GabrielASG123 Posted November 24, 2022 Report Posted November 24, 2022 Może wiecie jaka jest najmocniejsza repliki asg na świecie? Quote
Elco Posted November 24, 2022 Report Posted November 24, 2022 6 godzin temu, GabrielASG123 napisał: Może wiecie jaka jest najmocniejsza repliki asg na świecie? Co? xD W sensie że wytrzymała czy z której wyciągniesz najwięcej fps? Jeśli to drugie to pewnie jakiś 4-takt z mancraftem. Quote
Huba_lbn Posted November 25, 2022 Report Posted November 25, 2022 Gdzieś na forum są jakieś stare tematy o replikach z MC na +1000, ale z tego co pamiętam to te fpsy nic nie dawały, bo razem kulką wypluwało gumkę, a jak gumka dawała radę na kilka strzałów to nie było kulek o takiej wadze, aby strzelać z tego powtarzalnie. Quote
sjzmisiek Posted November 25, 2022 Report Posted November 25, 2022 Można zrobić replikę czterotaktu z ponad 700fps , lub coś z podobnymi wynikami na długim beatboxie , tylko po co? I ile strzałów wytrzyma system? Jak sięgnę pamięcią nawet wydaje mi się, że była właśnie taka z 1000fps i bez problemu rozbijała kulkami szyby od samochodu ( nie jestem pewien na 100% bo było to bardzo dawno ale chyba był to AUG z jakimś systemem gazowym , film robili w ramach ciekawostki goście ze starego kanału asg na YT "AATV" , bodaj Niemcy ;) ale tak jak pisałem , pewności nie mam ). Tak jak Huba pisze , nie ma takich ciężkich kulek, żeby to miało sens. Poza tym zrobiłbyś sobie albo komuś krzywdę. Jest to niepraktyczne , w nieodpowiednich rękach niebezpieczne . Jak potrzebujesz coś mocnego, żeby sobie destruktywnie postrzelać do butelek na swoim podwórku, kup mocną wiatrówke... Mimo, że asg to powiedzmy "symulacja wojny" to w brew pozorom chodzi tu o dobrą, uczciwą i przede wszystkim bezpieczną zabawę . Quote
dwa_cztery_cztery_cztery Posted November 25, 2022 Report Posted November 25, 2022 (edited) 6 godzin temu, sjzmisiek napisał: film robili w ramach ciekawostki goście ze starego kanału asg na YT "AATV" , bodaj Niemcy ;) ale tak jak pisałem , pewności nie mam ). I już wiadomo skad się wzięły niemieckie limity airsoftu... Edited November 25, 2022 by dwa_cztery_cztery_cztery Quote
sjzmisiek Posted November 25, 2022 Report Posted November 25, 2022 Heh nie mam pojęcia o ich limitach , pamiętam, że na wmasg był artykuł o 1000fps-owym wynalazku. Btw niemiecki kanał był nieaktywny przez wiele lat, teraz przeszli na ostrą ;) . Btw zrobienie wynalazku, który wyciągnie 1000fps jest skrajnie prymitywnie proste i wcale nie takie drogie, najdroższa byłaby możliwie jak najdłuższa lufa wewnętrzna (np 650mm ). Resztę części dostaniesz w sklepie hydraulicznym i na allegro ;) . Nadal jest to niepotrzebne i niebezpieczne , więc może tu zakończę... Quote
Recommended Posts