Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jestem początkując i nie mam kasy na dobrego Guna. PO wakacjach kupiłem sobie Walthera p99(HFC) i mundur brytyjski. Zobaczyłem w kiosku coś za 10zł co przypomina kałacha tylko ze jakby w skali 1:2 :PP kupiłem go. sprężyna jest dośc mocna ale rozrzut kulek jest bardzo duzy - jak by ktos rzucił granatem odłamkowym. Postanowiłem sie pobawić i sprubować zrobić coś małym kosztem. Ojciec w pracy mam mi załatwić rurke aluminiową lub miedzianą o średnicy wew. 6,04mm, miałem jeszcze zamiar zamontowac hop-up ale nie wiem jak sie za to zabrać więc prosze o pomoc. Zdjęc sprzętu niestety niemoge zamieścić bo nie mam aparatu cyfrowego, ale jak tylko zrobie ten sprzęt to napewno zamieszcze jego zdjęcia, i kupie drugiego żeby pokazać wam jak wyglądały części stockowe.

Pozdrawiam

Posted

ma ktos moze pomysł jak by polepszyć jego wygląd?? ja myślalem żeby zrobić kolbe z "wystruganego" kawałka deski:P ., tylko nie wiem czy jest to warte zachodu. myślalem żeby go jeszcze jakoś pomalować ale nie wiem czy zwykły spray niebedzie odchodził?

Posted

można zrobić z deski ale nie wiadomo jak to bedzie wyglądać . Moim zdaniem .... let it be. Pewnie po tuningu postrzela to z tydzień więc raczej nie warto grzebać.

Posted

Może nie warto ale wszystko załatwiam tanim kosztem, a praktycznie za darmo, jak narazie to wydałem kase tylko w kiosku na ten szmelc, a lufe ma mi ojciec załatwi, podkładke sie napewno w garażu znajdzie jakąś i sie pod sprężyne podłoży. Może sie to rozwali po tygodniu ale i tak nie mam co robić bo jestem chory i siedze cały tydzień w domu :P a takto jakoś mi to zleci :P

• 7 months later...
Posted

Ja bym ci radził zrobic tak jak ja (mam takiego samego (prawdopodobnie...)) nie robilem jeszcze do niego castolufy i hopupa, ale wystaczy ze troszeczke uszczelnilem lufe i tłok owijając taśmą izolacyjną (tylko niewiele bo sie moze niezmiescic i zrąbac) + leciutki tuning tłoka (podkładka do tego pchającego) i mi wyszedl efekt = z 10 cm przebija puszke po jakims piwie z leader szaisa 1 scianka na wylot, a druga porządne wgniecenie (od wewnątrz, jakby co:). juz sie boje co bedzie po castolufie i (prowizorycznym ) HU...

Pozdro

McGiver

PS zasięgu i celnosci jeszcze nie sprawdzalem, ale widac ze moc jest. co do celnosci... jak co to castolufa i po sprawie:P

Posted

Kumpel miał trzy takie kałachy. Zostały magazynki ;) . Ja też miałem jednego - pod koniec życia wyglądał jak m 16 (naciąg). Ogólnie najlepiej wymienić lufę i dorobić hopup. Sprężyna i tak ma kopa. Ew. wzmocnić części. Najczęstrze miejsca pęknięcia to: łączenie cylindra z głowicą oraz lączenie cylindra z naciągiem (jak go rozkręcisz to z cylindra wystają takie dwa dynksy to rączki napinania - one się często łamią. Trzeba delikatnie ładować).

• 4 months later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
Posted

Tego kałcha to można by przerobić na beta specnaz, wystarczyłoby te śmieszne drewna oszlifować drobnym papierem, machnąć czarnym matem, a body można by równiesz oszlifować i pomalować na jakiś szary kolorek żeby się te kolby matowe wyróżniały.

Skrucic lufę zewnętrzna można tez skrucic magazynek. 1 Podkładkę w tłok, obirurka, uszczelnić,usztywnić, hop up i można śmigać to jest moja propozycja jak można to ulepszyć.

Pozdro

Soory za błędy ale komp mi się rypie :cry:

Posted (edited)

ha ha ha a ja se z tego betke kiedys daaawno temu zrobilem :D

nieno sorry ludzie ale czy wy naprade niemacie co robic? :D

ja robiac "Bete" swietnie sie bawilem, ide alna rozrywka na 2godzinki :P

a co najfajniejsze to wciaz strzela :D tylko gdzies maga posilem

słowem fajna faza te kałaszki za 10zeta :D

UPDAte: Chcecie foty? :D

Edited by .Marvin.
Posted (edited)

Lipa jakosc ale wiecie telefon :)

cidobraz0239ij1.th.jpg

cidobraz0240ct6.th.jpg

cidobraz0241ti5.jpg

Generalnie lutownica, superglue, humbrole stare :P i kuupa plasteliny :D i wyszedl taki potworek :D

Na jednym takie srebrne to 20groszówka dla wyskalowania :P

Edited by .Marvin.
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Ja miałem takiego.

Dałem Casto rurkę, (z kawałkiem podajnika) hop up i.... przerobiłem na Bull Pup. kulki leciały na 25m.

Leciały bardzo powoli, ale porażająco celnie. Trafisz w DOM z 25m :D

tak więc szajs.

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Witam wszystkich,jako że specjalny dział o tuningu zewnętrznym odnośnie AK-47 Cymy sprężynowego nie istnieje,postanowiłem dorzucić tu efekty mojej pracy ,gdyż mam AK ale bez kiosku :mrgreen: więc skróciłem replikę,dodałem parę 'takaticznych' pierdółek,lufę zrobiłem ze sprężyny od pistolecika obklejonej taśmą do paczek,granatnik z rurki po ręczniczkach,dwójnóg ze sklejki,'teleskop' znaleziony w garażu,odpustowy tłumik + laser odpustowy i taktyczny breloczek-latarka.Na kolbie ładownica na granat.Ogółem parę rzeczy na taśmie przyklejonych...

Oto parę zdjęć :killer:

http://img20.imageshack.us/i/dsc00014rkm.jpg/

http://img197.imageshack.us/i/dsc00013hev.jpg/

http://img20.imageshack.us/i/dsc00016pec.jpg/

Mam nadzieję że chociaż trochę się wam podobało,zostało to zrobione głównie "dla jaj",w celach humorystycznych i ogólnie zainspirowany tym tematem.

PS:proszę nie bić i nie dawać bana :-F

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...