asg_fun_fun Posted December 3, 2022 Report Posted December 3, 2022 (edited) Witam. Posiadam replikę BY-005 od Double Bell. Replika w stocku generuje 420fps. Planuję w niej wymienić kable na nisko oporowe, złącza tconnect oraz dodać prosty MOSFET. Czytałem wątek o replikach RK od D/BOYS bo jest to podobno ta sama replika. Poszukiwałem informacji na temat pasującej metalowej komory HOP-UP oczywiście znalazłem informacje jakoby pasowała ta od CYMY po lekkiej modyfikacji. Jednak wpadła mi w ofertę w atrakcyjnej cenie "Metalowa komora hop-up do replik AK / Specna Arms J-Series™", więc pytanie czy będzie ona pasowała bez modyfikacji dyszy czy innych elementów na zasadzie wymieniam i działa? Drugie pytanie to która metalowa komora HOP-UP będzie pasowała bez konieczności szlifowania innych mechanizmów? Oczywiście nie za miliony monet. Dodatkowe pytanie czy MOSFET "MOSFET XET304Μ [XCORTECH]" jest spoko czy w zasadzie lepiej zrobić po kosztach jakiś domowej roboty z poradników? Zależy mi tylko i wyłącznie na długowieczności podzespołów i styków a nie na funkcjach. Mam jeden mosfet a druga w koleji będzie tuningowana gietka 608-8 pod CQB od JG. Kolejne pytanie. Czy jeśli dołożę prosty MOSFET to kostka stykowa wystarczy i nie będzie problemów? Czytałem, że czasami jest problem. Baterii używał Li-Po 7.4v w przyszłości może upgrade na 11v. Pozdrawiam i liczę na pomoc. Edited December 3, 2022 by asg_fun_fun Moja skleroza. Quote
dwa_cztery_cztery_cztery Posted December 4, 2022 Report Posted December 4, 2022 Jak trafisz to polecam MOSFET Micro od Peruna. Złoto i działa 3 rok. Quote
Recommended Posts