Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

zamowilem usr na asgshop.pl i bylem mile zaskoczony gdy wlasciciel napisal mi ze do kazdej vsr dodaja dystanser bo w stocku nie posiada.

[ Dodano: 23.04.2006, 16:06 ]

Ja u siebie pin blokujacy odkrecenie glowicy cylindra po prostu wyjalem palcami :>

• 4 months later...
Posted

Dystanser można od biedy zrobić z izolacji od kabla, ktoś pytał o "test puszki" po wyciągnięciu ciężarków. Jednym strzałem przebija puszkę na wylot a w drugiej ustawionej za pierwszą robi duże wgniecenie. Nie wiem czy tak jest we wszystkich ale u mnie uszczelka tłoka była nieszczelna, musiałem pod nią nawinąc trochę nitki aby lepiej dociskała do ścianek cylindra.

Pozdrawiam Soldat

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

O jakim airbreak'u mówisz?

A tak poza tym to myślę że to się przyda wielu osobom. Filmik pokazuje jak dobrać się do cylindra i ściągnąć te nieszczęsne ciężarki z tłoka.

Posted (edited)

airbrake to taki wystajacy kawalek plastiku z glowicy tloka Laylaxa, ktory wchodzi w dziure w glowicy cylindra, powoduje on zmniejszenie FPS. Obciecie go powoduje zwiekszenie FPS.

Edited by Bocian
  • 2 months later...
Posted

Mój pierwszy post, więc niniejszym chciałbym się przywitać. 8) Małe pytanko: Czy ten zabieg odnosi się TAKŻE do VSR-10 Real Shock Tokio Marui? Wiem, że USR-11 HFC to dokładna kopia tej pierwszej (więc powinien), ale wolę się upewnić. Z góry dzięki ;-)

Posted

Oprócz zwiększenia fps, prawdopodobnie zauważysz wrost głośności guna - airbrake wyhamowuje tłok, przy jego skróceniu głowica tłoka z większą siłą uderza w głowicę cylindra. I nie tylko tłoki Laylaxa mają airbrake...

Vimes - można to zrobić także w VSR-10 Real Shock, z tymże będzie to chyba nieco bardziej czasochłonne ze względu na nierozbieralny cylinder.

Poniżej link do niezłego poradnika. Jest po angielsku, ale nie wymaga zbyt wysokiego poziomu znajomości języka. No i zdjęcia wiele tłumaczą.

http://groups.google.com/group/asgar/web/disassembly-guides