Kamil98orange Posted March 9, 2023 Report Posted March 9, 2023 Witam, na wczorajszym strzelaniu stwierdziłem że użyję swojej gazóweczki Glocka (Pistolet GBB Commander DP18) od firmy ASG. No i zaczął się problem: Dierwsza sprawa jest taka że zaczął zacinać się zamek przy powrocie tak na 3/4 dystansu wracania A drugą sprawą jest to że zaczął uciekać gaz lufą Nie wiem co mogło się stać, wcześniej było wszystko w porządku. Kiedyś miałem sytuację że po wkręceniu kapsuły CO2, cała jej zawartość uciekła górą magazynka, ale to naprawiłem. Proszę o pomoc Quote
sjzmisiek Posted March 9, 2023 Report Posted March 9, 2023 Jeśli sprawy czyszczenia i smarowania były ogarnięte to zdejmij zamek i zajrzyj do dyszy i uszczelnienia dyszy na tłoczku. Może to być pęknięta dysza lub uszkodzony jej zaworek , ewentualnie uszkodzona uszczelka na tłoku. Jeśli uszczelka się odkształci i podwija to może blokować dyszę i zamek nie dojdzie do pozycji wyjściowej. Mogła się też podwinąć sprężynka powrotna dyszy. To akurat łatwo sprawdzić , po zdjęciu zamka i odciągnięciu dyszy palcem powinna iść gładko, a po puszczeniu powinna wrócić do pozycji wyjściowej bardzo szybkim płynnym ruchem. Jeśli jest uszkodzona / wygięta/ ma odwinięty zwój czy inne problemy to może blokować pracę dyszy. Jeśli zamek nie dokończy w pełni cyklu ale zbijak będzie zresetowany to mogą pojawić się problemy takie jak syfon ( cały gaz idzie lufą) ale to też najczęściej na końcówce gazu lub w niskiej temperaturze lub przy zabrudzeniu repliki. Zdarza się czasami przy uszkodzeniu elementów pneumatycznych o których napisałem. Quote
Kamil98orange Posted March 9, 2023 Author Report Posted March 9, 2023 Z dyszą jest wszystko w porządku, sprawdzę resztę rzeczy o których pisałeś Quote
Recommended Posts