GSSPazoo Posted June 9, 2022 Report Posted June 9, 2022 Witam mam problem wyeliminowałem typowy problem po wymianie szczęk magazynka - pozostanie spustu w tylnym położeniu. Okej wszystko ładnie ale po załadowaniu magazynka np. 3 kulki , strzelam i musze w wyciągnąć i włożyć magazynek by znowu wystrzeliło kulkę, ktoś wie co jest nie tak? Quote
sjzmisiek Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 A czy magazynek podaje kulki cały czas? Jeśli wymieniłeś szczęki na drukowane to może kanał podający kulki w szcękach ma jakąś niedoskonałość / nadlewka plastiku/ zadzior i kulki się blokują. Quote
GSSPazoo Posted June 10, 2022 Author Report Posted June 10, 2022 ogólnie 3 pierwsze kulki ładnie wchodzą reszta sie o coś zacinała ale to ogarnąłem i jest to samo Quote
sjzmisiek Posted June 11, 2022 Report Posted June 11, 2022 Zdejmij szczęki i postaraj się wyczyścić kanał w magazynku i popychacz i zobacz czy sprężyna nie jest uszkodzona. Może być tak, że jej koniec poprostu wystaje i wpada w szczelinę pomiędzy kanałem na kulki w magu a samymi szczękami . Może to być też wina samego popychacza. Sprawdź bez kulek czy swobodnie się przesówa ( popchnij w dół zapałka lub wykałaczką i sprawdź czy sam wraca , czy gdzieś nie zachacza). Quote
Recommended Posts