SamiAsmi Posted January 19, 2023 Report Posted January 19, 2023 Siema, Chciałem zwiększyć zasięg w repli, po zakupie dłuższej lufy (lambda 6,01 420mm) zasięg zmienił się minimalnie, momentami nawet nie dostrzegam różnicy, myślałem, że może sprężyna nie domaga rozpędzić kulki w dłuższej lufie, ale usłyszałem, że sęk może leżeć w za małej ilości powietrza. Stąd moje pytanie jak mogę je zwiększyć. Quote
Elco Posted January 19, 2023 Report Posted January 19, 2023 Sposoby na zwiększenie dawki powietrza: 1. Wstawienie cylindra pełnego (tzn. bez żadnych wycięć, gorzej jak już jest) 2. Wstawienie pneumatyki typu bore-up (podobno niewiele więcej powietrza to daje) 3. Wywalenie standardowych części i wstawienie hPa. Oczywiście tu się zakłada że już masz szczelny układ i powietrze nigdzie bokiem Ci nie ucieka. Quote
dwa_cztery_cztery_cztery Posted January 19, 2023 Report Posted January 19, 2023 4. Dociążenie tłoka ale to już trzeba brać pod uwagę więcej rzeczy i czy szkielet wytrzyma. Quote
Recommended Posts