Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Pierwsze recenzje GR16 też były pozytywne a później wyszły błędy... Dobrze radze poczekać co najmniej rok! Sam właśnie szukam zamówienia z WGC by móc ściągnąc nowego GB gdyż G&G zdecydowało się na wymianę wszystkich z pierwszych serii.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Alleluja! RK104 właśnie się pojawił w ofercie machineguna - to dobra wiadomość... zła jest taka, że na razie cena jest "zaporowa" :roll:

Gdyby ktoś jednak się skusił, i wszedł w posiadanie np. drogą kupna :) to proszę podzielić się wrażeniami 8)

Pesus - AFAIK gun jest sprzedawany z hicapem plastikowym, natomiast pasują do niego metalowe lowcapy TM i CA.

Posted

hahaha... dziwnym trafem.. 8) grzecznie to nazwałeś...

[offtopic]

lepiej porównajcie ceny l85a2 na wgc a na mg. ..

[/offtopic]

Posted
Na WGC AK104 jest nieco tanszy np od SLR CA, a dziwnym trafem w MG produkt G&G jest drozszy i to sporo!

To nie jest dziwny traf, już kiedyś o to pytałem przy okazji m15 cqb (mogę odkopać ten wątek). Wynika to z faktu, że całe CA leci z ActionSportGames z Danii, po cenach dystrybutorskich, a G&G nie (skąd nie wiem, ale możliwe, że z WGC). Co oznacza, że na CA MG (i inne sklepy) ma dużo niższe ceny.

Posted

W takim razie mamy w Polsce dziwnym trafem niespotykanie tanie CA... :wink:

Moze AK104 pojawi sie w cenie "dystrybutorskiej" np w sklepie tajwangun, w koncu G&G to firma tajwanska.

• 1 month later...
Posted

odgrzewam może trochę stary wątek, ale chyba pojawili się już jacyś użytkownicy?

mamy już recenzje ak74m od ICS, slr-a od CA, a o rk104 jakoś tak cicho...

Mimo że jest już nawet na asgshop.pl

Pozdrawiam

Sirkapek

Posted

Na wgc pojawila sie wersja RK103 z dluzsza lufa w tej samej cenie. Wyglada wedlug mnie zdecydowanie lepiej niz 104. Narazie jest pre order ale moze pojawi sie jakos niedlugo w polskich sklepach. Bylaby alternatywa do slr105 z CA i ak74 z ICSa. Swoja droga jak nigdy mamy wysyp roznych kalachow a nie ciagle emek :)

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Noo właśnie prawdopodobnie... Taa np. nie pasuje(tak mi serwisant z ASGSHOPU powiedział)

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1105

A czy ktoś może wie czy te magi pasują :?:

Mid-Cap STAR'a http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=855

Mid-Cap G&P http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=864

Dobra już widzę, że asgshop uaktualnił opis bo prosiłem ich, żeby sprawdzili czy pasują :wink:.

Edit: Dziś właśnie do mnie przyszedł z ASGSHOPU. Jeszcze z niego w sumie nie strzelałem(poszła tylko seria do obczajenia czy wogóle strzela). Ktoś kiedyś pytał w tym temacie albo innym jakie oznaczenia można na nim znaleźć. Jedyny napis jaki jest to "1974".

[ Dodano: Nie 06 Sie, 2006 ]

Nikt nie ma na rk104 zamontowanej szyny montażowej lub optyki :| :?:

• 3 weeks later...
Posted

Ja mam, oryginalną białoruską produkcję. Wiercone otwory w body, do nich montowana szyna boczna, a do niej montaż pod optykę.

Wszystko działa pięknie.

Coś więcej o gunie:

Na zewnątrz:

FULL METAL. Oprócz kolby, maga i przedniego chwytu oczywiście, czyli dokładnie tak jak w AK 103.

Ogólnie wygląda pięknie, lepiej niż SLR, chociaż różnice do odróżnienia tylko z bliska. Łączenie lufa - body - metalowe. Całość konstrukcji niesamowicie solidna.

Waga: około 3,5 kg z baterią i pełnym magazynkiem.

Wewnątrz:

lufa precyzyjna,

wzmocniony szkielet GB,

dobry aczkolwiek dość głośny silnik (tutaj ukłon dla kultury pracy silnika CA),

po analizie środka przez speców z ASGShopu, powiedzieli mi, że gdyby ktoś chciał kupować stocka, to i tak powinien dołożyć kilka złotych i wynienić tłok i cylinder, ponieważ są dosyć nieszczelne i należy skonfigurować podkładki pod zębatkami bo stockowo przychodzą złożone dosyć niedbale,

Do tuningu replika nadaje się bardzo dobrze z kolei. Spokojnie bez zmiany zębatek można włożyć 110 sprężynę. Zębatki powinny wytrzymać.

Generalnie, bardzo fajna replika, ciężka, solidna. POLECAM.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...