Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Intresuje sie II wijna swiatowa i kupiłem juz sobie Mp 40.

Mam pytanie czy sa jeszcze jakies sesowne repliki z II wojny które po tuningu beda sie nadawały do"zabawy w partyzanta" i do postrzelania sie z kumplami ? Widziałem pistolet "Grees gun" ale nie wim czy on bedzie sie do czego kolwiek nadawal ? Od razu mówie ze nie stac mnie na karabin typu Thompson Tokyo Marui ...

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

M3 jest tak samo "dobre" jak to tanie MP40. Z tego, co się orientuję, to jeszcze CG robi sprężynowego Thompsona w cenie jakichś 100-200 złotych. A znajomy dystrybutor "chińszczyzny" straszył elektrycznym MP40 z CYMY, że niedługo ma być.

Posted

Na ścianę, to kupisz MP 40, Oliwiarę i szczerze mówiąc nic więcej. Za 300, dobry spring lub gaz np. Colt 1911 A1. Chyba, że poczekasz, bo jestem w trakcie robienia dokumentacji M1 Carbine. Prototyp powstanie, mam nadzieję,na początku przyszłego roku.

• 3 weeks later...
Posted

Ludzie! Ja trzymałem tego MP-40 od kumpla. Myślałem że mi sie w rękach rozpadnie. Kulki lecą jak chca (z 7 metrów nie trafiłem w cel). Za lekka(z jednej ręki można sprzelać. Po tygodniu jak do niego przyszedłem i chciałem sprubować czy to coś jeshcz działa, gdy przeładowałem to jakaś część w środku odpadła ale karabinek nadal działał. Plus za mag(32 kulki). Według mnie replika nadaje sie tylko na ściane.

• 2 weeks later...
Posted
Szukam repliki Mp 44

Jeśli chodzi ci o Sturmgewehr 43, to z przykrością stwierdzam, że kiedyś robiło go Shoei, ale już od lat nie robi, model podłącza się do zewnętrznej butli z CO2 i drogi jest jak nieszczęście.

Posted

Robi, jeszcze robi, ale to na specjalne zamówienie. JET CUSTOM zrobiło też funkcjonalna replike z tego MP 44 (wersja AEG). Co do taniej repliki to można ją sobie zrobić, używajac sylikonu i własnoręcznie wykonanej formy (he, he ciekawe co by wyszło).

• 4 weeks later...
Posted
A propos tego thompsona za 310zł. Nadaje się to do czegoś oprócz powieszenia na ściane?

Po 1 jest to replika z wyzszysz polek niz te CYMY ( :ściana: )

Po 2 pisali wczesniej inni ze jest dobry na poczatek :o

Po 3 Tak jest dobry i chyba ze go polamiesz to wtedy go se mozesz powiesic :F

Pozdro 8)

• 2 weeks later...
Posted
A wie może ktoś gdzie dostać Mausera (obojętnie czy długi czy krótki) albo może Mosina.

Ja widziałem na allegro za kilka złotych ale to jakiś well czy cyma), ale jakbyś go chciał go trzymać (nie strzelać) to możesz kupić.

Posted

"Szczotę" robi CYMA (spring) i HFC (gaziak - full metal, coś kole 400 zeta). Kar98K niestety jest tylko z BARDZO wysokiej półki - Tanaka i Maruzen (Tanaka droższa, ale podobno bardziej niezawodna). Mosinów nie widziałem.

• 5 months later...