Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Achhh, odkopię sobie temat sprzed roku :D

No więc tak - wygląda na to, ze jest różnica między wersją KWC i CG. Ja od dzisiaj jestem posiadaczem wersji CG. Pierwszą sprawą jest opakowanie - CG przychodzi w kartonie, KWC w walizeczce. No nic, walizka fajna sprawa, ale wersja KWC od dawna jest niedostępna w Polsce i nie tylko w Polsce :( Druga sprawa - FPSy. Jeszcze swojego nie mierzyłem na chrono, ale ma nie więcej niż 350fps. Z jednej strony dobrze - można bez przeszkód używać na budynkach. Z drugiej źle - strzelam się głównie na milsimach, a wtedy przydają się mocniejsze repliki, to UZI miało być na razie zapasem, a po dostaniu zapasowych magów miało zostać główną repliką... No trudno. Za to wygląda na to, ze wraz ze zmniejszeniem prędkości wylotowej kulek poszło zmniejszenie zużywania gazu. Na semi z jednego naboju CO2 mogę wystrzelić 55-60 kulek (magazynek mieści 39 sztuk +/- jedna). Na full auto mogę jedną serią wystrzelić pełnego maga, potem z drugiego jedna krótka seryjka i koniec. Mowa o temperaturze pokojowej oczywiście.

To tyle z rzeczy, które ja mogę powiedzieć.

Sam natomiast mam kilka pytań - które części wykonane z metalu mają posiadacze KWC - bo to co do tej pory czytałem jest niejednoznaczne. U mnie z metalu jest górna pokrywa komory zamkowej, bebechu i pierdoły typu spust, rączka przełądowania, zaczepy do pasa itp. A z tego co wyczytałem odnośnie KWC metalowa powinna być także komora zamkowa - konkretnie jej górna część, z tymi poziomymi podłużnymi przetłoczeniami i osłonami przyrządów celowniczych. Jeśli w wersji KWC faktycznie jest ona metalowa to jestem zawiedziony swoim CG :(

Druga rzecz, o której chciałbym wiedzieć, to opcje tuningu. Nie chcę na razie rozbierać repliki na części pierwsze, więc pytam - jak jest z lufą? Precka od AEGa będzie pasować? Jakaś opcja wymiany gumki HU na lepszą?

To w sumie tyle.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No we wieści - mierzyłem dziś UZI na chrono i jestem zdruzgotany - średnio 275fps... Wczoraj, po teście puszkowym obstawiałem 330-350fps, ale dziś lipa - pojedynczy strzał przestał przebijać choć jedną ściankę, czyli coś się że tak powiem "rypło".

Niby 275fps to nie tragedia, szczególnie ze to replika do walki na krótki dystans, ale jednak w każdej swojej replice starałem się nie schodzić poniżej 330fps... Poza tym skoro z dnia na dzień 50fps idzie w las, to co będzie za tydzień...? :wink:

Posted

Witam jestem posiadaczem mini uzi od kwc w wersji export czyli wraz z walizką, replike zakupiłem w asg szopie, na chrono srednia repliki to 450 fps. Wykonanie repliki moim zdaniem jest rewelacyjne szkoda jednak że nie zrobili jej full metal :) Jeden 12g co2 przy strzelaniu pojedynczym starcza na około 50 równych wystrzałów , następne 10 to już jakieś 380 fps, czyli ogółem 60 kulek ;) Przy FULL auto nabój staracza na jeden magazynek i csyyyyyy ;) Jedyną wadą repliki jaką zauważyłem jest zaciąganie czasem dwóch kulek do lufy i 3ba je wyciągać. A o to kilka fotek :

http://img37.imagefra.me/img/img37/2/9/26/...4dm_4de668a.jpg

http://img39.imagefra.me/img/img39/2/9/26/...4em_853cd5d.jpg

http://img39.imagefra.me/img/img39/2/9/26/...4fm_43c0e0f.jpg

• 4 months later...
Posted (edited)

A jak wygląda sprawa końca kulek, replika przestaje, czy strzela dalej jak np. MP5k.

I jeszcze taka sytuacja: pożyczam giwere koledze X, kolega X ładuje szitowe kulki i rysuje lufe, lufa nie nadaje sie do użytku ,Grand Mastery nie trafiają z 10 metrów w puszke coli :-F .

Albo gumka HU sie wyciera (wiadomo) i ze starości i stanu zużycia nie nadaje się do dalszego eksploatowania w replice i stąd moje dwa pytania:

Czy da się wymienić lufę na (!!) jakąkolwiek lufę precyzyjną dostępną na rynku?

Czy gumke HU da sie wymienić na jakąkolwiek...? Jak wyżej.

Edited by ramiel
  • 1 year later...
Posted

Ktoś ma i potrafi opisać, co w końcu jest z metalu i jaki to metal? I jak wygląda sprawa użytkowania, na ile starcza jedna kapusła?

Różnice między KWC a CG? Bo posty w tym temacie są tak chaotycznie pisane, że mój owczarek pisze z większym pietyzmem jak ma cieczkę.

Posted

Z metalu jest niewiele elementów:

*plastik:

-korpus

-przyrządy celownicze

-chwyt

*metal:

-górna pokrywa zamka jest ze stali

-rączka przeładowania

-lufa zewnętrzna

-regulacja HU

-elementy wewnętrzne (ZnAl lub jakiś SiAl- siluminopodobne)

-magazynek

-pierdółki jeszcze jakieś się pewnie znajdą

Ponoć po przeróbce łatwo jest całkiem włożyć do zdekowanej / ostrej wersji mini uzi. (trzyma niby wymiary ostrej, ale ile w tym prawdy to niestety nie wiem)

Widziałem zdjęcia w której porównywali ostrą i replikę i rzeczywiście wyglądają podobnie...

• 9 months later...
Posted

Stali tam to co kot napłakał, wątpię żeby w najnowszej wersji (2011) zmienili cokolwiek poza wnętrzem...

witam koledzy, odświeżam kotleta, aktualnie są w sprzedaży mini uzi cyberguna za 565zł i kwc za 589zł. Który ewentualnie wybrać???

Ponoć niby to to samo, ale może jednak ... są różnice??? Proszę o radę.

Posted

Raczej nie ma różnicy, CG to inne pudełko niż w KWC...

Możliwe że różnią się modelem, któryś może być ze starszej serii.

Różnią się wtedy kolorem głowicy tłoczka. (biały kolor to nowsza wersja)

• 8 months later...
Posted (edited)

Jak wygląda systemu HU w Uzi od KWC? Czy jest możliwe zainstalowanie precki i gumki HU w standardzie gazowym?

Halo, jest tam kto? Nikt z użytkowników nie zastanawiał się nad przerobieniem HU na normalny system? Może macie jakieś linki do zagranicznych forów, foty tego systemu HU? Jaka jest długość lufy wewnętrznej?

Może ktoś coś powiedzieć o tej wersji Mini Uzi, która jest teraz w dobrej cenie na military.pl?

http://www.military....tolet-asg_3377t

Z tego co mówi obsługa sklepu jest to starsza wersja, full metal. Nie wiem jak z kompatybilnością magazynków od KWC oraz częściami tejże firmy.

Czy posiada ktoś instrukcję rozkładania Uzi?

Edited by pidzejfat
  • 6 months later...