feafi Posted November 16, 2022 Report Posted November 16, 2022 Hej, Właśnie zamówiłem replikę classic army Nemesis X9. Zdecydowałem, że od razu przelutuje w niej wtyk z mini tamiya na t-connector. Wlaśnie zobaczyłem, że w tej replice nie ma bezpośredniego oznaczenia kabli - czerwony, czarny, a jest tylko czerwona izolacja na jednym z kabli. Patrząc na schematy z mini tamiyi w replice czerwona izolacja przyczepiona jest do odwrotnej wtyczki niż jak na schemacie. Nie chcę pochrzanić tych kabli przy lutowaniu, bo zwarcie to nieprzyjemna sprawa. Podsyłam fotki ze szczegółami. Proszę o pomoc, który to który. Quote
sloniupl Posted December 16, 2022 Report Posted December 16, 2022 Jesli masz baterie ze złączem mini tamiya to możesz zmierzyć miernikiem lub po kolorach przewodów w baterii określić który jest który. Jeśli nie masz to możesz zerknąć ten filmik gdzie podłącza baterie. Z tego wynika że u ciebie czerwona taśma oznacza plus: Quote
Recommended Posts