Gerard Heime Posted March 15, 2003 Report Posted March 15, 2003 Może lepiej zadać pytanie- czy się opłaca? Była na ten temat krótka dyskusja, ktora zakończyła się stwierdzeniem, że noktowizor jest słabym rozwiazaniem. No cóż, może to był kiepski noktowizor, ale GuNNer podawał koszt [eee, no własnie, ile? ale rzędu kilku tysięcy chyba... może 1,5 tys?] to sobie pomyśl, ile kosztuje dobry.
KARMA_Alex Posted March 16, 2003 Report Posted March 16, 2003 powtarzam sie - noktowizor nie daje za duzo i juz :) z doswiadczenia. to nie jest wejscie AT czy innej formacji "na ostro" by mialo to zastosowanie w praktyce. pozatym jest kwestia albo NVG albo gogle - wybor nalezy do ciebie :)
Lukzari Posted March 17, 2003 Report Posted March 17, 2003 Deamon mam lepsze rozwiązanie poprostu należy się zastanowić czy opłaca się wogóle strzelać nocą?? Dobre noktowizory to drogie noktowizory a wydanie 3000 czy 4000 złoty nie jest takie fajne :? Bo mam na dzieję, że masz na myśli noktowizory montowane na głowie jak np. ten http://www.bushnell.pub.pl/26_1020.html bo żadne inne nie wchodzą w rachubę bo gdzie będziesz biegał z noktowizorem "lornetkowym" (nie wiem czy to tak można określić bo się aż tak na tym nie znam ale myślę, że wszyscy wiedzą o co biega :wink: ) Pozdrawiam Lukzari.
Lukzari Posted March 17, 2003 Report Posted March 17, 2003 Polecam ten model :D :wink: http://www.bushnell.pub.pl/26_9791.html Jedyne 5.981 zł 8O Pozdrawiam Lukzari.
Lukzari Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 Jeśli tylko są w dobrym stanie i działają to co tu dużo się zastanawiać. Ale pamiętaj tanie niestety często nie idzie w parze z dobre :cry: Pozdrawiam Lukzari.
bushwalker Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 www.noktowizja.pl i nic wiecej nie potrzeba mowic. Jest fajny model baigashi za 800zł na glowke i do tego fajne zdjecie panow z rosyjskiego wojska z karabinkami na 9mm snajperskimi?
PAT_KOZI Posted May 13, 2003 Report Posted May 13, 2003 witam "bushwalker" przymiezałem sie do tego binokla za 800zł ale mój zapał ostygł kiedy przeczytałem ze jest to GEN 1, a podobno przestano juz produkowac generacje 1 ehh szkoda :) życze miłego oglądania śniegu i smug :P
bushwalker Posted May 14, 2003 Report Posted May 14, 2003 Tak - zgadzam sie przestali produkowac Gen1 ale... jest pare ale..... 1. Posiadam zenitha, okular gen 1 z IR do calkowitych ciemnosci (20m) i co prawda jest to przyblizenie x2 a nie x0 ale i tak daje to nieporownywalna przewage w nocy i calkiem dobrze widac (do 70m) 2. Baigashi ten za 800 zł ma prawie podobne parametry a zauwaz ze calkowita ciemnosc masz praktycznie tylko w pomieszczeniach a 20m to praktycznie wielki dworek mogl by co najwyzej miec 3. 70m to jest granica dobrej (ostrej) widzialnosci w dzien... dalej to tylko sylwetki, refleksy i zludzenia 4. Baigashi ma dobry kat widzenia - 28 stopni, 2 generacja czy nawet 2+ ma co najwyzej 30 - 38 a przy tych uzadzeniach 28stopni to juz calkiem duzo 5. jest to najtanszy noktowizor z zaczepem na glowke Ale trzeba i tak bardzo uwazac, to drogie i czule uzadzenie a jak Ci tkos zaswieci neonem po oczkach przy wlaczonym mozesz sie z nim pozegnac - naprawa jest drozsza niz 3/4 calej wartosci Zreszta proponuje poszukac w demobilach tam czasem sa fajne na jedno oko z zaczepem na glowe za 300 - 500 zł co jest cena rozsadna Chyba ze nie jest potrzebne Ci widzenie przez caly czas to placisz 200 - 400zł i masz zwyczajny jedno okularowy To jest moje prywatne i sybiektywne odczucie
Recommended Posts