Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

"M" w AKM jest od "modernizowany" dla scislosci.

A skladana kolba jest znana bolaczka marujowskich kalachow i szczerze watpie, aby chinczycy potrafili to rozwiazac lepiej...

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Ja tam sobie to AKMS nazywam, bo mi przypomina sprzęt, na jakim się bawiłem w szkole a tam MS to było Metalowa Składana ( Kolba oczywiście)
Nooo... A w skrócie AKM "M" to też od metalowy, w przeciwieństwie do AK, nie?

:ściana:

Posted

Daj sobie siana z tłumaczniem, nie ma sensu, nie przkonasz ich.

Nie bijcie juz go! Chciał dobrze! Podzielil sie tym co miał, nie trzymał tego dla siebie. Wiec nie bijcie go, a tym bardziej mnie! :| :? :?

Posted

Pomijając kwestie "metalowej składanej" :F Link który dałeś Westie wrzucił ponad dwa tygodnie temu i każdy sobie replikę dokładnie zdążył obejrzeć...

Posted

Qurczę na grillu. A ja cały czas na coś takiego czekam. Numery są malowane, czy nabijane? Marzy mi się odtworzenie mojego starego kałaszka z 2PLM Kraków MZ11750 z 1963 roku!(kałasz był starszy ode mnie, ale jak bił!)

Posted

Jest ciekawa idea...

Skoro AK-47 ma metalowe body, to ktos wpadl na pomysl zeby przełozyć bebechy wszelkie od AK47 beta specnaz wlasnie do tego JG - coby efektem był metalowy kałach z wnętrzem od tokyo marui...czy to jest w ogole wykonalne?

Posted

no wlasnie - na airshitsguns pize wyraznie ze body jest z metalu, to wrecz kusi zeby sobie sprawic full metal kałacha tokyo marui...bo wnetrze tego JG gearbox to juz plastik czyli na dwa strzelania moze starczy...

kumpel juz zreszta tego kałacha zamowil - za kilka dni sie dowiemy czy faktycznie jest to metal i czy jest to coś warte...

Posted

Pikace, był juz recenzowany na zagranicznych forach - gorna czesc body, lufa zewnetrzna i cos tam jeszcze metalowe jest. W temacie o tym kalachu jest link bodajze.

Posted

LOL, homik! :lol:

"Gorna czesc body" to pokrywa komory zamkowej i jest to chyba element metalowy nawet w tym najgorszym cymowym AK, ktory chodzi na allegro za ok 100 pln. Mowimy o "dolnym body", czyli komorze zamkowej, ktora metalowa normalnie koszuje sama ok 300 pln i dlatego watpie aby w tym chinczyku byl to element metalowy!

Co do AK, to wiem co jest metalowe, a co z tworzywa, bo mam Marui i jesli jest to dokladna kopia japonczyka, to dolne body jest plastik! :?

Posted

kumpel kupi-jest metalowy

a jak nie wiezysz to poszukaj na arniesairsoft recezji

[ Dodano: Nie 19 Lut, 2006 ]

kumpel kupi-jest metalowy

a jak nie wiezysz to poszukaj na arniesairsoft recezji

Skoro AK-47 ma metalowe body, to ktos wpadl na pomysl zeby przełozyć bebechy wszelkie od AK47 beta specnaz wlasnie do tego JG

to juz bylo w tym temacie

i czemu akurat od bety??

Posted
Gorna czesc body" to pokrywa komory zamkowej i jest to chyba element metalowy nawet w tym najgorszym cymowym AK, ktory chodzi na allegro za ok 100 pln.

nie wiem gdzie to widziales <hahaha>

Posted
Mowimy o "dolnym body", czyli komorze zamkowej, ktora metalowa normalnie koszuje sama ok 300 pln i dlatego watpie aby w tym chinczyku byl to element metalowy!

cene ustala firma-jakby trzymac sie tej opcji to za drewno do kalacha zaplacisz bodajze 700pln ale kto broni, masz hajs kupuj

Co do chinczykow to policz koszt produkcji+jaks tam chinska marza i masz cene takiego cuda, a cala reszta to jest to co przycinaja sklepy

Posted

No to ktos moze deifinitywnie i organoleptycznie stwierdzic (a nie, ze kolega powiedzial koledze, albo gdzies wyczytal, hehe), czy body jest METALOWE??? Bo gadanie o chinskiej polityce cenowej jest raczej nic nie wnoszace... :?

Posted

Pokrywa komory zamkowej JEST metalowa natomiast dolna czesc body(ta z selektorem ognia) NIE JEST metalowa tylko z tworzywa. Przynajmniej tyle wynika z recenzji do ktorej link podal westie kilka postow wczesniej. Jest tam napisane ze wszystkie czesci metalowe sa takie same jak w TM.