Blackie24 Posted December 10, 2022 Report Posted December 10, 2022 Cześć, chciałbym zacząć zabawę w asg. Jestem osobą leworęczną, także chciałbym zakupić replikę przystosowaną pode mnie :D. Z tego co patrzyłem to znalazłem G&G predatora. Chciałbym zapytać czy warto dopłacić do wersji GC (full metal)? Ewentualnie czy macie jakieś inne propozycje replik? Replika byłaby do lasu - szturmówka. Budżet +/- 1200 zł. Jak będzie coś naprawdę wartego uwagi to mogę dołożyć :). Czy muszę ograniczać się do rodziny AR15? Czy warto może w tym budżecie szukać jednak czegoś używanego? Chciałem też zapytać jak to jest z ewentualnymi przeróbkami? Można w przyszłości wymienić lufę + komorę / gumkę bez utraty gwarancji? Dopóki nie otworzę GB to gwarancja na replikę działa, tak? Z góry dziękuję za pomoc :) Quote
krobug Posted December 10, 2022 Report Posted December 10, 2022 Takie tematy pojawiały się już tutaj, przeszukaj podobne wątki. Ogółem zastanów się, a najlepiej wypożycz normalną replikę i zobacz czy faktycznie obsługa standardowej repliki będzie dla ciebie problemem. Ogółem leworęczni nie mają problemu z obsługą prawilnych replik. Najbardziej polecana replika dla leworęcznych to g36. W tym budżecie ciężko będzie znaleźć sensowne AR z obustronnym selektorem i zwalniaczem magazynka. Quote
Huba_lbn Posted December 10, 2022 Report Posted December 10, 2022 Trzeba pamiętać że to airsoft. Tutaj selektor się rzadko przełącza, a i magazynki nie za często zmienia. Quote
Elco Posted December 10, 2022 Report Posted December 10, 2022 2 godziny temu, Blackie24 napisał: Chciałbym zapytać czy warto dopłacić do wersji GC (full metal)? Moim zdaniem nie, ale to tylko moje zdanie (zgadza się, jestem leniwy i wolę lżejszą replikę). 2 godziny temu, Blackie24 napisał: Można w przyszłości wymienić lufę + komorę / gumkę bez utraty gwarancji? Dopóki nie otworzę GB to gwarancja na replikę działa, tak? Tak. Quote
szmerglu Posted December 11, 2022 Report Posted December 11, 2022 Luz - tu nie ma wypadających łusek, a większość manipulatorów jest obsługiwanych sporadycznie. Jeśli masz jakiś sklep w pobliżu to podjedź i zobacz co Ci leży. Wspomniany G36 jest spoko ze względu na obustronne manipulatory i to dość dobra replika. Jedyna bolączka to osobliwe magazynki, ale można dokupić adapter do STANAGów i się tym nie przejmować. Quote
sledz Posted December 15, 2022 Report Posted December 15, 2022 Bierz Double Eagle, popatrz w opisach i na obrazkach, która mają przycisk zwalniania magazynka i selektor po obu stronach https://www.taiwangun.com/pl/karabiny-szturmowe/0,double-eagle https://www.facebook.com/groups/481503539708133 Quote
fateofangel Posted December 15, 2022 Report Posted December 15, 2022 Ja polecam tzw Gietę - jest dwustronna, tania bo ma kompozytowy korpus również w oryginale, kiedyś miałem głównie na in-door narazie sprzedałem Quote
Blackie24 Posted December 20, 2022 Author Report Posted December 20, 2022 Dzięki za pomoc Panowie. Stanęło na tym, że chyba dorzucę jakiś pieniążek do budżetu i kupię serię GC16/TR16 od G&G. Trochę poczytałem, przekonało mnie lepsze body i potencjał łatwego podciągnięcia pod limit szturma względem DE. Niestety ciężko z dostępnością tych replik, dlatego czekam na restock w sklepach :D. Wydaje mi się, że jedyny minus to słaba komora. Giete miałem kiedyś w rękach i jakoś do mnie nie przemawiała :/ Quote
Recommended Posts