Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rozładowywanie ogniw w pakiecie

Recommended Posts

Posted

po rozładowaniu poszczególnych ogniw do zera prawdopodobnie uzyskasz gustowny przycisk do papieru na biurko w kształcie baterii.

Chyba lepiej, przy pomocy ładowarko-rozładowywarki, rozładować baterię, następnie naładować, "wystrzelać", rozładować, naładować, "wystrzelać" i tak kilka razy.... co wcale nie gwarantuje, że stara lub totalnie źle sformatowana bateria będzie działała lepiej i dłużej.

Posted
po rozładowaniu poszczególnych ogniw do zera prawdopodobnie uzyskasz gustowny przycisk do papieru na biurko w kształcie baterii.

Nie zgodziłym się z tym - ale dziękuję za przyjazne ostrzeżenie. Zachęcam do poszukania odpowiedzi dlaczego nie wolno rozładowywać pakietów - z tejże wynika od razu dlaczego poszczególne ogniwa wolno. Ale zastanawiam się czy warto - może to jest na przykład sposób na powrót do fabrycznych parametrów mocno "zajechanej" baterii.

Pytanie zadałem również na p.s.c. - zoabcyzmy...

Pozdrawiam,

Weq

Posted
Nie zgodziłym się z tym - ale dziękuję za przyjazne ostrzeżenie.

Skoro założyłeś wątek i zadałeś pytanie tzn. że nie znałeś odpowiedzi. TO najakiej podstawie podważasz (prawidłową) odpowiedź Sand?

Zachęcam do poszukania odpowiedzi dlaczego nie wolno rozładowywać pakietów - z tejże wynika od razu dlaczego poszczególne ogniwa wolno.

"Do zera"? Powodzenia... zamiast gustownego przycisku do papieru będziesz miał 7-10 (zależnie od pakietu) małych przycisków do papieru.

Posted

Skoro założyłeś wątek i zadałeś pytanie tzn. że nie znałeś odpowiedzi. TO najakiej podstawie podważasz (prawidłową) odpowiedź Sand?

Chciałęm zapytać czy próbował ktoś może re-formatować baterię rozładowując poszczególne ogniwa do zera?

Ponieważ pytałem czy ktoś próbował, a nie czy zniszczę baterię. Sand usiłował w dobrej wierze mnie przestrzec, ale niepotrzebnie - ja, zanim zadam pytanie zaglądam to źródeł, względnie próbuję się sam czegoś dowiedzieć.

"Do zera"? Powodzenia... zamiast gustownego przycisku do papieru będziesz miał 7-10 (zależnie od pakietu) małych przycisków do papieru.

Jakbym był złośliwy to bym poprosił o udowodnienie za pomocą chemii i fizyki dlaczego tak jest. Akurat wcześniej odniosłem wrażenie na Tobie, że doceniasz samodzielne poszukiwanie wiedzy.

Na p.s.c. są głosy, że wolno - dyskusja trwa ;-)

Pozdrawiam,

Weq