie mailami :P

co do samych nazwisk, to chyba nie ma się czego wstydzić, co?

(chyba, że mamy na liście jakichś Kaczyńskich, Lepperów czy Giertychów, ale nie zauważyłem)

Posted

Czy już jest zbyt późno , czy możemy jeszcze zgłosić grupę 8-9 osób, w pełnym wyposażeniu Flecktarn/ Duńskie ? Kilka osób od Nas brało udział w zeszłorocznym zlocie, więc chętnie zasililibyśmy swoim udziałem tegoroczny zlot.

Pozdrawiam.

Erik - SSA

Posted

Nic tak nie buduje klimatu jak magiczna tapeta, ktora po oderwaniu od sciany ukazuje na odwrocie rosyjska gazete z lat '80. Dla takiej gazety moge oskalpowac, oszelmowac i obrzezac kilku niewiernych. :)

FST oczywiscie z racji munduru i sklonnosci religijnych chce do Bliskowschodnich braci w wierze.

Posted

Ja jednak apeluje do arabusów (czyli do samego siebie też :F) aby ubrali się w stare prześcieradła lub conajmniej mieli coś białego/arafatke na łep ponieważ naprawde trudno odróżnić jaki ktoś ma mundur kiedy siedzi po uszy w krzaczorach...

Niech będzie z klimatem, niech arabusy idą na ilość :]

Posted

Majcher kurna przecież my Izraelcy i mamy Izraelskie mundurki :] No ale cóż jak mus to mus - uczyńmy pierwszy krok w kierunku zażegnania konfliktu arabsko-żydowskiego i wspierajmy arabusów 8)

Poświęce jakieś prześcieradło jak zajdzie potrzeba, jednak nie wiem czy w takich jasnych szmatkach nie będziemy zbyt widoczni na tle zieleni...

Posted

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

LISTA ZAMKNIĘTA

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Proszę nie nadsyłać zgłoszeń. Limit miejsc został całkowicie wyczerpany. Kto nie zdążył - trudno. Lista wraz z przydziałami będzie dostępna na naszej stronie www.24meu.org w przeciągu 2 dni. Zamknęliśmy się w liczbie 220 osób. Jest to o jakieś 100 więcej niż planowaliśmy

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Do zobaczenia 18'go!

W razie problemów nr telefonów:

+48 602 725 651

+48 600 906 992

+48 604 484 863

Proszę nie dzwonić z pierdołami - tylko poważne sprawy!

Posted

W związku z zamknięciem listy bardzo proszę wszystkich zapisanych, którzy jeszcze nie dokonali przelewu o uregulowanie wpłaty. Zapisanie na listę powinno być jednoznaczne z waszą wpłatą za zlot. Czasu do zlotu co raz mniej, wkrótce wybieramy się na miejsce, skąd nie będziemy mieli z Wami kontaktu, a bardzo nie chcielibyśmy aby na miejscu wyszło na jaw, że nie jesteśmy w stanie pokryć wszystkich wydatków.

Posted

Przypominam, że podobnie jak w poprzednich edycjach - organizatorzy nie są w stanie zapewnić osobom niezmotoryzowanym transportu do Kłomina - proponuję dogadać się w piątek z pozostałymi maniakami. Jeśli nie będziecie mieli jak się zabrać - to proszę o wiadomość w piątek! Postaramy się pomóc. W sobotę już nic nie damy rady zrobić.

Posted

Jako organizatorzy prosimy jeszcze raz wszystkich uczestników o dokładne zapoznanie się ze scenariuszem. Dostępny jest on na stronie www.24meu.org w dziale scenariusze. Jest to bardzo istotny element powodzenia całej operacji, więc proszę dobrze i uważnie się z nim zapoznać.

Posted

Jak mam rozumeic schowaną/ ukryta broń?

Jak lufa będzie wystawac spod pazuchy to jeszcze jest ukryta czy nie ?

Bo rozumiem Hamburger nie może do mnie strzelić jak będę szedł ulicą swojego rodzimego szuszfolskiego miasta ? No chyba, że poślę granat lub kozę trotylem, w kierunku Hamburgera.

Co z kręcącymi się wszędzie mieszkańcami Gródka? Robią klimat na własne ryzyko ?

Posted

Nie wiem czy rzecz nie padła w wątku "Borne Sulinowo- dyskusja" ale to 11 ekranów czytania...

- jak wygląda kwestia pirotechniki? (konkretnie świece dymne)

- czy jako rebelianci lepiej zebysmy mieli mundury (zgodne z wytycznymi) czy ubrania cywilne+arafatki?

- czy arafatka wystarczy jako ozancznie druzyny (zeby nie msueic niczego bialego nosic)

Jesli jest o tym gdzieś mowa to bym prosił o linka. Ale jakoś sam nie znalazłem regulaminu...

Pozdrawiam,

Weq

Posted

Jak dojechac na miejsce samochodem?

Tzn. już w okolicy Bornego gdzie dokładnie będzie znajdować się rejstracja lub miejsce na rozbicie namiotów?

Będę jechał z Warszawy.

Jaka jest agenda imprezy? TZN do której rejstracja, od której w sobotę zaczynamy, o której kończymy, czy będą walki nocne?

Posted
Czy wjazd na teren zlotu kosztuje? Jak tak' date=' to ile?[/quote']

Czy Ty czytałes ten wątek od początku?

1. Kosztuje 20 PLN

2. Jest tylko dla zaproszonych ekip

Jezeli jesteś w jednym z zaproszonych teamów to chyba nie powinieneś zadawać tu takich pytań, zwróć sie to swojego dowódcy.

Posted

Chodziło mi bardziej o obóz ZLOTU, bo nawet nie wiem jak to wygląda - nigdy niebyłem w Bornem.

Już niewazne. Wyjeżdżamy za 1.5 h, "wyjdzie w praniu".

Zdrówka,